Mdagaskar06 042
Lemur
20231010 110938681 i OS Antistriabe

Solskinnsøya i Det indiske hav
Rundreise på Madagaskar

Avreisedato

23.09.2024

Varighet

19 dager

Pris fra

37 450,-

Solskinnsøya i Det indiske hav

Bli med oss til nydelige Madagaskar sammen med våre erfarne reiseledere, Bjørn og Johanne Leinebø. De har jobbet som misjonærer der og deler raust av sine erfaringer og kunnskap om landet og folket.

Fra storbyer til landsbysamfunn, fra høysletter til regnskog og palmekyst:

 • Et smilende folk, rike på gjestfrihet og glede
 • En ung kirke i sterk vekst og et misjonsarbeid som går nye veier
 • En særegen natur med sjeldne blomster og dyrearter
 • Sang, musikk, og varme, både i lufta og i hjertene

Høydepunkter på turen

 • Møt mange lokale mennesker med en sterk historie
 • Besøk i kirker med mangestemt sang
 • Lovasoa, det norske senteret for misjon gjennom nærmere 160 år
 • Besøk i ulike prosjekter
 • Utforsk Isalo nasjonalpark
 • Opplev naturreservatet Anja - ringhalelemurenes paradis
 • Bading, sol og avslapping ved kysten i Ifaty
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 1973175542 lysere

Dag 1

Mandag 23. september

Oslo - Istanbul

Vi møtes på Gardermoen og flyr til Madagaskar med Turkish Airlines. Avgang fra Gardermoen er kl. 18:45, med ankomst i Istanbul kl. 23:40.
Tilslutningsfly fra andre byer i Norge er mulig.

Antananarivo
Antananarivo

Dag 2

Tirsdag 24. september

Istanbul - Antananarivo

Flyet videre fra Istanbul går om natten kl. 01:50, med ankomst i Madagaskars hovedstad, Antananarivo, kl. 14:40. Vår lokale sjåfør vil føre oss trygt gjennom byens mylder til Hotel Grand Urban, som er vakkert plassert på en høyde midt i hovedstaden. Velkomstmiddag og sosial samling vil finne sted om kvelden.

Middag
Mdagaskar06 100

Dag 3

Onsdag 25. september

Antananarivo - Antsirabé

Byen våkner til liv med soloppgangen. Etter frokost forlater vi den fascinerende storbyen og setter kursen 170 km sørover mot Antsirabé, en kjøretur på rundt 5 timer. Underveis tar vi et lunsjstopp i Ambatolampy. Vi ankommer Antsirabé om ettermiddagen, en by kjent for sitt behagelige klima, vakre natur og en rik norsk misjonshistorie som strekker seg over 156 år. Vi skal bo på kirkens gjestehus og kultursenter, Lovasoa, som tidligere fungerte som den norske skolen på Madagaskar.

Frokost Lunsj Middag
Antsirabe
Antsirabe

Dag 4

Torsdag 26. september

Antsirabé

Antsirabé, storbyen som ligger 1500 m.o.h., har en innbydende atmosfære og er kjent for sitt behagelige klima. Byen var sentrum for norsk misjon gjennom nesten 160 år. Nå leder den lokale kirken et omfattende omsorgsarbeid, og vi får anledning til et personlig møte med noen av kirkens trofaste medarbeidere som jobber for de svakeste i samfunnet. I tillegg vil vi møte noen av de norske misjonærene på Lovasoa og besøke en spennende, liten bedrift som produserer silkeskjerf og Antemoro-papir.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar Antsirabe landbruk

Dag 5

Fredag 27. september

Antsirabé

Etter frokost besøker vi kirkens landbruksskole, Tombontsoa, som ligger i utkanten av byen. Kryssing av norsk rødt fe og det lokale zebu-feet har revolusjonert landbruket på Madagaskar og regnes som et svært vellykket misjons- og bistandsprosjekt. Vi får en spennende omvisning på skolen, som fremdeles drives svært godt.

Etter lunsj drar vi til døveskolen som opprinnelig ble startet av norske misjonærer. Der får vi møte både lærere og elever. Etterpå reiser vi til Broderi Fanja, som blant annet broderer ca. 20 000 dåpsservietter årlig for norske og danske kirker. Dagen avsluttes med middag der.

Frokost Lunsj Middag
Fianarantsoa
Fianarantsoa

Dag 6

Lørdag 28. september

Antsirabé - Fianarantsoa

Vi skal sørover. Med en god frokost i magen setter vi oss i bussen med retning Fianarantsoa. Vi tar inn inntrykk fra et fargerikt og kupert landskap, og vi spiser medbragt lunsj i det fri. Etter et par timer kommer vi til treskjærer byen Ambositra hvor vi spiser medbrakt lunsj. Ved ankomst Ambalakely, venter herlig middag. Hasina, eieren av hotellet vi bor på, har studert i Norge og snakker flytende norsk.

Frokost Lunsj Middag
Fianarantsoa
Fianarantsoa

Dag 7

Søndag 29. september

Fianarantsoa

Vi starter dagen med gudstjeneste i Ambalakely eller Fianarantsoa. Deretter følger et hyggelig kulturelt program med barn og ungdom fra landsbyen ved Hope for the Future (HFF) i Ambalakely.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1088435402 betsileo mann mindre

Dag 8

Mandag 30. september

Fianarantsoa - Ranohira

Nye eventyr venter. Etter en nydelig morgenkaffe, selvsagt dyrket på Madagaskar, setter vi kursen videre. Vi dreier nå mot sørvest, gjennom rismarker og vingårder, over endeløse gressvidder, med praktfulle fjell i horisonten. Midt på dagen gjør vi et stopp i naturreservatet Anja, et paradis for ringhalelemuren. Her nyter vi vår medbrakte lunsj utendørs. Med deilig ettermiddagssol når vi fram til Isalo nasjonalpark, hvor de særegne fjelltoppene kneiser som enorme kirkespir. Vi sjekker inn på hotellet «Jardin du Roy», kongens hage, som er en naturopplevelse i seg selv.

