Reise til Italia

Shutterstock 1142502479 Under 10Mg

Gjennom et normalår tilbyr vi i Plussreiser en rekke ulike reiser til Italia. Og det man ikke finner på det ordinære turprogrammet kan skreddersys for deg og din gruppe.

Blant de beste besøkte turistmålene i Italia finner vi Pisa, Roma og Venezia. Vi har jevnlige gruppereiser til Operaen i Verona og svinger gjerne innom «Julies balkong» fra Shakespeares berømte historie om Romeo og Julie. Slike turer planlegges gjerne i kombinasjon med rolige dager ved Gardasjøen.

Reiser til Toscana er blant våre gjesters favoritt. Da besøkes Sienna, som regnes som en av de vakreste i byene i hele Italia. Vi opplever middelalderbyen San Gimignano, som ligger på en uinntagelig festning på åsryggen av Val d’Elsa. Cinque Terre, de fem byers land, som står på UNESCOs verdensarvliste oppleves best med en 4 km lang vandretur. I Toscana er høydepunktene mange, og vi tar gjerne turen innom kurbadbyen Montecantini Terme, setter oss på en gatekafe i Lucca og besøker renessansebyen fremfor noen: Firenze.

Langs den Italienske kysten finner vi mange skatter, og flere av våre gjester setter stor pris på å besøke øyene Sicilia og Capri. I en av våre turer bor vi på Amalfikysten, i byen Sorrento som ligger på kalksteinsklipper. Herfra har vi utflukter til Napoli, den vakre øya Capri og besøker en pastafabrikk i Gragnano. I tillegg har vi rundtur i Pompeii, byen som lå begravet i aske frem til 1700-tallet da utgravingen startet. Dette gir oss et fantastisk innblikk i romernes liv på 100 tallet.

Eksotiske Siclia anbefales som reisemål i vårens vakreste blomsterprakt. Europas uoppdagede juvel byr på en rik historie og mektig natur. Her kan man vandre på den aktive vulkanen Etna og oppleve severdigheter i verdensklasse fra gresk, romersk og normannisk tid. På toppen av listen over steder å besøke på Sicilia finner vi tempeldalen i Agrigento, som UNESCO har markert som en del av vår felles verdenshistorie.

Vi har gjennom flere år hatt aktive turer til det vakre fjellområdet Dolomittene. Der har vi hatt vandreturer for både de som er godt trent, og de som bare ønsker å holde seg litt i bevegelse.

Temareiser til Italia med Plussreiser er svært populære. Kombinasjonen av vakker natur, en rik historie, kulinariske matopplevelser og fargerike mennesker gjør Italia til et sammensatt reisemål som har å tilby alle reisende, enten man reiser som del av en gruppe eller på egenhånd. Ta kontakt med oss dersom du ønsker en skreddersydd tur til Italia. Vi kan hjelpe små og store grupper med opplevelsesreiser til alt fra Vatikanstaten og San Marino til Bari og Genova.