JLM Panorama 7
Kameltur i ørkenen
Sachne 6 mindre pix

Solidaritetstur til Israel
Fra Netanya via Galilea til Jerusalem

Avreisedato

08.11.2024

Varighet

10 dager

Pris fra

29 750,-

Solidaritetstur til Israel

Bli med på en inspirerende tur til Israel. Opplev historien og kulturen gjennom guidede turer og møter med mennesker. Det blir en nydelig båttur på Genesaretsjøen, mulighet for avslappende bad både i Paradisets forgård “Sachne” og i Dødehavet. Det blir mulighet for å ri på kamel i Judeaørkenen og mye mer. En unik reise fylt med minner og opplevelse venter på deg.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.


Netanya
Netanya

Dag 1

Fredag 8. november

Utreisedag

Avreise fra Oslo med Lufthansa via Frankfurt til Tel Aviv med ankomst kl. 23:10. Buss venter oss på flyplassen og kjører oss til Residence Hotel i Netanya.

Bahaihagen og Haifa
Bahaihagen og Haifa

Dag 2

Lørdag 9. november

Karmelfjellet, Haifa og Cæsarea

Vi sover ut, og tar tid til å nyte frokosten på hotellet. De aller sprekeste, tar kanskje et morgenbad i Middelhavet, eller en joggetur på Natanyas fantastiske strandpromenade. På vei mot Karmelfjellet, kjører vi på den nordvestlige delen av Sharon sletten, langsmed Middelhavet. Vårt første stopp blir Muchaqa, oppe på Karmelfjellet, hvor profeten Elias kjempet mot Ba`als falske profeter. I Israels 3. største by, nyter vi utsikten over Ba`hai hagen, peker ut «Ebenezer hjemmet og Beit Eliahu», «Beit Skandinavia» og hører om hjelpearbeidet til «Lev Leman Israel» i Haifa, og resten av Landet. På veien tilbake til vårt bosted besøker vi Cæsarea ved havet som var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukter. Stedet er meget viktig, her var det hedningmisjonen begynte. Det er enda god «norsk sommertemperatur» både på land og i vann, så vi skal sette av tid til bading i Middelhavet for den som ønsker det! En flott start på vår rundtur i Landet.

Frokost Middag
Bebudelseskirken
Bebudelseskirken

Dag 3

Søndag 10. november

Netanya – Tiberias

Vi forlater Middelhavet og badebyen Netanya og drar mot Galilea. Det blir mulighet for et bad i Middelhavet før vi forlater hotellet. Vi besøker Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Vi besøker Bebudelseskirken og får tid til å vandre litt i byen. Vi kjører via Mt of the Precipice – fjellet der de ville styrte Jesus utfor stupet og Kana – hvor Jesus gjorde sitt første under med å lage vann til vin i bryllupet i Kana. Det blir middag og overnatting på Restal Hotel i Tiberias.

Frokost Middag
Båttur på Genesaretsjøen
Båttur på Genesaretsjøen

Dag 4

Mandag 11. november

På og rundt Genesaretsjøen

Vi skal i båt ut på Genesaretsjøen fra Ginosar. Utpå sjøen stopper vi og tar oss tid til sang og tekstlesing. Turen går videre til Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan spasere ned til Tabgha ved stranden. Mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen ligger Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelsen. Vi leser om fiskefangsten før vi drar videre til Kapernaum, Jesu egen by. Vi ser blant annet den store synagogen. Her bodde også Peter. Denne dagen får vi også en omvisning i en kibbuts og hører om livet der og hvordan den drives.

Frokost Middag
Døpeplassen Qasr El Yehud
Døpeplassen Qasr El Yehud

Dag 5

Tirsdag 12. november

Tiberias - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører sydover i Jordandalen, gjør et badestopp i Sachne (et naturens paradis, med 28 ºC året rundt i vannet) før vi fortsetter sørover. Vi besøker Qasr ElYehud, Jesu dåpssted ved Jordanelva. Det var også i dette området at israelsfolket inntok landet ledet av Josva. Deretter besøker vi Jeriko, verdens eldste og lavestliggende by, som ligger som en oase helt syd i Jordandalen. Vi ser vannkilden og morbærtreet og minnes Sakkeus før vi så forlater Jeriko. Vi starter oppstigningen de ca. 1200 høydemetrene til Jerusalem, hvor vi skal bo på Montefiore Hotel de siste nettene av turen.

