Toscana landskap shutterstock 2017
Shutterstock 1160284150
IMG 5271 Firenze fra julie

Toscana & Cinque Terre
Italia

Avreisedato

23.05.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

16 950,-

Fulltegnet

Toscana & Cinque Terre

Bølgende åser, kunstskatter og middelalderbyer møter oss i Toscana. Cinque Terre byr på pastellfargede byer kombinert med turkisblått hav. Dette blir en innholdsrik uke i Italias mest populære region.

Montecatini Terme shutterstock 1657645006

Dag 1

Torsdag 23. mai

Norge – Bologna – Montecatini Terme

Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl. 12.15. (Mulig med tilslutning fra andre byer i Norge) Ankomst Bologna kl. 14.50. Busstransport til den gamle kurbadbyen Montecatini Terme, hvor vi skal bo i 7 netter i sentrum av byen på Grand Hotel Tamerici e Principe. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Lucca lite shutterstock 614352023 1

Dag 2

Fredag 24. mai

Lucca

Formiddagsutflukt med tog til den koselige lille byen Lucca, Puccinis fødested. Lucca har et lite, men intimt sentrum med trange bilfrie gater. Vi får en guidet rundtur i sentrum av byen før det blir lunsj på egenhånd. Etter lunsj tar vi toget tilbake til Montecatini Terme. Ettermiddagen til fri disposisjon og felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Shutterstock 120401317 under 10mg

Dag 3

Lørdag 25. mai

Cinque Terre

Dagen er satt av til området Cinque Terre, de fem byers land, som står på UNESCOs verdensarvliste. De fem små byene klorer seg fast langs klippekysten i Liguria mellom Livorno og La Spezia. Vi kjører med buss fra Montecatini Terme til La Spezia. Her tar vi toget langs kysten til Monterosso al Mare hvor vi starter vandringen vår via trange fjellstier og trapper til nabobyen Vernazza. Olivenlunder, vinranker og en fantastisk utsikt. Turen tar 2-3 timer, alt etter hvor god form en er i. Hver enkelt ordner seg lunsj på egenhånd etter hvert som de kommer frem til Vernazza.

Denne turen krever god fysikk. Alternativ med tog for de som ikke kan vandre.

Etter litt tid i Vernazza fortsetter vi med båt til Manarola, og vi får se det flotte landskapet fra sjøsiden også. Fra Mararola tar vi toget tilbake til La Spezia hvor bussen vår venter.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Shutterstock 579921850 montecatini terme uner10mg

Dag 4

Søndag 26. mai

Montecatini Terme

Denne dagen har du til fri disposisjon. Kanskje kan en tur med det sjarmerende kabeltoget Funicolare fra sentrum og opp på fjellet til den sjarmerende lille byen Montecatino Alto være et alternativ. Andre vil kanskje prøve et av byens mange kurbad eller slappe av ved bassenget på hotellet. Felles middag om kvelden

Frokost Middag
Shutterstock 1163492326 under 10mg

Dag 5

Mandag 27. mai

Firenze

Utflukt med tog til renessansebyen, Toscanas hovedstad, Firenze. I denne byen virket og levde blant andre Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Giotto og Dante. En lokal guide tar oss med på en vandring rundt i byen. Her får vi blant annet se den flotte katedralen (Kun fra utsiden. De som ønsker kan gå inn i katedralen på egenhånd etter rundturen – gratis inngang) og Michelangelos Davidstatue i marmor. Etter rundturen får du tid på egenhånd til å spise lunsj og til å gjøre deg litt bedre kjent i byen. Tog tilbake til hotellet der det blir felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Fra julie tårnet pisa

Dag 6

Tirsdag 28. mai

Pisa

Etter frokost går turen med buss til Pisa. Vi får en guidet tur der vi blant annet får se det berømte skjeve klokketårnet. Lunsj på egenhånd før vi kjører tilbake til Montecatini Terme. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Sienna fra Shutterstock under 10mg

Dag 7

Onsdag 29. mai

Siena

Denne dagen legger vi til det indre Toscana. Vi kjører med buss til Siena. Det historiske sentrum er full av flotte bygninger, og plassen Piazza del Campo et nydelig utgangspunkt for å oppleve byen. Sienas unike historiske bysentrum er oppført på Unescos verdensarvsliste på grunn av sin ekstremt vel bevarte middelalderbebyggelse. Vi får en guidet omvisning med lokalguide og litt tid på egenhånd før bussen tar oss tilbake til hotellet igjen. Felles middag og turavslutning om kvelden.

Frokost Middag
IMG 0851

Dag 8

Torsdag 30. mai

Montecatini Terme – Bologna - Norge

Vi har en rolig morgen før vi blir hentet av bussen som tar oss til flyplassen i Bologna. Flyavgang med Norwegian kl. 15.30. Ankomst Gardermoen kl. 18.05. (Mulig med tilslutning videre til andre byer i Norge)

149032 unsplash firenze
Shutterstock 740038651
Det skjeve tårnet i Pisa
Det skjeve tårnet i Pisa
Kabeltoget Funicolare mellom Montecatini Terme og Montecatino Alto
Kabeltoget Funicolare mellom Montecatini Terme og Montecatino Alto
Cinque Terre
Cinque Terre
Shutterstock 1426881452 Under 10Mg

Priser og betingelser

Pris fra 16 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 2000

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Bologna t/r,
 • 7 overnattinger i dobbeltrom med frokost og middag.
 • Transport og lokalguide i.h.t. programmet
 • Reiseledertjenester.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Mat på flyet
 • Drikke til maten
 • Tips
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
23. mai 2024 Oslo - Bologna 12:15 14:50 DY1862
30. mai 2024 Bologna - Oslo 15:30 18:05 DY1863
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Toscana & Cinque Terre (23.05 – 30.05 2024) med Mette V. og Roger Sørensen.