Eilat 1
Gamlebyen JLM 6
Petra Jordan

Rundreise med fridager i Eilat
Vinterferie i Israel

Avreisedato

04.03.2025

Varighet

11 dager

Pris fra

28 750,-

Rundreise med fridager i Eilat

Vi inviterer deg med på en tur til Israel som kombinerer rundreise i landet til de kjente bibelske stedene, og rolige dager i Eilat ved Rødehavet. I Eilat er det godt og varmt på denne årstiden med behagelig badetemperatur! Det blir tilbud om en dagstur til Petra i Jordan (ikke inkl.) I tillegg inngår besøk i Jeriko og overnatting i Betlehem, som hører til de palestinske selvstyreområdene.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.Betlehem
Betlehem

Dag 1

TIRSDAG 04. MARS

UTREISEDAG; NORGE – ISRAEL
Gruppen reiser med Lufthansa fra Oslo via Frankifurt til Tel Aviv. Da flyet går kl. 13:20 fra Oslo, er det mulig med tilslutnings billetter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss en liten time til Betlehem, til vårt hotell, Orient Palace Bethlehem Hotel hvor vi skal bo en natt.

Betlehem Fødselskirken 1

Dag 2

ONSDAG 05. MARS

BETLEHEM
Vi besøker Fødselskirken om morgenen. Dette blir regnet som verdens eldste kirke. Deretter tar bussen oss med til hyrdemarkene. Lunsj denne dagen blir også i Betlehem, før vi setter oss i bussen og kjører til Eilat. Denne turen vil gå gjennom det sørlige Israel med store ørkenområder. Vi skal bo de neste fire nettene av turen på Nova Like Hotel i Eilat.

Petra jordan tempel

Dag 3

TORSDAG 06 - LØRDAG 08. MARS

FRIDAGER I EILAT
Eilat ligger ved Rødehavet og har et stabilt varmt klima. Her er lange, fine badestrender og vanntemperaturen er aldri under 20 grader. I tillegg til bading/soling er det mye annet man kan gjøre: Der er et stort undervanns observatorium med tropiske fiskeslag, man kan låne snorkelutstyr for å se koraller eller dra på ørkensafari. Båtturer på Rødehavet finnes også.
Fredagen vil det være mulig å reise til Petra i Jordan. Reiseleder vil være behjelpelig med å skaffe informasjon, og turen må bestilles og betales i Eilat senest torsdag morgen. (Pr. april er prisen pr. person; USD 235 pluss grense-avgifter på 135 USD og tips til sjåfør og guide på 9 USD). Endelig pris får du i Israel. Det er rimeligst å betale turen kontant i dollar, men kan også betales i shekel. Dollar kan man ikke ta ut i Eilat. I Eilat er ingen utflukter inkludert i turprisen. Om kveldene vil det være samlinger, for dem som ønsker det, som en forberedelse til turen videre.

Dødehavet bading mann 1

Dag 4

SØNDAG 09. MARS

REISE EILAT – TIBERIAS
Denne dagen skal vi reise fra Eilat til Tiberias. Turen går gjennom Aravadalen og Negevørkenen til Dødehavet. Der stopper vi for å ta et bad og kjenner hvordan det er å flyte i verdens salteste sjø. Underveis ser vi opp mot Masada - der kong Herodes bygde festning og der Selotene senere forskanset seg i kampen mot romerne, der de til slutt tapte i år 73. Ved nordenden av Dødehavet passerer vi også Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Vi kjører så videre mot Jeriko. Først kjører vi til dåpsstedet «Qasr ElYehud» på grensen mot Jordan der døperen Johannes hadde sitt virke og vi minnes Jesu dåp. Deretter kjører vi inn i Jeriko - verdens eldste by. Vi stopper ved Tel Jeriko og ser utgravningene der like ved Elisakilden, som forsyner Jeriko med friskt vann. Vi ser også opp mot «Fristelsens berg» og det kjente morbærtreet og minnes Sakkeus. Deretter fortsetter vi nordover mot Tiberias der vi skal bo ved stranden av Genesaretsjøen i to netter på Leonardo Hotel.