Frokost Middag
Getsamane
Getsamane

Dag 6

Onsdag 13. november

Jerusalem, Oljeberget, Getsamane

Etter frokost kjører vi opp på Olje- berget og ser utover «Den Hellige Stad» Jerusalem, før vi vandrer mot Getsemane nede i Kedrondalen. Vi stopper ved Dominus Flevit kirken, hvor Jesus satt og gråt over byen. Vi vandrer videre nedover Oljeberget til Getsemanehagen hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners Kirke her i Kedrondalen. Vi går inn en av de 8 portene i bymuren, Løveporten, til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, «lidelsens vei», og stopper ved noen av stasjonene på vei mot Gravkirken. Vi går inn til Vestmuren, jødenes helligste sted. Det blir tid for lunsj og shopping i basargatene i Gamlebyen. Vi avslutter dagens program med å besøke Gravhagen / Gordons Golgata, med den tomme grav.

Frokost Middag
Bading i Dødehavet
Bading i Dødehavet

Dag 7

Torsdag 14. november

Dødehavet, Masada og Genesis land

Vi «stiger ned» igjen mot Dødehavet. Vi kjører langs Dødehavet og passerer Qumran, og ser hulene hvor Dødehavsrullene ble funnet fra bussvinduet. Vi skal til Masadafestningen her ute i ørkenen. Her tar vi taubanen til toppen, og guiden forteller historien fra Herodes den store sin tid. Ikke mindre interessant er historien fra år 70, da 960 seloter forskanset seg her i 3 år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi får mulighet til et bad i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Her kan vi «lese hebraisk flytende». I det vi stiger opp mot Jerusalem igjen, besøker vi Genesis Land. Her er vi tilbake til Abrahams tid, med kamelridning og lunsj. Vi returnerer så til vårt hotell i Jerusalem.

Frokost Lunsj Middag
Yad Vasheim
Yad Vasheim

Dag 8

Fredag 15. november

Jerusalem, Yad Vashem, Israel museum

Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust. Det er fryktelige scener som rulles opp for oss når vi ser hva dette folket led under 2. verdenskrig. 6 mill. jøder ble drept, og av disse var 1,4 mill. barn. Det er fredag, så det blir et kort, men svært viktig besøk. Det er kanskje barneavdelingen som gjør mest inntrykk på oss under dette besøket. Vi besøker også Israel Museum hvor vi får se modellen av Jerusalem på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet i en hule i Qumran. Vi kjører veien om nasjonalforsamlingen, Knesset, og ser Menorahen, den sjuarmede lysestaken.

Frokost Middag
Basargate i Gamlebyen
Basargate i Gamlebyen

Dag 9

Lørdag 16. november

Betlehem og fritid i Gamlebyen

Vi kjører til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Og deretter har dere FRI til å gjøre det dere har mest lyst til. Jerusalem er full av muligheter, selv på en Shabbat. Guiden gir tips og råd til den som ønsker det. Etter middagen på hotellet har vi en kort samling, hvor vi oppsummerer vår rundtur i Landet, og går igjennom tidsprogrammet på hjemreisen i morgen.

Frokost Middag
Ross parmly 25230 unsplash

Dag 10

Søndag 17. november

Hjemreise

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem». Avreise med Lufthansa kl. 17:10 fra Tel Aviv, ankomst Oslo kl. 23:25.

Saligprisningensberg
Saligprisningensberg
Genesaretsjøen Båt 18
Oljeberget
Oljeberget
Masada
Masada
Sachne
Sachne
Kapernaum
Kapernaum

Priser og betingelser

Pris fra 29 750,-

Tillegg for enkeltrom: 9.800- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Overnattingsteder
08.- 10. november Residence Hotel, Netanya
10. - 12. november Restal Hotel, Tiberias
12. - 17. november Montefiore Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2.790,- pr. desember -23, de kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Lunsj i Genesis Land
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 95 USD pr. pers.
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
08.11.2024 Oslo - Frankfurt 13:20 15:40 LH 861
08.11.2024 Frankfurt - Tel Aviv 18:00 23:05 LH 690
17.11.2024 Tel Aviv - München 17:10 20:20 LH 681
17.11.2024 München - Oslo 21:05 23:25 LH2456
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.