Santiago vandring liten
Vandring Mot Santiago
Katedralen i Santiago de Compostella 3

Santiago de Compostela
Pilegrimsvandring

Avreisedato

30.09.2024

Varighet

12 dager

Pris fra

26 950,-

Santiago de Compostela

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela er en samling vandreruter som leder fra flere land i Vest-Europa fram til Santiago de Compostela-katedralen i byen i Nordvest-Spania.

På denne turen skal vi gå de siste 150 kilometerne av «The French Way», i Galicia regionen. Vi starter vandringen fra fjell-landsbyen O’Cebreiro i Spania, som ligger ca. 1300 meter over havet. Derifra skal vi de neste dagene vandre i vekslende landskap og gjennom pittoreske landsbyer frem til Santiago de Compostela. 8 dagsetapper på til sammen ca 150 km. Følgebussen transporterer bagasjen fra hotell til hotell. Du bærer kun med deg en dagstursekk på vandreetappene. Det er mulig å bli med følgebussen en etappe eller to om du får behov for det, men for å få pilegrimsdiplom må du gå de siste 100 km av strekningen. Overnatting i 3- og 4-stjerners hotell.

Turen krever god fysikk da en skal gå langt over flere dager. Vandringene er på gode stier med varierende underlag (Grus, skogssti og noe asfalt) Det er mulig å bli med følgebussen en etappe eller to om du får behov for det.

Garedermoen Fra Fly

Dag 1

Norge – Porto

Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl. 15:50. Mulighet med tilslutning fra andre byer denne dagen med Norwegian. Vi flyr direkte til Porto. Ankomst kl. 18:30. Bussen henter oss på flyplassen og kjører oss til hotellet vårt. Vi skal ha første overnatting her i Portugals nest største by langt nord i landet. Overnatting på Hotel HF Fenix Porto. Vi samles til felles middag på hotellet om kvelden.

Middag
Benedictinerklosteret i Samos
Benedictinerklosteret i Samos

Dag 2

Tirsdag 1. oktober

Porto – Samos

Etter frokost på hotellet blir vi hentet av bussen igjen. Vi kjører nordover langs kysten og over grensa til Spania. Vi fortsetter østover og videre til den lille byen Samos hvor vi skal bo de neste to nettene. Vi besøker klosteret i Samos og forbereder oss på vandringen på caminoen som starter neste morgen. Vi sjekker inn på Hotel A Veiga hvor vi skal bo i to netter. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Kirke i O'Cebreiro
Kirke i O'Cebreiro

Dag 3

Onsdag 2. oktober

Vandreetappe: O’Cebreiro – Triacastela ca 21 km

Bussen kjører oss fra Samos til den lille vakre pittoreske fjell-landsbyen O’Cebreiro, 1300 moh. Her skal vår vandring på Caminoen starte. Dagens etappe er på ca 21 km og går fra O’Cebreiro til Triacastela. Her blir vi hentet av bussen og kjørt tilbake til Samos igjen for middag og overnatting.

Frokost Middag
Liten bro utenfor Sarria
Liten bro utenfor Sarria

Dag 4

Torsdag 3. oktober

Vandreetappe: Triacastela – Sarria ca 19 km

Buss fra Samos tilbake til Triacastela hvor vi avsluttet gårsdagens vandreetappe. Dagens etappe går fra Triascastela til Sarria, ca 19 km. Buss fra Sarria til Portomarin. Her blir det to overnattinger på Hotel Pousada. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Portomarin
Portomarin

Dag 5

Fredag 4. oktober

Vandreetappe Sarria – Portomarin ca 22 km

Denne dagen blir vi også hentet av bussen etter frokost. Vi kjører tilbake til Sarria og skal vandre herifra tilbake til hotellet vårt i Portomarin, en etappe på ca 22 km. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
San Tirso, Palas De Rey
San Tirso, Palas De Rey

Dag 6

Lørdag 5. oktober

Vandreetappe Portomarin – Palas de Rei ca 25 km

I dag starter vi vandringen fra hotellet vårt i Portomarin. Etappen på ca 25 km går til Palas de Rei. Her blir vi møtt av bussen som kjører oss til Melide hvor vi skal bo i tre netter på Hotel Lux Melide. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Melide
Melide

