Eilat 6 min pix
Boat Of Galilee
Jerusalem 5

Israel fra nord til syd
Nye opplevelser i Landet

Avreisedato

19.09.2024

Varighet

11 dager

Pris fra

29 950,-

Israel fra nord til syd

Bli med oss på en uforglemmelig tur til Jerusalem, Judeaørkenen, Jordanelven, Dødehavet, Tiberias og Golan. I Negevørkenen og området ved Eilat skal vi besøke flere nye og spennende steder. Vi får mulighet til å bade i tre hav; Middelhavet, Dødehavet og Rødehavet. Israel er forandret etter 7. oktober. Vi skal møte lokale mennesker og høre deres historier.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Litt om turen

Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelses ferie kombinert med to flotte dager i Jerusalem, ved Genesaret sjøen og ved Rødehavet - med fridag siste dagen i Eilat?

Vil du se og oppleve nye steder i Landet som du garantert aldri har opplevd eller sett før? Da er dette turen for deg!

I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Og om du har vært i Israel mange ganger før, vil dette være en tur hvor du vil få oppleve mange nye steder i Landet.

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kvelds-samlinger. Gled dere!

Kom og bli med!

Monarch butterfly Israel

Torsdag 19. september

Utreisedagen: Norge - Israel
På grunn av at fly ble kansellert, måtte det bli endring av flyreisen. Vi reiser med Air Baltic som har avgang fra Oslo/Gardermoen kl. 19:45 via Riga til Tel Aviv. Mulighet for tilslutning fra andre plasser i Norge.

Dame drikker kaffee min pix

Fredag 20. september

Jerusalem
På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet og spiser en god frokost. Vi vil så utforske deler av Jerusalem til fots sammen med reiseledere og guide siden vi ankommer tidligere enn først planlagt. Vi sjekker inn på hotellet tidlig på ettermiddagen og har en rolig kveld så vi er klare til neste dags program.

Jerusalem 24 mindre pix

Lørdag 21. september

Jerusalem, shabbath
Tenk vi er i Jerusalem, Guds by. I dag skal vi få se store deler av denne fantastiske byen, Israels evige hovedstad, og hjerte av det jødiske folk gjennom 3000 år. Vi starter med panoramautsikten fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemanehagen, før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid, «Brichot Hatzån» og Betesda-dammen (ved St. Anna-kirken). Vi vandrer deler av Via Dolorosa, ser restene av en av keiser Hadrians fire Triumfbuer i Ilia Capitolina fra den II. århundre etter Kristus. Går inn under byen, og ser vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren/Klagemuren. Deretter er dere fri til å gå rundt i Gamlebyens basargater og virkelig kose dere. En flott start på vår tur i Landet.

Utsikt fra Ramat Rachel mot Jerusalem

Søndag 22. september

Jerusalem
Vi starter dagen på holocaustmuseet Yad Vashem (kort besøk), så til Israels Museum og ser på modellen av Jerusalem, slik byen så ut i år 66 e.kr. Det er også her deler av de berømte «Dødehavs-rullene» er oppbevart. Deretter kjører vi til en av byens flotteste panorama-utsikter; Armon Hanatziv. Vi avslutter dagen på Kibbutzen Rachel`s høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene. Ettermiddagen til egen disposisjon i den nye eller gamle bydelen av Jerusalem. Guide står klar til å hjelpe! Kl. 19:00, etter middag har vi en samling på hotellet.

035 Karmel Elias

Mandag 23. september

Karmelfjellet - Galilea
Vi sier «på gjensyn» til Jerusalem for denne gang, og reiser via Karmelfjellet til Galilea ogTiberias, hvor vi skal bo de neste to nettene. Vi kjører til Muhraqa, hvor profeten Elias kjempet mot Ba`als falske profeter og beskuer Harmageddon-sletten. Deretter til Nasaret, hvor vi besøker «Har Hakfitza», med flott utsikt over store deler av Nord-Israel. Vi kjører via Kana i Galilea, og avslutter dagen på Arbel-høyden, over Genesaretsjøen.

