Klagemuren JLM 12
Masada 8
Gravhagen

Israel og profetiene
Høsttur til Bibelens land

Avreisedato

25.10.2024

Varighet

10 dager

Pris fra

29 950,-

Israel og profetiene

Israel er landet du ikke blir ferdig med, her er stadig noe nytt å oppleve, og Bibelen er vår guidebok. Vi viser og peker, men landet det taler og preker til oss ...

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

OM TUREN:
Vi begynner turen i Galilea-området, hvor det er mye bibelhistorie. Jesus bodde og virket mye av sin tid i disse områder. En tur opp mot Golan vil gjøre inntrykk, når vi tenker både på seks-dagers krigen i 1967 og Yom Kippur-krigen i 1973.
Dag fire kjører vi til Haifa, hvor vi skal besøke både Karmel og Cæsarea ved havet.
De neste dagene skal vi være i Jerusalem, og oppleve byen på nært hold. Det finnes ingen annen by i hele verden som har en slik historie som Jerusalem, og store ende- tids begivenheter ligger foran denne byen.
Dødehavet skal vi også besøke, med dåpsstedet og Masada-festningen.
De siste dagene blir vi i Tel Aviv og skal også se på områdene i sør, hvilken tragedie som rammet Israel den 7. oktober 2023.

Andre opplysninger: Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og bibelundervisning.

Tiberias shutterstock 1639709407 mindre

Dag 1

LØRDAG 26. OKTOBER

Utreise Norge - Israel, Tiberias.
Utreise fra Oslo med LOT, via Warszawa og videre til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. (Dersom du ønsker tilslutning fra annen flyplass, så merk av på påmeldingen.) Her blir vi møtt av vår buss, som tar oss til Hotel Leonardo i Tiberias, hvor vi skal bo de første nettene.

Kapernaum 11 2

Dag 2

SØNDAG 27. OKTOBER

Kapernaum, Golan og Huladalen.
I dag skal vi bli mer kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situasjonen her. Vi starter dagen i «Jesu egen by»; Kapernaum, før vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en tidligere israelsk, militær utsiktspost, hvor vi har fin utsikt, og kan se langt inn i Syria. Vi kjører ned en del av den fruktbare Huladalen. (De som ønsker det kan velge å ha en rolig dag ved Genesaretsjøen).


Saligprisningenesberg 8

Dag 3

MANDAG 28. OKTOBER

Genesaretsjøen og områdene rundt.
Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Vi fortsetter i Jesu fotspor og besøker Magdala, hvor det er mange nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Det blir en tur opp på Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Vi besøker også Tabgha-stranden og stedet som kalles «Mensa Christi» (Herrens bord) hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten. Resten av dagen fri til bading på kibbutzen.

Bahai Garden 1 Haifa liten

Dag 4

TIRSDAG 29. OKTOBER

Karmel - Haifa - Cæsarea v/ havet - Jerusalem.
Vi forlater Tiberias og Genesaretsjøen og setter kursen mot Muchraqa på Karmelfjellet hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Meggidosletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddon slaget, som Åp. taler om. Vi kjører ned og ser utsikten over Haifa, og hvis det passer vil vi besøke Shmuel Aweida, pastor i Beit Eliahu menigheten. Ferden går videre til Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, noe av utgravningen av byen og akvedukten.
Så settes kursen opp til Jerusalem, denne spesielle, historiske, kulturelle og profetiske by, som vi skal bli bedre kjent med de neste dagene. Jerusalem er daglig i mediebilde og blitt en løftestein som hele verden har sine øyne rettet mot.
Vi sjekker inn på vårt hotell Eyal, som ligger veldig sentralt i byen, hvor vi skal bo de neste fire netter.