Dag 7

Søndag 6. oktober

Vandreetappe Palas de Rei – Melide ca 15 km

Buss tilbake til Palas de Rey og vi skal vandre i ca 15 km frem til hotellet vårt i Melide. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Santiago shutterstock 630570752 under 10mg

Dag 8

Mandag 7. oktober

Vandreetappe: Melide – Arzua ca 15 km

Vi starter nok en dag vandringen fra hotellet vårt og skal gå i ca 15 km til byen Arzua. Her møter vi bussen som kjører oss tilbake til Melide igjen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Pilegrim på vandring
Pilegrim på vandring

Dag 9

Tirsdag 8. oktober

Vandreetappe Arzua -Amenal ca 23 km

Buss fra Melide til Arzua. Vi vandrer videre til Amenal, ca 23 km. Her blir vi hentet av bussen som tar oss mot Santiago. Vi skal bo i to netter i utkanten av byen på Hotel Eurostars San Lazaro. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Pilegrim foran katedralen i Santiago de Compostela
Pilegrim foran katedralen i Santiago de Compostela

Dag 10

Onsdag 9 oktober

Vandreetappe: Amenal – Santiago de Compostela ca 16 km

Dette er dagen for siste vandreetappe og vi starter tidlig om morgenen fra hotellet. Bussen kjører oss tilbake til Amenal hvor den hentet oss dagen før. Vi starter på de siste 16 km til Santiago de Compostela og vi vander opp til målet vårt - katedralen i byen. Buss tilbake til hotellet. Middag og tid til refleksjoner og avslapning på hotellet om kvelden

Frokost Middag
Finisterre
Finisterre

Dag 11

Torsdag 10. oktober

Santiago de Compostela – Finisterre – Porto

Vi slapper av i byen denne formiddagen. Rusler rundt og besøker katedralen som er bygget over graven til apostelen Jakob den eldre. Ved messen kl 12 blir også vår gruppe nevnt. Vi får utdelt våre pilegrims diplomer på pilegrimskontoret i byen når vi leverer inn våre pilegrimspass som vi har stemplet underveis. Etter lunsj kjører vi ut til kysten og Finisterre ved havet som inntil 1492 var regnet som «verdens ende». Vi forsetter så sørover langs kysten over grensen til Portugal igjen. Siste overnattingen blir i Porto på Hotel HF Fenix Porto. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Porto
Porto

Dag 12

Fredag 11. oktober

Porto – Norge

Vi har en rolig dag i Porto på denne siste dagen av turen.

Det blir tid til en god frokost på hotellet før vi skal på elvecruise på Douro. Her får vi servert en god lunsj før vi går i land. Litt fritid i byen blir det også denne dagen før vi blir kjørt til flyplassen utenfor byen. Flyavgang med Norwegian kl. 19:10 direkte til Gardermoen, ankomst kl. 23.35. De som ønsker tilslutning, får fly fra Gardermoen neste dag. Vi er behjelpelig med overnatting på Gardermoen for de som ønsker det.

Katedralen i Santiago de Compostella
Katedralen i Santiago de Compostella
Kart Santiago
Monte do Gozo
Monte do Gozo

Priser og betingelser

Pris fra 26 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 6000 (kun 2 stk til denne prisen, deretter kr 8650)

Tilslutning med fly (Norwegian) fra andre byer i Sør-Norge: 1500

På grunn av sen ankomst til Oslo på hjemreisen blir det tilslutning til andre byer neste dag. Vi tilbyr overnatting på Gardermoen til følgende priser:

Overnatting Thon Hotel Gardermoen:
Pris per person i dobbeltrom: kr 495
Pris per person i enkeltrom: kr 890

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo – Porto tur/retur
 • 11 overnattinger inkl. frokost og middag
 • Elvecruise med lunsj i Porto
 • Følgebuss hele turen.
 • Reiseledertjeneste fra norsk turteam.

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Øvrige måltider og drikke
 • Mat på flyet
 • Tips
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
30. 09.2024 Oslo - Porto 15:50 18:30 DY1830
11.10.2024 Porto - Oslo 19:10 23:35 DY1831
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.