Sukkot 9 min pix
Bibel med trekors
Rundt Genesaretsjøen mindre pix

Israel - Vandre i Bibelens fotspor
Guds Frelseshistorie

Avreisedato

14.10.2024

Varighet

10 dager

Pris fra

29 950,-

Israel - Vandre i Bibelens fotspor

Velkommen på tur under årets Løvhyttefest feiring!

Dette blir en tur hvor vi vandre i Bibelens fotspor og besøke steder som vi kjenner fra Bibelen. Underveis på felleskaps-samlingene knytter vi det vi har sett opp mot Guds frelseshistorie, både for Israel, den kristne kirke og for den enkelte av oss. Det vil bli mulighet å være med på Jerusalem-marsjen som vanligvis bli arrangert en av dagene under Løvhyttefesten.

Tel Aviv 18

Dag 1

MANDAG 14. OKTOBER

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo kl 15:35 med Lufthansa via München til Tel Aviv, ankomst kl. 00:25 lokal tid. Smile Ankomstservice venter oss på flyplassen og følger oss til bussen som kjører oss til hotellet i Tel Aviv for overnatting. Det er mulig å bestille tilslutnings-billetter fra andre flyplasser i Norge. Gi beskjed ved påmelding.

Amfiteater Caesarea ved havet

Dag 2

TIRSDAG 15. OKTOBER

GAMLE JAFFA - CAESAREA VED HAVET - HAIFA - TIBERIAS
Etter frokost starter vi med et besøk i gamle Jaffa, der vi vandrer gjennom de brosteinsbelagte gatene og hører om Apostelen Peter og Jona som har historier knyttet til dette stedet. Senere går turen til Cæsarea ved havet som ligger litt lenger nord ved Middelhavskysten, og som var en viktig by i romertiden. Her opplever vi den romerske arven og besøker det imponerende amfiteateret. Så kjører vi til Haifa og besøker Eliaskirken og hører om deres arbeid før
turen går til vårt hotell i sentrum av Tiberias.

Oasen Sachne

Dag 3

ONSDAG 16. OKTOBER

KARMELFJELLET - NASARET - SACHNE
I dag setter vi kursen opp til Muchraqa på Karmelfjellet, hvor Elia seiret over Baals profeter og bad om regn over landet. Vi har god utsikt utover blant annet Harmageddon sletten herfra. Deretter går turen til Nasaret, hvor vi stopper ved «Har Hakfitza», med flott utsikt over store deler av Nord-Israel. Vi skal besøke Bebudelseskirken som er Midtøstens største kirkebygg. På veien tilbake til Tiberias stopper vi for å bade i de varme kildene i den\ vakre parken Sachne. Vannet her holder behagelige 27 °C hele året.

Genesaretsjøen Båt 18

Dag 4

TORSDAG 17. OKTOBER

RUNDT OG PÅ GENESARETSJØEN
Vi skal tilbringe dagen i områdene ved Genesaretsjøen, Kapernaum er dagens første besøks sted. Her ser vi restene etter denne fiskerlandsbyen, med Peters hus og synagogen hvor Jesus underviste. Denne byen var senteret for Jesu virksomhet i Galilea. Bussen kjører oss så til Tabgha og vi går ned til stranden hvor Jesus møtte disiplene og bad dem kaste garnet på andre siden av båten, og hvor han inviterte dem på stekt fisk og brød til frokost. Dagen avsluttes med en fin båttur på Genesaretsjøen.

Bental fjellet mindre pix

Dag 5

FREDAG 18. OKTOBER

GOLANHØYDENE - KIBBUTZ BESØK

Golanhøydene er et spennende område og første stopp er Cæsarea Filippi, som vi husker fra Bibelen som Peters store bekjennelses sted. Klart kildevann strømmer ut fra fjellet her og vi skal gå ned til et fossefall, en halvtimes gange i et naturskjønt område. Bussen kjører oss videre opp til den nedlagte militærposten på vulkan-høyden Bental (1164 m.o.h) Fra Bental får vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi ser også utover dalen der Saulus fikk sitt sterke møte med Jesus. Du kan også glede deg til et kibbutz besøk, vi får innblikk i dagliglivet der før vi returnerer til hotellet vårt.

