Reise til Israel

Boat on sea of galilee 3


REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer i 2024 er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Per i dag fraråder Utenriksdepartementet alle feriereiser til Israel. Vi forholder oss selvsagt til disse offisielle rådene. Plussreiser er opptatt av at våre gjester får oppleve turene med oss som en god og trygg opplevelse. Derfor sender vi ikke grupper ut i områder der det kan være fare for liv og helse. Samtidig må vi se fremover og planlegge nye turer til Israel i håp om at det vil være mulig å gjennomføre disse turene frem i tid.


Plussreiser tilbyr en rekke ulike reiser til Israel og Midtøsten. Og det man ikke finner i det ordinære turprogrammet kan skreddersys for deg og din gruppe, enten det er familietur, menighetstur, tur med bibelgruppe eller foreningsreise.

Israel har svært mye å by på, enten man skal oppleve landet for første gang, eller man har vært der mange ganger før.

Israel er et land med mange naturperler fra sør til nord. Vi har et stort tilbud på reiser der du kan bli kjent med både land og folk.

Bli med på en reise til Israel i bibelske fotspor

Bli med oss på en av våre mange spennende turer for grupper til Bibelens land.

En opplevelsesrik reise til Israel tar deg gjerne med til stedene rundt Genesaretsjøen og området ved Galilea. Her kan man besøke steder som Jesus og disiplene hans vandret. Det var i dette området Jesus vokste opp og hadde store deler av sitt virke. Kapernaum kalles gjerne Jesu egen by. På en slik reise til Israel kommer Bibelens budskap særlig nært og man kan få et personlig møte med troen som så mange mennesker bekjenner seg til. Området rundt Genesaretsjøen, av nordmenn populært kalt Søndagsskolesjøen, gjør bibelske historier levende. Ved kibbutz Nof Ginnosar kan man se en båt, antageligvis en fiskebåt, som ble funnet i 1986 og stammer fra Jesu tid. Magdala, en eldgammel jødisk by ved sjøens bredder er regnet som hjembyen til Maria Magdalena. Her ligger åpent i dagen en rekke arkeologiske utgravninger man kan ta nærmere i øyesyn. I fjellskråningene på vestbredden av den 170 km2 store Genesaretsjøen finner man byen Tiberias, om lag 200 meter under havets overflate. Tiberias er i jødedommen, sammen med Jerusalem, Hebron og Safed, regnet som en av fire hellige byer.

En reise til Israel gir store naturopplevelser

Å reise til Israel er å komme til et lite land, kun på størrelse med det som var Hedmark fylke. Her bor det rundt 9 millioner mennesker på et område som er like variert og på mange måter like sammensatt som et helt kontinent. I Israel møter Vesten Østen, i en smeltedigel av kultur og natur. Minst 500 millioner trekkfugler flyr over Israel og gjør landet til et naturlig sted for fuglekikkere og ornitologer å besøke. Det rike fugle- og dyrelivet i landet gjør Israel til et fargerikt og vakkert land å besøke. Spesielle steder å besøke i Israel for den naturfrelste kan være Hulasjøen, Beit Shean-dalen, eller Arava-ørkenen.

Opplev Bibelens land på nært hold

Vi tar deg med på en spennende reise til Israel der du får oppleve landet og de historiske stedene med Bibelen som guidebok.

For den som vil kombinere natur med historie er Karmelfjellet et naturlig stoppested. Det var her profeten Elias utfordret Baalprofetene slik man kan lese om i 1. Kongebok 18. Stedet gir nydelig utsikt med rundskue over Jisreeldalen, et av Israels viktigste landbruksområder.

Skal man reise til Israel kommer man ikke utenom en tur til Jerusalem. Her kan man gjerne sette av flere dager, da det er svært mye å se og oppleve. Israel er et sentrum for tre verdensreligioner – kristendommen, jødedommen og islam. Det var i Jerusalem at Jesus ble korsfestet og gravlagt. På stedet mange regner som Golgata kan man i dag besøke en minnekirke. Den kalles gjerne Den hellige gravs kirke, Oppstandelseskirken eller bare Gravkirken. Dette er et naturlig pilegrimsmål for flere kristne og troende, særlig fra ortodokse trossamfunn. Lutherske troende finner det ofte like naturlig å legge turen til Gordons Golgata, som også kalles Gravhagen. Her kan man se en grav i fjellet, vandre i en vakker hage og dele nattverd med andre i reisefølget.

