Shutterstock 404256787
Italiensk is: Gelato
Shutterstock 515510083 Forum Romanum

Oldtidsbyen Roma
Storbyens historie og kultur

Avreisedato

13.10.2024

Varighet

6 dager

Pris fra

19 750,-

Få plasser igjen

Oldtidsbyen Roma

Bli med på tur til Italias hovedstad og landets religiøse og politiske sentrum.

I fire hele dager skal vi utforske byen som har det meste innen historie, fantastisk arkitektur og kultur blandet med en romantisk atmosfære. Vi skal mellom annet oppleve kjente severdigheter som Colosseum, Forum Romanum, Spansketrappen og Vatikanstaten. Byen byr på et stort antall vakre fontener, torg, trange gater, stort utvalg av alle typer butikker, restauranter og ikke minst mer enn 450 kirker med vakker kirkekunst. Alt dette krydret med millionbyens biltrafikk i gater som ble bygd før man i det hele tatt visste hva biler var. Turistbusser får ikke kjøre inn til sentrum. Det historiske sentrum ser man best til fots.

Italia Roma

Dag 1

Søndag 13. oktober

Oslo – Roma

Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl 16.45. (Mulig med tilslutning fra andre byer i Norge med Norwegian) Vi flyr direkte fra Gardermoen til Roma og lander i utkanten av byen kl 19.55. Her blir vi møtt av guide som tar oss med til bussen vår og følger oss inn til hotellet vårt. Vi skal bo i fem netter på Hotel Massimo D’Azegilo midt i sentrum av byen. På grunn av sen ankomst til Roma blir det for sent med middag på hotellet denne kvelden. Det er derfor bestilt varmt måltid til hele gruppen på flyet.

Middag
IMG 6958 2 2

Dag 2

Mandag 14. oktober

Romas historiske sentrum

Vi spiser vår første italienske frokost på hotellet før vi starter på vår første guidede runde i byen. Vår skandinavisktalende guide møter oss på hotellet og tar oss med til fots i Romas historiske sentrum. Denne formiddagen skal vi mellom annet se Piazza Venezia, Trevifontenen, Spansketrappen og Pantheon. Etter en ca tre timers runde med guide er det tid for lunsj. Fritid om ettermiddagen til å utforske mer av byen før vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Santa Maggiore shutterstock 438947689

Dag 3

Tirsdag 15. oktober

Romas kirker

Vi fortsetter vår vandring gjennom Romas gater og severdigheter etter frokost. Guiden møter oss på hotellet denne morgenen også. Like ved hotellet ligger kirken San Pietro in Vincoli. Her inne oppbevares lenken Kristus var lenket med i fengselet ved forum og her finnes også Michelangelos flotte gravmonument over Pave Julius II med Moses som hovedfigur. Herfra vandrer vi opp til Santa Maria Maggiore kirken, og eventuelt et besøk også i en vakker gammel kirke som ligger like ved; Santa Prassede med sine flotte mosaikker. Lunsj og tid på egenhånd etter den guidede turen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
IMG 7009 2

Dag 4

Onsdag 16. oktober

Det antikke Roma

Guiden møter gruppen på hotellet etter frokost og vi vandrer til Colosseum og Forum Romanum. Guiden er med oss denne formiddagen og avslutter sin rundtur med oss før lunsj. Lunsj på egenhånd denne dagen, og så er resten av ettermiddagen til egen disposisjon til. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Roma Italia 3 original

Dag 5

Torsdag 17. oktober

Vatikanstaten

Denne dagen skal vi besøke Vatikanstaten. Vi reiser med metro fra stasjonen rett ved hotellet til Ottaviano i nærheten av Petersplassen. Vi spaserer det siste stykket inn til selve plassen. Guiden vår blir med oss også denne dagen og vi får en omvisning i Vatikanmuseene og i det Sixtinske kapell. Fra kapellet går vi direkte inn i Peterskirken og unngår den store køen for å komme inn fra Petersplassen. Etter omvisningen i kirken blir det litt tid på egenhånd før vi tar metroen tilbake til hotellet hvor det blir felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Gatebilde med Coloseum

Dag 6

Fredag 18. oktober

Roma – Oslo

Tidlig frokost på hotellet før vi blir hentet av bussen som tar oss tilbake til flyplassen sør-vest for sentrum. Flyavgang med Norwegian kl 10.55. Ankomst Gardermoen kl 14.05. (Mulig med tilslutning til andre byer med Norwegian)

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 19 750,-

Tillegg for enkeltrom: kr 6000

Pris for tilslutning fra andre byer i Sør-Norge med Norwegian t/r: kr 1500 per person

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Roma tur/retur
 • 5 overnattinger på 4-stjerners hotell med frokost
 • 4 middager i Roma
 • 1 middag på flyet
 • Guide, transport og inngangspenger i henhold til program
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Tips
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.