JLM Panorama
Dødehavet bading dame
Saligprisningensberg

Israel - landet der Mesteren vandret
I Jesu fotspor i Galilea og Jerusalem

Avreisedato

21.09.2024

Varighet

9 dager

Pris fra

28 950,-

Israel - landet der Mesteren vandret

Israel og Vestbredden er et spennende reisemål. Med sin unike historie og kultur, eksotisk natur, - i vakkert og skiftende landskap med et behagelig klima. Det hellige land byr på flotte opplevelser! På denne turen skal vi gå mye til fots i Jerusalem. Deltakerne må være i normal god form.

Trygghetsgaranti


REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD
.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Netanya
Netanya

Dag 1

Lørdag 21. september

Reisedag

Ved ankomst Tel Aviv blir vi møtt av Smile ankomstservice som følger oss til bussen som venter på oss. Bussen kjører oss til hotellet i Netanya.

Nasaret
Nasaret

Dag 2

Søndag 22. september

Nasaret – Tiberias

Vi har en rolig morgen med mulighet for et bad i Middelhavet før vi begynner rund-reisen vår og setter kursen for Galilea og Nasaret, der Jesus vokste opp. I dag er dette en stor arabisk by. Vi besøker den katolske Bebudelses kirken og den gresk-ortodokse St. Gabriels kirke, som begge tar vare på minnet om engelen Gabriels møte med Jesu mor Maria. Vi kjører også opp til Precipice-høyden like utenfor byen, før vi drar videre til området ved Gennesaretsjøen. Her skal vi først innom Magdala, der det de siste årene er gjort viktige arkeologiske funn, ikke minst av en synagoge fra Jesu tid.

Frokost Middag
Båttur Genesaretsjøen
Båttur Genesaretsjøen

Dag 3

Mandag 23. september

Områdene ved Genesaretsjøen

Vi besøker i dag restene av Kapernaum, «Jesu egen by». Her har arkeologene funnet det de mener kan være Peters hus, der Jesus kanskje bodde! Så kjører vi opp til Saligprisningenes berg, der tradisjonen sier at Jesus holdt Bergprekenen. Her er det flott utsikt over Gennesaretsjøen. Vi skal også besøke stranden der Jesus viste seg for disiplene etter oppstandelsen. Og det blir en fin båttur på Gennesaretsjøen før vi reiser tilbake til hotellet vårt.

Frokost Middag
Døpeplassen Kaser El Yahud
Døpeplassen Kaser El Yahud

Dag 4

Tirsdag 24. september

Dåpsplassen - Jeriko - Dødehavet

Denne dagen kjører vi sørover gjennom Jordandalen fra det frodige området i Galilea til ørkenen ved Dødehavet. Vi stopper på dåpsplassen Qasr al-Yehud ved Jordanleven og minnes Jesu dåp og vår dåp. Deretter drar vi inn i Jeriko, som blir regnet som verdens eldste by. I dag er dette en palestinsk by. Vi stopper ved «Morbær- treet» og vi skal spise en deilig lunsj på Green Valley Restaurant. Her møter vi noen fra organisasjonen «Seeds of Hope» som driver et spennende arbeid blant barn og unge.

Etter lunsj går turen videre langs

Dødehavet til Ein Bokek der vi skal overnatte. Her er vi på det laveste stedet på jorden, mer enn 400 meter under havet. Etter innsjekking på hotellet bader vi i Dødehavet, en uforglemmelig opplevelse i det ramsalte vannet der du flyter som en kork. Her kan du «lese hebraisk flytende»...

Frokost Middag
Bading i Dødehavet
Bading i Dødehavet

Dag 5

Onsdag 25. september

Dødehavet – Jerusalem

Det blir en rolig start på dagen slik at de som ønsker det kan bade litt mer i Dødehavet, før vi sjekker ut og drar «opp til Jerusalem», som ligger 800 meter over havet. Her kjører vi først til Oljeberget, der vi besøker Fader- vårkirken og utsiktspunktet med flott overblikk over den hellige byen. Så går vi ned bakkene, via kirken Dominus Flevit (Herrens gråt), til Getsemanehagen med Alle Nasjoners kirke og hagen med eldgamle oliventrær. Her hadde Jesus sin bønnekamp og her ble han tatt til fange før korsfestelsen. Bussen henter oss ved Getsemane og kjører oss til hotellet.