Jerusalem har en mengde historiske og naturlige høydepunkt man bør få med seg. Noen av disse er Oljeberget, Getsemanehagen, Dominus Flevit (Tårekirken), Tempelplassen, Vestmuren, Davidsbyen, Siloa-dammen, Løveporten, St. Anna kirken, Betesdadammen og Gamlebyen med sine basarer og markeder.

For mange er det en sterk opplevelse å vandre langs lidelsens vei, Via Dolorosa, veien Jesus gikk med korset på vei til Golgata.

Mange som er på reise til Israel besøker Yad Vashem, et minnesmerke over de falne jøder under annen verdenskrig.

I Betlehem kan man besøke Church of the Nativity, det vil si Fødselskirken, og stå på hyrdemarkene og få et glimt av hvordan det var da Jesus ble født.

Kjører man langs Dødehavet, fra nord mot sør, passerer man Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet i 1947. Videre sørover kommer man til flere flotte plasser som Ein Gedi og Davidsfossen.

Natur og historie i skjønn forening

Plussreiser tar de mange gjester med til Dødehavet. Her kan man besøke fjellborgen Masada, og får høre historien om Herodes festning og om de jødiske selotene som levde her og stod imot romerne helt til Masada falt år 73 e.Kr. Man kan ta både oppstigningen og nedstigningen som en vandretur eller benytte kabelbanen. På enkelte turer tar vi banen opp og går ned på baksiden, før vi kjører buss videre gjennom ørkenen. Mange synes da det er spennende å besøke en beduinleir og ri på kamel.

De aller fleste som reiser til Dødehavet ønsker å ta seg et bad, en litt uvanlig dukkert. Vannet er svært salt, hele 33% salt, så man bør ikke få det i øynene. Men i Dødehavet, som ligger 415 meter under havets overflate, flyter man som en kork! Man kan ligge på ryggen og lese avisen om man vil, flytende på et svært mineralrikt bad som kan ha store helsefordeler.

Helt sør i Israel ligger havnebyen Eilat, tett på grensene mot Egypt og Jordan. Eilat er en vakker badeby med gode muligheter for dykking og snorkling. Eiliat ligger innerst i Akababukten og forbinder Israel med Rødehavet, Adenbukta og det indiske hav.

Det er mange vakre og spennende steder å besøke på en reise til Israel. Landet har mange flotte badestrender å by på, som den moderne og pulserende byen Tel Aviv hvor flyplassen Ben Gurion ligger. Langs Middelhavets østre bredder finner man også badebyen Netanya. Litt lenger nord finner man oldtidsbyen Caesarea Maritima, på norsk kalt Cæsarea ved havet. På Jesu tid var dette å regne som hovedstad, byen hvor den romerske stattholderen Pontius Pilatus bodde.

Plussreiser er Israelseksperten i Norge! Ja, vi er stolte av at vi har lang erfaring på å tilby reise til Israel for norske turister, menigheter og bedrifter. Vi har produsert reise til Israel i mer enn 40 år.

På flere typer reise til Israel blir du mer kjent med vår tros jødiske røtter, og du får et møte med Jesus-troende jøder og arabere. Selv om Israel på mange måter er verdens navle for flere trosretninger, kan en reise til Israel ha et annet fokus enn det kristne eller religiøse. Vi tilbyr en rekke ulike former for reise til Israel. Én reise til Israel kan være svært ulike fra en annen reise til Israel. Noen eksempler på variasjonen som finnes i reiser til Israel er sykkeltur, skoletur, landsbrukstur, studietur, fotoreise, pilegrimstur, bønnetur eller vandretur. For de av våre kunder som ikke ønsker å delta på en ferdig oppsatt påmeldingstur, det vil si en temareise med komplett program og reiseleder, kan vi tilby skreddersydd reise til Israel. På en slik reise til Israel er man selv reiseleder. Det Plussreiser tilbyr på en slik reise til Israel er å sette sammen et program sammen med deg som kunde og gi en god pris reise til Israel.