Sachne 6 mindre pix
Caesarea 3 mindre pix
Gravhagen JLM 25

Rundreise i Israel
Opplev landet hvor Mesteren vandret

Avreisedato

28.10.2024

Varighet

9 dager

Pris fra

28 950,-

Rundreise i Israel

Bli med oss på en fantastisk tur til "Bibelens land". Sammen skal vi besøke dette spennende landet som har mye å by på. Vi skal "gå i Jesu fotspor" med opplevelser med både historisk, kulturelt og åndelig innhold. Med "Bluespastoren" som reiseleder blir dette en spesiell og uforglemmelig tur - både i ord, toner og opplevelser.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Netanya 6 min pix

Dag 1

Tirsdag 28. oktober

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo kl. 11:50 med LOT (Tyrkish Airlines) via Istanbul til Tel Aviv med ankomst kl. 20:35. Her venter buss- ingen guide – men Smile-service møter oss og tar oss til ventende buss som kjører oss Netanya og overnatting.

Bebudelseskirken
Bebudelseskirken

Dag 2

Tirsdag 29. oktober

Tel Aviv – Tiberias
Guide og buss møter oss og tar oss opp langs Middelhavet til Cesarea hvor vi ser teateret, ruinene til Herodes’ palass og Hippodromen og deler av korsfarerbyen. Videre opp på Karmel-fjellet hvor vi har en fantastisk utsikt til Middelhavet ogHarmageddon-sletten og over til Galilea. Kjører ned til kibbutz Mizra for å få et innblikk i kibbutzlivet. Fortsetter til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken og Maria-kilden og utsiktspunktet Precipion hvor vi ser over til Mt. Tabor og byen Nain m.m.. Vi fortsetter til Tiberias og vårt hotell Golan.

Genesaretsjøen båt mindre pix

Dag 3

Onsdag 30. oktober

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
Vi begynner dagen med besøk på Bergprekenstedet. Herfra kan de som har lyst spasere ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstadelsen. Så til Jesu egen by – Kapernaum. Så kjører vi over til østsiden til kibbutz Ein Gev for lunsj og her pleier St. Peters-fisk å stå på menyen. Etter bad i Genesaret-sjøen tar båten oss tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost, lunsj og middag.

Mt Bental 3

Dag 4

Torsdag 31. oktober

NORDRE ISRAEL OG GOLAN
I dag kjører vi opp til Naftalifjellene og kjører langs grensen til Libanon og til Misgav Am hvor vi får høre om Israels forhold til Hishbollah og forholdene på grensen mellom Libanon og Israel. Deretter opp på Golanhøydene til Ben Tal 1.165 m.o.h. hvor vi har en fantastisk utsikt over til Syria og hvor vi får høre historien om Yom Kippur-krigen i 1973 og Israels forhold til Syria – militært. Fortsetter over Golanhøydene langs grensen til Syria på riksvei 98 og gjør et kort stopp på en militærpost like ved. Stopper ved grensen Fredsutsikten - øst for Genesaretsjøen. Så ned til Yarmuk dalen, Goghopens dal, tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Sachne
Sachne

Dag 5

TIBERIAS - SACHNE - JERUSALEM
Vi forlater Tiberias og setter kursen et stykke ned Jordandalen til Sakne for et bad. Så kjører vi ned Jordan dalen og til Qasr El Yehud (Vadestedet) hvor Jesus ble døpt av Johannes i elven Jordan øst for Jeriko. Så ned langs Dødehavet forbi Masada til Ein Bokek for et bad i Dødehavet. Deretter drar vi opp til Jerusalem og vårt hotell.

Getsamane
Getsamane

Dag 6

Lørdag 02. november

BETLEHEM - JERUSALEM
Første stopp i dag er Hyrdemarkene i Betlehem. Så drar vi til Oljeberget med en fantastisk utsikt over Jerusalem. Vi spaserer ned til Getsemane hvor vi skal minne Jesu bønnekamp.

Via Dolorosa Station 6

Dag 7

Søndag, 03. november

JERUSALEM
Vi besøker Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdens-krig. Så besøker vi Israels Museum og ser Jerusalemmodellen og Dødehavsrullene. Så går turen til Løveporten der vi går inn i gamlebyen og spaserer til Betesda dammen og St. Anna kirken, herfra går turen langs Via Dolorosa opp til Gravkirken.

Gravhagen 2

Dag 8

Mandag 04. november

JERUSALEM
I dag drar vi til Davidsbyen og går ned Warrens Shaft til Gihonkilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. Vi fortsetter til Siloadammen. Herfra spaserer vi opp gjennom Herodestunellen til Klagemuren. Vi avslutter dagens program med et besøk i gravhagen Gordons Golgata. Her blir det en samling med nattverd. Ettermiddagen fri til shopping i Gamlebyen i Jerusalem.

Humus Og Falafel 08

Dag 9

Tirsdag 05. november

HJEMREISE
Frokost. Transfer til flyplassen og avreise med Tyrkish Airlines kl 10.35. Ankomst Gardermoen kl 17.15.

Priser og betingelser

Pris fra 28 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 10400,-

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel


Overnattingsteder

28/10 – 29/10 The Season, Netanya
29/10 – 01/11 Restal Hotel, Tiberias
01/11 – 05/11 Eyal Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 2765,- (jan -24, kan endre seg noe)
 • Smile ankomstservice på flyplassen i Tel Aviv
 • Transfer fra/til flyplassen i Tel Aviv og buss under hele rundreisen
 • Opphold på hotell i dobbeltrom inkl.halvpensjon (frokost og middag).
 • Båttur på Genesaretsjøen.
 • Lunsj på kibbutz Ein Gev
 • Rundreise ifølge det oppsatte program.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Skandinavisk-talende guide på rundturen.
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 85 USD pr. pers.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
28. oktober 2024 Oslo - Istanbul 11.50 17.55 TK1752
28. oktober 2024 Istanbul - Tel Aviv 19.25 20.35 TK864
05. november 2024 Tel Aviv - Istanbul 10.35 13.55 TK865
05. november 2024 Istanbul - Oslo 15.15 17.15 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.