Dag 6

LØRDAG 19. OKTOBER

KASER EL YAHUD - MASADA - EIN BOKEK
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører sørover langs Jordandalen og passerer verdens eldste by, Jeriko, på veien til Jesu dåpssted; Kasr ElYahud. Så skal vi videre mot Dødehavet, fra buss-vinduet kan vi se Qumran hvor dødehavsrullene ble funnet. Vi skal ta gondolbanen opp på Masada, kong Herodes sin mektige fjell-borg. Her får vi høre den sterke historien om de jødiske opprørerne som søkte tilflukt her og holdt stand mot romerne i tre år etter Jerusalems fall i år 70. Så skal vi bade i Dødehavet, i Ein Bokek som ligger 421 m.u.h. I det mineralholdige helsebringende vannet, med et saltinnhold på hele 35%, kan en flyte som en kork - en flott og uforglemmelig opplevelse. Vi kjører opp til Jerusalem og til vårt hotell, her skal det bli godt med en smakfull middags-buffet.

JLM Panorama 7

Dag 7

SØNDAG 20. OKTOBER

JERUSALEM
Endelig er vi i Jerusalem og vi begynner dagen på det velkjente utsikts stedet på Oljeberget, her skuer vi utover Jerusalem og områdene rundt. Vi rusler nedover til Getsemanehagen og minnes Jesu bønnekamp her før vi krysser Kedrondalen og går inn i den unike Gamlebyen. Dette er et av de helligste stedene for både kristne, jøder og muslimer. Med sine tallrike synagoger, minnesmerker fra det gamle Israels tid og fra Jesu liv, spesielt hans lidelseshistorie. Byen er et sete for en rekke biskoper og patriarker. Vi skal innom St Anna kirken og teste den fantastiske akustikken før vi går Via Dolorosa, «lidelsens vei» som ender i Gravkirken. Det er viktig å ha med gode sko og en vannflaske da det blir en del gåing denne dagen. Vi holder et behagelig tempo, vi går både på asfalt og brostein og her er også noen trappetrinn.

Dag 8

MANDAG 21. OKTOBER

YAD VASHEM - GRAVHAGEN - VESTMUREN - FRITID I JERUSALEM

Bussen kjører oss først til Holocaust Museet Yad Vashem. Dette er minnes- merket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, av dem var det 1,5 mill. barn. Dette er et viktig besøk. Yad Vashem ligger ved Herzlfjellet i Vest-Jerusalem og vi passerer nasjonalforsamlingen Knesset på veien dit.
Vi kjører deretter tilbake til Jerusalem og til Gravhagen. I denne fredfylte og vakre hagen skal vi først få en omvisning før vi feirer nattverd sammen.
Så skal vi til jødenes helligste sted, Vestmuren, også kalt Klagemuren.
Deretter blir det fri til å rusle i de spennende og fargerike basarene i Gamlebyen hvor en kan gjøre en god
handel. Eller besøke en av de mange kafeene i den moderne handlegaten Mamilla. Her kan man ta en kaffe og noe godt til, mens man sitter å ser på det yrende folkelivet. Reiseledere og guide står klare til å hjelpe dersom det er behov for det.

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

OVERNATTINGSSTEDER:

14/10 – 15/10 Sea Net Tel Aviv Hotel

15/10 – 19/10 Restal Tiberias Hotel

19/10 –23/10 Eyal Hotel Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr
 • 2 050,- (pr. jan -24, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Jerusalem-marsjen
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 105 USD pr. pers.
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14. oktober 2024 Oslo - München 15:35 17:50 LH2425
14. oktober 2024 München - Tel Aviv 19:45 00:25 LH682
23. oktober 2024 Tel Aviv - München 07:00 10:00 LH 683
23. oktober 2024
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.