Dominus Flevit Jerusalem lysere

Dag 5

ONSDAG 30. OKTOBER

Jerusalem med Oljeberget, Gamlebyen og Gravhagen.
Denne dagen skal vi oppleve en del av de bibelske steder og vandre i Jesu fotspor. Vi begynner dagen på Oljeberget, der vi ser Jerusalem i morgensolen. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over byen, og gjør et stopp i Getsemanehagen. (En stund i den stille hagen vil vi prøve å få til). Etter Getsemane går veien til Gamlebyen. Her vil vi besøke både Betesda-dammen med korsfarerkirken St. Anna, som er kjent for sin fantastiske akustikk, gå deler av Via Dolorosa («Lidelsens vei») til Gravkirken, og besøke det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren, også kjent som Klagemuren. Dagen avsluttes med besøk og nattverdssamling i Gravhagen.

Dødehavet par bading shutterstock 1104375755

Dag 6

TORSDAG 31. OKTOBER

Jerusalem - Jeriko - Dåpsstedet - Masada og Dødehavet.
Denne dagen blir under havets nivå. Vi kjører først ned til Jeriko, verdens eldste by, hvor vi møter mye bibelhistorie. (Forbehold om det er mulig å reise inn der). Vi skal innom døperstedet ved Jordan-elven og så blir neste stopp Masada, denne fjellborgen som Herodes bygde med den gang en overdådig luksus. Her ser vi ruiner, en del er restaurert, og møter den spennende historien om de 960 jøder som forskanset seg på Masada og holdt stand mot den romerske hær i over tre år.
Så blir det anledning til et bad i Dødehavet, dette spesielle hav som inneholder 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelhavet. Her flyter du som en kork på grunn av havets høye saltinnhold.

Yad Vashem JLM 6

Dag 7

FREDAG 1. NOVEMBER

Menoraen, Yad Vashem - Betlehem.
Vi skal i dag først til Knesset hvor vi ser den store syvarmede lysestaken - «Menoraen», som er Israels nasjonalsymbol. Så går turen til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jøder som ble drept under andre verdenskrig, av dem 1,5 mill. barn. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. Betlehem er med forbehold, men planen er å legge turen dit, hvor vi prøver å få møte pastorparet Naim og Elvira Khoury. Vi kjører så ut til Herodion og ser utsikten over Juda markene.

Gamle Jaffa

Dag 8

LØRDAG 2. NOVEMBER

Fra Jerusalem til områdene sør for Tel Aviv og Jaffa.
Vi forlater Jerusalem og skal sette kursen ned mot områdene sør for Tel Aviv, hvor vi vil få se noe av den tragedien som rammet Israel 7. oktober 2023. Dette blir et sterkt møte med den verste hendelse for jødene siden holocaust. Vi vil besøke en av de minneplasser som er satt opp, og ev. en av de angrepne kibbutzene.
På veien til Tel Aviv besøker vi Jaffa, og kommer deretter til vårt hotell Metropolitan, hvor vi skal bo de to siste nettene. (Garanti og sikkerhet fra myndighetene er avgjørende for å gjennomføre denne dagen).

Dame tlv mindre pix

Dag 9

SØNDAG 3. NOVEMBER

Tel Aviv.
Dette blir en rolig dag til fri disposisjon med avslapping og anledning til å bade i Middelhavet. Vi har siste samling på kvelden med oppsummering, hilsninger og deler inntrykk sammen.

Bønnebok og bønnesjal

Dag 10

MANDAG 4. NOVEMBER

Hjemreisedag.
Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot (Fred og på gjensyn).

Genesaretsjøen Båt 18
Shofar min pix
Shutterstock 1163296213
Bibellesing
Via Dolorosa JLM mindre
Humus og Falafel

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 11 900,- (begrenset antall)

BOSTEDER

26/10 - 29/10 Hotel Restal, Tiberias

29/10 - 2/11 Hotel Eyal, Jerusalem

2/11 - 4/11 Hotel Metropolitan, Tel Aviv

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 2 260,- (per mars -24)
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehotell
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg; kr 11 900,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per per
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
26 oktober Oslo – Warszawa 10:45 12:45 LO 482
26 oktober Warszawa – Tel Aviv 14:00 18:50 LO 155
04 november Tel Aviv – Warszawa 11:25 14:30 LO 156
04 november Warszawa – Oslo 16:50 19:00 LO 483
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/