Frokost Middag
Klagemuren
Klagemuren

Dag 6

Torsdag 26. september

Jerusalem

Denne dagen skal vi oppleve den fascinerende Gamlebyen med blanding av trange markedsgater og hellige steder for tre religioner. Vi går inn gjennom Løveporten og besøker Betesdadammen og St Anna-kirken med sin nydelige akustikk. Videre vandrer vi på deler av Via Dolorosa (Smertens veg), der tradisjonen sier at Jesus gikk med korset. Vi ender opp ved Gravkirken, som er bygd over Golgata og Jesu grav. Videre går vi til Vestmuren (Klagemuren). Plassen foran muren fungerer som en friluftssynagoge, og her opplever vi jødisk religiøst liv på det helligste stedet i jødedommen i dag. Etterpå blir det tid til å se seg rundt i Gamlebyen på egenhånd. Basarene her er spennende, fargerike og eksotiske. Håndverksprodukter i skinn og tre (f eks julekrybber), smykker, døde- havsprodukter, nips, krydder, mat - og så mye annet. Her kan en gjøre en god handel.

Frokost Middag
Gravhagen
Gravhagen

Dag 7

Fredag 27. september

Jerusalem

Vi begynner dagen med et besøk i Yad Vashem, Holocaustsenteret, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som døde under 2. verdenskrig. Så drar vi videre til Israel Museum med utstillingen av Dødehavsrullene og modellen over Jerusalem på Jesu tid. Vi avslutter dagens program i den nydelige og fredfylte Gravhagen, Gordons Golgata, med en nattverdsamling.

Frokost Middag
Fødselskirken i Betlehem
Fødselskirken i Betlehem

Dag 8

Lørdag 28. september

Jerusalem - Betlehem

Vi reiser til Jesu fødested Betlehem, som i dag ligger på den palestinske Vestbredden, 10 km sør for Jerusalem. Vi leser juleevangeliet og synger julesanger på Hyrdemarkene, der det fremdeles er grotter der gjeterne kunne ha sauene om natta. Vi drar også inn til sentrum av byen og besøker den gamle Fødselskirken, som trolig er bygd på stedet der Jesus ble født. Lunsj på restauranten «The Tent».

Tilbake i Jerusalem drar vi til Sionsberget og Nattverdssalen (Øvresalen), som tradisjonen knytter til Jesu siste måltid med disiplene og til pinseunderet. Etterpå blir det mer tid for å se seg rundt i Jerusalem på egenhånd, enten du vil oppleve mer av Gamlebyen eller gå inn i det moderne Vest-Jerusalem.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 9

Søndag 29. september

Israel - Norge

Bussen kjører oss til flyplassen i Tel Aviv, hvor Smile ankomstservice venter.

Fra Oljeberget fam tur sommer 18
Via Dolorosa
Via Dolorosa
Basargate i Gamlebyen
Basargate i Gamlebyen

Priser og betingelser

Pris fra 28 950,-

Tillegg for enkeltrom: 9.950,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Overnattingsteder
21/9– 22/9 Tower of David Hotel Netanya
22/9– 24/9 Lake House Kinneret Tiberias
24/9– 25/9 Enjoy Dead Sea Hotel
25/9– 29/9 Eyal Jerusalem Hotel
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillettpris fra Oslo – Tel Aviv t/r inkl. flyskatter (kr 2.105,- pr. jan. 24, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Lunsj i Jeriko 24. september
 • Lunsj i Betlehem 28. september
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Skandinavisk/engelsk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening 85 USD pr. person over 13 år
 • Tilslutningsbilletter
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21.09.2024 Oslo - Frankfurt 13:05 15:10 LH 861
21.09.2024 Frankfurt - Tel Aviv 18:00 23:10 LH 690
29.09.2024 Tel Aviv - München 07:00 10:00 LH 683
29.09.2024 München - Oslo 12:35 14:45 LH 2424
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.