Saligprisningensberg
Saligprisningensberg

Dag 5

MANDAG 10. MARS

PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN
Hovedsaken denne dagen er å oppleve stedene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med båttur og deretter drar vi til Saligprisningenes Berg, et vakkert sted med en fantastisk utsikt over hele sjøen. Vi går ned til stedet ved strandkanten der Simon og Andreas ble kalt til å være menneske- fiskere. Vi skal også se stedet der vi minnes at Jesus mettet 5000. Derfra drar vi videre til Jesu egen by; Kapernaum og vi spiser lunsj i nærheten (som er inkludert). Siste del av dagen er satt av til tur opp på Golanhøydene før vi kjører tilbake til hotellet.

Amfiteater Caesarea ved havet

Dag 6

TIRSDAG 11. MARS

TIBERIAS - JERUSALEM
Fra Tiberias kjører vi mot Nasaret og vi passerer da byen Kana der Jesus gjorde sitt første tegn. I Nasaret besøker vi Bebudelseskirken - den største kirken i Midt-Østen. Videre kjører vi opp på Karmelfjellet og frem til Muhraka: stedet der Elias kjempet mot Ba’al – profetene (1. Kongebok 18). Derfra fortsetter vi mot Middelhavet til Cæsarea ved havet. Der bodde Pontius Pilatus, Peter kom dit til Kornelius, og Paulus reiste derfra som fange til Rom. Turen går så videre opp til Jerusalem der vi skal bo i tre netter på Leonardo Jerusalem Hotel.

Gravhagen

Dag 7

ONSDAG 12. MARS

JERUSALEM
Denne dagen oppholder vi oss mye innenfor den gamle bymuren –også kalt Gamlebyen i Jerusalem. Vi kjører til Søppelporten (Dung Gate), og går opp på Tempelplassen. Der står El-Aksa moskeen og Klippedomen. Herifra går vi videre til Betesdadammen og St. Anne kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Midt i Gamlebyens basargater skal vi også gå Via Dolorosa, eller «Lidelsens Vei», hvor vi stopper ved Antoniaborgen og Gabbata, samt ved noen av de 14 stasjonene underveis til Gravkirken eller Oppstandelseskirken. Den rommer både «Den Hellige Grav» og Golgata. Etter lunsj går vi til Vestmuren (eller Klagemuren, som vi ofte kaller den) - jødenes helligste sted. Vi besøker også nattverdssalen før vi avslutter dagen med å besøke Garden Tomb -eller Gordons Golgata som ligger like ved vårt hotell.

Via Dolorosa JLM mindre

Dag 8

TORSDAG 13. MARS

JERUSALEM
Vi kjører til Oljeberget og går «Palmesøndagsveien» ned mot Getsemanehagen. Der passerer vi også Dominus Flevit-kirken der vi minnes at Jesus gråt over Jerusalem. I Getsemane besøker vi Alle Nasjoners kirke og tar også tid til å lese noen av bibeltekstene om det som skjedde der. Deretter setter vi oss i bussen og kjører til nybyen i vest til Holocaust- museet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdenskrig. Etter lunsj er dagen fri og reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå alternative opplegg.

JLM gamlebyen basar gatene mindre pix

Dag 9

FREDAG 14. MARS

HJEMREISEDAG
Bussen tar oss fra Jerusalem til flyplassen. Med ankomst Oslo 15:05 er det også gode muligheter for tilslutnings billetter.

Hjemturen går fort, vi har hatt mange uforglemmelige og flotte opplevelser sammen. Tusen takk for turen og for godt felleskap!

Gaselle
Dødehavet 25
Genesaretsjøen Båt 8
Oljeberget JLM Dame utsikt mot Jerusalem
Getsemane 4 mindre kopi
Jerusalem basargate mindre

Priser og betingelser

Pris fra 28 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 12 450,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSSTEDER

04-05/3 Orient Palace Bethlehem Hotel el. l.

05-09/3 Nova Like Hotel, Eilat el. l.

09-11/3 Leonardo Hotel, Tiberias el. l.

11-14/3 Leonardo Hotel, Jerusalem el. l.

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter kr. 2 280,- (per apr. -24, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • En lunsj i Galilea
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per pers. beløpet legges i konvolutt og gis reiseleder ved avreise.
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter under oppholdet i Eilat
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
04 mars 2025 Oslo - Frankfurt 13:20 15:40 LH 861
04 mars 2025 Frankfurt - Tel Aviv 18:00 23:05 LH 690
14 mars 2025 Tel Aviv - Frankfurt 07:25 11:10 LH 695
14 mars 2025 Frankfurt - Oslo 13:00 15:05 LH 862
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/