Boat on sea of galilee 3
Masada
Jerusalem 29

Oppdag og opplev Israel
Klassisk rundreise

Avreisedato

30.10.2024

Varighet

9 dager

Pris fra

29 250,-

Oppdag og opplev Israel

Velkommen på en spennende reise til det Hellige landet. Dette blir en variert rundreise der du får oppleve Bibelens land og får møte folk, historie og kultur. Vi skal besøke kjente steder som vi kjenner fra både Det gamle- og det nye testamentet og Bibelen skal være guidebok underveis. Vi håper du vil bli med. Denne turen starter i Jerusalem før vi drar til Galilea og avslutter ved Middelhavet i Tel Aviv.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.


Humus Og Falafel 08

Dag 1

Onsdag 30. oktober

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo kl. 10:40 med LOT Polish Airlines via Warszawa til Tel Aviv med ankomst kl. 18:55. Buss venter og kjører oss til hotellet vårt i Jerusalem for mat og overnatting.

Via Dolorosa Station 6

Dag 2

Torsdag 31. oktober

JERUSALEM, TEMPELPLASSEN, GAMLEBYEN MED VIA DOLOROSA, SIONSBERGET
Etter frokost kjører vi til Gamlebyen og går inn på Tempelplassen, et sted hvor mange mennesker etter Kong David i år 1000 f.Kr. har møtt Guds herlighet. I dag ser vi Klippe-moskeen og El-Aksa-moskeen. Vi skal besøke Betesda dam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi vandrer på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata mot Golgata og gravstedet. Vi vil ha en lovsangsamling ved den tomme grav i Gordons Golgata. Tilbake i Gamlebyen og Via Dolorosa blir det også tid til handling i basarene og tid for lunsj før vi på ettermiddagen vandrer gjennom det Jødiske kvarter og Cardo-gaten til Sionsberget med Nattverdsalen. På kvelden vil vi besøke den Hashmoneiske Tunnel som går parallelt med Vestmuren og kommer ut ved Gabbata på Via Dolorosa.

JLM fra Oljeberget 11 mindre pix

Dag 3

Fredag 01. november

YAD VASHEM, OLJEBERGET, GETSEMANE
Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Så går turen til Oljeberget og vi ser utover «Den Hellige Stad» Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane og passerer ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer forbi og videre nedover Olje- berget til Getsemane hvor vi stanser og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal også inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi forsøker å få mulighet til å ha en stille stund i den private hagen i olivenlunden. Vi går inn til jødenes helligste sted Vestmuren/Klagemuren.

Dødehavet
Dødehavet

Dag 4

Lørdag 02. november

MASADA OG DØDEHAVET
Denne dagen stiger vi ned de ca. 1200 høydemetrene til Dødehavet og kommer til Masadafjellet. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet forøvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi vandrer ned rampen på baksiden av Masada. Vi skal få mulighet til å bade i Dødehavet ved Ein Bokek. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Ved Qumran, som er kjent for funnet av Dødehavsrullene, ser vi hulene fra veien når vi drar tilbake til hotellet i Jerusalem.

Sachne 6 mindre pix

Dag 5

Søndag 03. november

JERUSALEM – GALILEA
Vi forlater Jerusalem og drar nordover Jordandalen og ser de mest fruktbare og mest golde områdene i landet. Vi skal til «badeparadiset» Sachne, der vi kan bade i varme kilder i fredelige omgivelser. Vi drar fra Jordandalen og innover i landet hvor vi skal besøke Kibbutz Mizra nær Nasaret og får en liten omvisning og anelse av hvordan livet er her. Vi drar til Arbel fjellet hvor vi har en liten spasertur i naturskjønne omgivelser og får en utrolig utsikt over Genesaretsjøen og området rundt. Så til vårt hotell i Galilea.

Genesaretsjøen 3

Dag 6

Mandag 04. november

PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN
Vi skal i båt ut på Genesaretsjøen. Utpå sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Turen går til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vann-fall som renner ut i Genesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beret- ningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Genesaret- sjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjon og bygning var synagogen. Denne dagen skal vi også opp på Golanhøyden til Har Bental med utsikt mot Hermon-fjellet og langt inn i Syria.

Magdala 2 mindre pix

Dag 7

Tirsdag 05. november

GALILEA – TEL AVIV
Vi skal forlate Galilea, men først må vi en tur til Magdala, den lille fiskerlandsbyen ved Genesaretsjøens bredd. Her ser vi utgravninger og den flotte nye kirken med mosaikker om Jesu liv. Turen fortsetter over Harmageddonsletta og druserlandsby på Karmelfjellet og til Muhraqa der profeten Elias sloss med Baal-prestene. Herfra er det flott utsikt over frodige jordbruksmarker. Lunsjen spiser vi hos druserne. Vi skal til Atlit interneringsleir sør for Haifa og få et innblikk i hvordan jødene ble tatt imot av engelskmennene da de flyktet fra Holocaust i Europa. Vårt mål er storbyen Tel Aviv ved Middelhavet.

Gamle Jaffa

Dag 8

Onsdag 06. november

TEL AVIV OG JAFFA
Reiselederne tar med seg de som ønsker det på en vandring til gamle Joppe for å se det fine parkanlegget og Simon Garverens hus. Resten av dagen er til fri disposisjon. Havneområdet og strandpromenaden her er flott. Mulighet for bading i Middelhavet. Gjør det du selv ønsker.

Blomstrende kaktus

Dag 9

Torsdag 07. november

HJEMREISE
Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med LOT Polish Airlines kl. 11:25 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl. 19:00.

Priser og betingelser

Pris fra 29 250,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 11250,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

OVERNATTINGSTEDER
30/10 – 03/11 Prima Vera Hotel, Jerusalem
03/11 – 05/11 Kinar Galilee Hotel, Garden rooms, Galilea
05/11 – 07/11 Selina Hotel, Tel Aviv
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2.195,- pr. des. 2023, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 75 USD pr. pers.
 • Tilslutningsbillett fra andre steder i Norge
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. oktober 2024 Oslo - Warszawa 10.40 12.40 LO482
30. oktober 2024 Warszawa - Tel Aviv 14.10 18.55 LO155
07. november 2024 Tel Aviv - Warszawa 11.25 14.30 LO156
07. november 2024 Warszawa - Oslo 16.50 19.00 LO483
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.