Magdala
Magdala

Tirsdag 24. september

Genesaretsjøen, Safed, Dan og Golan
Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da ikke mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskole-sjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene fra det Nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningenes berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Zaida m.m. Så reiser vi opp til en av de fire hellige jødiske byene i Israel; Safed. Her starter vi på ruinene, av kanskje verdens- historiens største Korsfarerborg, og med dets enorme utsikt. Vi kjører så gjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel. Stiger opp på Golanhøyden, kjører gjennom druserlandsbyer. Minnesmerke for Chativa 7, Oz 77 i «Emek Habacha»! Og avslutter med panoramautsikten fra Bentalhøyden over store deler av det nordlige Israel, og langt inn i Syria. En ny fantastisk dag.

Dame dødehavet min pix

Onsdag 25. september

Jordandalen – Dødehavet - Eilat
I dag kjører vi sørover i Jordandalen, gjør et stopp i «Qaser El-Yahud» Jesu dåps- plass ved Jordanelven. Vi stopper så i Qumran, hvor de kjente Dødehavsrullene ble funnet. Bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende, i Ein Boqeq! Deretter gjennom Aravaen sør-over til Rødehavet og Eilat. Vi gjør et kort stopp i Yotvata, før vi kommer til Eilat. En lang og svært innholdsrik dag!

Red Canyon 1

Torsdag 26. september

Eilat - Negevørkenen
En ny uforglemmelig dag ligger foran oss. Vi starter dagen med å bestige fjellet Har Yoash, så vandretur i «Red Canyon», lunsjstopp ved Ztomet Shizzafon og deretter; se verdens eldste funnet korn-treskeplass, besøke Israels eldste offerplass «Et Tiger-tempel» i Negev, og til slutt oppleve virkelige ørkensanddyner som i Sahara! Vi avslutter med bading ved Rødehavets flotte Korallrev, like ved grensen til Egypt.

Strand Eilat1

Fredag 27. september

Eilat den sørlige Aravaen
Også i dag skal du få se nye ting i det sørlige Israel som du aldri har sett før. Vi starter ved Flamingo-bassengene like på grensen til Jordan. Deretter til et over 1100 år gammelt underjordisk vanningsanlegg. Besøker en av plassene hvor Israelsfolket slo leir da de vandret 40 år i ørkenen med Moses, og se «Nilen-Palmer», som kanskje stammer fra den gang, for over 3000 år siden. Vi avslutter dagen i verdens eldste kobbergruver i Timna-parken. En rolig dag, med ettermiddagen fri. I morgen er det Shabbat, så om du mangler noe du ville ha kjøpt med deg hjem fra Israel, er dette en flott mulighet. Ellers har dere Rødehavet, svømmebassenget på hotellet, …nyt ettermiddagen! Etter Shabbatsmåltidet på hotellet, tar vi en fellessamling med spørsmål, sang og vitnesbyrd (for de som har lyst).

Eilat Restaurant

Lørdag - Shabbath

Eilat, shabbath
Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i september hele 26`C. Kl. 17:00 Fellessamling der vi tegner inn på kartene hvor vi har vært og opplevd Israeldisse dagene, oppsummerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem. Rund kl 22 sjekker vi ut av hotellet, og blir fraktet gjennom Negevørkenen med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv.

Granateple 2

Søndag 29. september

Hjemreisedag
Vi sier Le`hitra`ot, - på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur.

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 10990,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder
20/09 - 23/09 Eyal Hotel, Jerusalem
23/09 - 25/09 Restal Hotel, Tiberias
25/09 - 29/09 Nova Like Hotel, Eilat

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 2.355,- (pr. jan- 24, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 90 USD pr. pers.
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19. september 2024 Oslo - Riga 19.45 22.15 BT154
19. september 2024 Riga - Tel Aviv 23.25 03.50+1 BT771
29. september 2024 Tel Aviv - Riga 06.40 11.15 BT772
29. september 2024 Riga - Oslo 18.25 19.05 BT153
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.