Wadi utsikt
Vandring Galil lysere
Wadi Arugot Mog E

Opplev Israels natur og folk
Inspirasjonstur

Avreisedato

28.03.2025

Kommer snart

Opplev Israels natur og folk

Vi ser på Bibelens profetier i lys av de senere hendelsene i Israel, besøker Jerusalem, Galilea og Genesaretsjøen. Mulighet for snorkling i Rødehavet, bestige fjell i Judea og Negev, vandreturer i ørkenen med bading i vakre oaser. Vårens blomstring i Israel er helt fantastisk, og i tillegg får vi se solens oppganger og nedganger i spektakulær natur. Kom å bli med oss i bønn for land og folk, med herlig lovsang og et godt åndelig felleskap. OBS! En aktiv tur for sporty voksne i god form.

Høydepunkter på turen

 • Fantastiske fjellturer og vandreturer
 • Magdala, Tabgha og Kapernaum
 • Oljeberget og Getsemane
 • "House of Prayer"
 • Jerusalem og Gamlebyen
 • Gordons Golgata
 • Holocaust-museet Yad Vashem
 • Dødehavet
 • Tigertempelet og "Goren"
 • Red Canyon
 • Middag hos venner i Beer Sheba
 • Fridag i Eilat
Last ned brosjyre (.pdf)
TLV beach

Dag 1

FREDAG 28. MARS

NORGE – TEL AVIV
Vi har avreise fra Oslo, det er mulig å bestille tilslutningsbillett fra andre flyplasser i Norge. Ved ankomst Tel Aviv blir vi hentet og kjørt til hotellet.


Galilea 6

Dag 2

LØRDAG 29. MARS

TEL AVIV – GALILEA
Etter en god frokostbuffet på hotellet tar bussen oss til frodige Galilea, hvor vi skal på en flott vandretur i Wadi Ha’amod (10 km). Her er ulent terreng og stier, ca. 3,5 timers gange. Etter middag på hotellet har vi en hyggelig bli-kjent samling.

Magdala liggende

Dag 3

SØNDAG 30. MARS

GALILEA
Vi besøker Magdala før turen går videre til Tabgha med brødunderkirken og Kapernaum, Jesu egen by. Deretter drar vi tilbake til hotellet vårt hvor vi har fri inngang til de varme og herlige kildene. Samling på hotellet etter middag.

JHOPFAN

Dag 4

MANDAG 31. MARS

GALILEA - JERIKO - JERUSALEM
Vi fortaler Galilea og kjører ned Jordan- dalen. Første stopp er døperplassen Qaser El Yehud. Det var her Jesus ble døpt av Johannes døperen, og her krysset israelsfolket Jordan under ledelse av Josva. Så et kort besøk i Jeriko med Morbærtreet, før vi starter oppstigningen til Jerusalem. Et kort stopp på utsiktspunktet Wadi Quelt før vi ankommer hotellet vårt. Kl. 17:30 tar bussen oss til Oljeberget. Så rusler vi derfra til “House of Prayer”, hvor det blir det bedt hele døgnet, uten stans.

Gravhagen
Gravhagen

Dag 5

TIRSDAG 01. APRIL

JERUSALEM
Oljeberget med sin utrolig flotte panoramautsikt over Jerusalem og områdene rundt er verdt et morgenbesøk også. Vi vandrer derfra ned til Dominus Flevit (Tårekirken) og til Getsemane. Vi har en samling i den private olivenlunden der. Så går vi inn i Gamlebyen og besøker St. Anna kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi skal også ha en nattverds-samling, i den fredfylte Gordons Golgata (Gravhagen). Det blir tid for lunsj og basarene i Gamlebyen, samt å gå til Vestmuren; jødenes helligste sted. Bussen tar oss så til Holocaust-museet, Yad Vashem. Her minnes vi de over 6 millioner jøder som ble drept under Holocaust, et kort men viktig besøk. Etter middag på hotellet er kvelden fri.

Utsikt Wadi Arugot

Dag 6

ONSDAG 02. APRIL

DØDEHAVET, ARAD, BEER SHEVA
Nå forlater vi Jerusalem og kjører sørover, vi skal på en flott men krevende vandretur i Wadi Agurot (8 - 10 km). Terrenget er ganske ulendt, 3 - 5 timers gange, men med flott utsikt mot Dødehavet! Etterpå kjører vi til Ein Bokek og bader i det ramsalte Dødehavet, hvor du flyter som en kork. En helt spesiell opplevelse. Vi sjekker så inn på vårt hotell i Arad, før bussen tar oss til Beer Sheva. Vennene våre, Rachel og Avner, inviterer oss til deilig middag, bønn og lovsang i hjemmet deres.

Mitzpe Ramon 1 mindre pix

Dag 7

TORSDAG 03. APRIL

NEGEVØRKENEN - EILAT
Vi begynner dagen i Negevørkenen, med turens mest spektakulære og krevende vandretur. En fottur i Ein Akev, i en oase midt i ørkenen. Vi går i og ved elveleiet med kupert terreng og ca. 5 timers gange (12 km). Husk badetøy - da den som vil kan ta et forfriskende bad i det klare vannet oasen. Deretter tar bussen oss opp til utsiktpunktet i Mitzpe Ramon, hvor vi skuer utover Israels “grand canyon”. Så kjører vi videre til Eilat, til herlige dager i Israels sørligste by, ved Rødehavet. Fellessamling på hotellet vårt etter middag.

Red Canyon 1

Dag 8

FREDAG 04. APRIL

EILAT
I dag skal vi først opp til fjellet Shlomo hvor vi får en fantastisk utsikt over Akkababukta og Eilat. Litt krevende opp - og nedstigning, turen tar ca. 3 timer (4 km). Deretter skal vi til Ovda med Sahara-sand, og til Tigertempelet; Israels eldste offerplass. Så til “Goren”; verdens eldste treskeplass. Vi skal også i gå i de helt spesielle geologiske formasjonene i “Red Canyon; med sine intrikate, ruvende og rødlige fjellvegger. Et eventyrlig landskap. Fellessamling på hotellet etter middag.

Strand Eilat1

Dag 9

LØRDAG 05. APRIL

FRIDAG I EILAT
Denne dagen har du fri til å gjøre det du ønsker. Soling og bading i Rødehavet, dykking blandt fargerike fisker og koraller. Tur til Timnaparken eller til unike Petra i Jordan, eller hva med en seiltur på Rødehavet? (På forespørsel, og ikke inkludert i turprisen) På kvelden har vi den aller siste fellessamlingen vår! Vi oppsummerer denne fantastiske turen, og tegner inn på våre kart hvor vi har vært.

Salomos fjell Eilat 3 Siv

Dag 10

SØNDAG 06. APRIL

HJEMREISEDAG
Transfer til flyplassen for hjemreise.

Priser og betingelser

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyskatter og avgifter (kr xx kan endre seg noe frem til avreise)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Norsk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening 105 USD pr. person

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Opplev Israels natur og folk (28.03) med Mette V. og Roger Sørensen & Geir og Elin L. Fagerbakke.