Reise til Spania: Fastlandet

Salou Shutterstock 417454078 Under 10Mg

Spania er en av våre kjære gjengangere, et trofast reisemål i vårt turprogram, som stadig har nye opplevelser å tilby. Hvert år arranger vi i Plussreiser en rekke turer til Spania.

Vi har av erfaring sett at det de siste årene har blitt mer og mer interesse for aktive turer. Det vakre landskapet og milde klimaet gjør at Spania egner seg godt til sykkel- vandre- og andre aktive turer. I vårt program har vi flere slike turer i Spania, deriblant til Santiago de Compostela og Costa Brava. Har du lyst å ta med vennegjengen, sykkelklubben e.l. på en egen opplevelse, er det bare å ta kontakt så kan våre turoperatører skreddersy et opplegg slik dere vil ha det.

Våre sykkel- og vandringsturer langs den kjente pilegrimsveien, St. Johns road fra St. Jean Pied de Port i Frankrike til Santiago de Compostela i Spania er mer populær enn noen gang. Ofte flyr vi til Bilbao og får med oss en kort sightseeing, før vi starter vandringen fra fransk side av grensen. Herfra slår vi følge med millioner av pilegrimer som gjennom tusen år har vandret langs Camino Jacobeo på veg til St. Jakobs grav i den mektige katedralen i Nord-Spania. Plussreisers grupper følger i kirkehistoriske og kulturelle spor, har tid til meditasjon og naturopplevelser, og supplerer med foredrag og refleksjoner underveis. Avslutningsvis tar vi med oss Avila og Segovia som begge er Unesco-steder og har satte dype fotavtrykk både i kirkehistorien og i verdenshistorien.

Bli med oss til Costa del Sol! Med sine over tre hundre soldager i året og de endeløse sandstrendene, kan Andalucia med rette kalles Solkysten. Andalucia, Spanias sydligste region, strekker seg fra Malaga til Gibraltar og grenser helt ned til Middelhavet. Andalucia har vakker natur, flotte kulturskatter og imponerende byggverk fra middelalderen da kampen mellom de kristne kongene og de arabiske herskerne var på sitt høyeste. I middelalderen var Andalucia kjerneområdene for muslimske folkeslag fra Marokko. Mye av den gamle arkitekturen bærer preg av det. På vårer turer til solkysten tilbyr vi ofte dagsturer til Ronda, Sevilla og Gibraltar, gjerne med utgangspunkt fra Mijas Pueblo. Selv om flyrutene varierer noe fra år til år, benytter vi gjerne direkteruter til eksempelvis Malaga fra Oslo.

Ønsker du å ta med koret, menigheten, familien eller kanskje vennegjengen til Spania kan våre turoperatører skreddersy et opplegg for dere. Da bestemmer dere selv hva dere vil se og oppleve og vi syre det sammen. Det kan være alt fra spennende storbyturer til Barcelona eller Madrid, treningsleirer eller late, varme dager langs den spanske kysten.

Har du lyst å se fotball på aller høyeste nivå? Hvorfor ikke ta med vennegjengen og opplev stemningen på stadion sammen med tusenvis av andre når Messi scorer? Vi har gode kontakter til billetter, overnatting og opplegg til fotballturer. Ta kontakt så lager vi til en reise slik dere ønsker det.

Mange velger reiser til Spania på grunn av det gode været, og da særlig Kanariøyene som gir jevnt gode temperaturer året rundt. Her arrangerer vi flere av våre såkalte «Bibelferie i syden», et opplegg hvor gjestene bor fast på en plass, gjerne spiser sammen, og har fast opplegg med en eller flere turpredikanter. Dette er en flott ferieform som byr på sosialt og åndelig felleskap i kombinasjon med en mulighet til å koble av fra hverdagen hjemme.

Vi er like gode på pakkereiser til Tenerife som vi er på skreddersydde gruppereiser til Barcelona.