Madagaskar

Et reisemål av de sjeldne Bli med til Madagaskar, en destinasjon av de helt sjeldne. Det er foreløpig ikke mange turister på Madagaskar. Likefullt er opplevelsene mange og store. Denne tropiske sydhavsøyen, verdens fjerde største, et eksotisk paradis langt ute i Det indiske hav, byr på naturopplevelser du ikke finner andre steder. 80 % av dyre- og planteartene finnes ikke andre steder i verden.

Madagaskar er kontrastenes øy. Ikke Afrika - ikke Asia, men noe for seg selv. Glede og fattigdom i uforståelig blanding. Smilet og gjestfriheten som setter farge på hverdagen.

Vi kan Madagaskar!

20 års erfaring og ansatte som selv har bodd på Madagaskar gjør Plussreiser til Norges ledende turoperatør for reiser til Madagaskar. Vi har god lokalkunnskap og søker til enhver tid å være godt oppdatert på lokale forhold om transport, gode overnattingssteder, severdighet sikkerhet og helse.

Plussreiser skreddersyr turer med forskjellig profil og innhold, alt etter kundens ønsker. Vi arrangerer også ulike gruppereiser, der man kan melde seg på og reise sammen med andre. Gruppene er alt fra 2 til 20 personer. Vi anbefaler alle Madagaskar-reisende, også reisevante, å benytte en lokalkjent turoperatør, spesielt av hensyn til sikkerhet og transport.

Naturopplevelser

Mange reiser til Madagaskar for å oppleve den helt unike naturen. Du finner det meste; tropiske strender med azurblått hav, dryppende regnskoger med sjeldne fugler og lemurer, høye fjell, store elver, endeløse savanner, endemiske kaktusskoger osv. Samtidig reiser man gjennom landskap som er ødelagt av avskoging, gressbranner, gruvedrift og andre menneskelige inngrep. Kontrastene er store.

Alle som besøker Madagaskar får store naturopplevelser. Noen turer er skreddersydd for naturelskere, der hovedfokus kan være fugleliv, geologi, regnskog, vandringsturer, elvesafari el.l.

Tropisk badeferie

«Du har ikke opplevd øya Madagaskar før du har vært på kysten og sett havet,» vil mange si. Det er havlufta, solnedgangen, sommervarmen og den tropiske stemningen som fanger oss. Madagaskar har over 4000 km sandstrand, men det er langt mellom turisthotellene. Plussreiser har god oversikt over de beste strandhotellene og de sjarmerende bungalowene. Noen steder tilbyr seiling med pirog (kano), havfiske, kiting, snorkling og dykking. De mest populære strendene finner du i nærheten av byene Tulear, Morondava, Mahajanga, Faradofay, Nosy Be og Iles St. Marie. De fleste av våre organiserte turer inkluderer en kystby.

Fra misjonshistorie til livskraftig kirke

Norge har hatt en god relasjon til Madagaskar helt siden de første NMS-misjonærene kom dit i 1867. Det er sterkt å gå i misjonens fotspor og se glimt av misjonærenes arbeid fra starten og like til i dag. Størst inntrykk gjør det å oppleve fellesskapet, sangen og gleden i den lokale kirken og hvordan de møter nåtidens utfordringer i et fattig land.

Plussreiser arrangerer menighetsturer og åpne gruppereiser med fokus på misjon. Erfarne misjonærer som kjenner landet og det lokale språket er reiseledere på våre turer.

Student, praksisopphold, volontørtjeneste, frivillig arbeid

Det Norske Misjonsselskap (NMS) tar imot volontører, frivillige og studenter som ønsker et meningsfylt opphold på Madagaskar. Praksissted tildeles av NMS i samarbeid med den lokale kirken. Plussreiser er NMS sin turoperatør, og vi hjelper med praktisk organisering av reise og din tid på Madagaskar; flybilletter, lokal transport, bosted, tolk etc.

Gode kilder til informasjon om Madagaskar:

Fakta om Madagaskar

  • 587 000 km2, nesten dobbelt så stort som Norge
  • 4 828 km kystlinje
  • 25 mill. innbyggere, 60 % er under 25 år
  • Næringsveier: mest landbruk og fiske
  • Offisielle språk: gassisk og fransk
  • Religion: kristendom, animisme og islam

Kilde: The World Factbook (CIA)