Frokost Lunsj Middag
Lemur
Lemur

Dag 9

Tirsdag 1. oktober

Ranohira

Sammen med dyktige turguider vil vi utforske Isalo nasjonalpark til fots, på vei til det naturlige bassenget Piscine Naturelle. Det er ikke uvanlig å møte både lemurer og kameleoner langs stien. Ved hotellet tilbys muligheten til å slappe av ved bassengkanten, utforske den botaniske hagen eller nyte en ridetur. Utsøkte måltider setter en perfekt ramme for kveldens sosiale samlinger. Like før solnedgangen tar vi turen til La Fenêtre, et naturlig "vindu" i fjellformasjonene, for å nyte synet av solen som senker seg.

Frokost Lunsj Middag
Ifaty
Ifaty

Dag 10

Onsdag 2. oktober

Ranohira - Ifaty

Etter en god frokost setter vi kursen mot Toliara, en folkerik kystby på sørvestkysten. Her møtes vi av varmen og den friske sjøluften. Kystkulturen skiller seg markant fra innlandets; hvor innlandet minner om Asia, tilbyr kysten en distinkt afrikansk opplevelse. Misjonsstasjonen fra 1800-tallet, byens eldste hus bygget av norsk tømmer, står som et historisk vitnesbyrd. Når solen senker seg i havet, begir vi oss mot ferieparadiset Ifaty, litt nord for byen. Hotellet La Mira blir vår oase for de neste dagene.

Frokost Lunsj Middag
Snorkling i Det indiske hav
Snorkling i Det indiske hav

Dag 11

Torsdag 3. oktober

Ifaty

Ifaty – ja, bare navnet vekker bilder av sydhavsstemning for dem som kjenner til denne kystperlen. Her skal vi bo i bungalower på stranden og bade i et azurblått hav – eller i bassenget. Du har også muligheten til å bli med de lokale fiskerne ut for å snorkle og oppdage fargerike tropefisker rundt korallrevene. Bak hotellet strekker den endemiske kaktusskogen seg ut, et unikt økosystem fylt med planter, fugler og dyr som ikke finnes noe annet sted. Og hvis du foretrekker å tilbringe tiden med en god bok i skyggen av et tre, inviterer vi hjertelig til det også!

Frokost Lunsj Middag
Baobab
Baobab

Dag 12

Fredag 4. oktober

Ifaty

Havet, stranden, og fluktstolene venter på oss fra morgen til kveld. Vi har god tid til å nyte livet fullt ut. Vi får også æren av å møte noen av Johanne og Bjørns trofaste medarbeidere gjennom mange år. For de eventyrlystne blir det mulighet til å utforske Baobab-skogen. En slik tur inviterer til unike opplevelser blant disse majestetiske trærne.

Frokost Lunsj Middag
Belo Sur Mer shutterstock 96814123

Dag 13

Lørdag 5. oktober

Ifaty

I dag tar vi en utflukt til fiskerlandsbyen Ambolimailaky. Vi skal spise lunsj på Belle Vue, som byr på en fantastisk utsikt over stranden. Å se fiskerne komme inn med dagens fangst vil utvilsomt skape et minneverdig øyeblikk.

Frokost Lunsj Middag
Mdagaskar06 044

Dag 14

Søndag 6. oktober

Ifaty - Toliara

Vi forlater Ifaty og drar til Toliara, i underkant av en times kjøretur lenger sør. Vi feirer gudstjeneste enten i den lokale kirken eller i Toliara. Om kvelden prøver vi å få til en konsert med Militærkoret LOVA.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1620841450

Dag 15

Mandag 7. oktober

Toliara

Etter frokost setter vi kursen mot Arboretumet, kjent for sin omfattende samling av endemiske planter og trær. Deretter besøker vi senteret for bibeloversettingsarbeid, «Together in Bible Translation». Her får vi møte Masikoro-oversetterne som arbeider der, samt ledelsen for prosjektet. Besøket inkluderer også lunsj.

I tillegg får vi muligheten til å møte Madelaine, en gassisk medarbeider som tar seg av alle som kommer til døren med ulike behov, enten det dreier seg om sykdom eller andre ting. Hun er en fantastisk kvinne som strekker seg langt for å sikre hjelp til selvhjelp fremfor avhengighet.

Frokost Lunsj Middag
Img 173003329

Dag 16

Tirsdag 8. oktober

Toliara - Antananarivo

Vi tar morgenflyet tilbake til Tana. Her vil det bli muligheter for sightseeing, eller man kan velge å slappe av på hotellet.

Frokost Lunsj Middag
Souvenirer på marked
Souvenirer på marked

Dag 17

Onsdag 9. oktober

Antananarivo

Vi kjører opp til slottshøyden, hvor vi nyter den fantastiske utsikten over byen fra toppen av martyrklippene. Etter lunsj på Grand Urban, går turen videre til Galleri Lizzy for å beundre og eventuelt kjøpe flott gassisk håndarbeid.

Frokost Lunsj Middag
Antananarivo
Antananarivo

Dag 18

Torsdag 10. oktober

Antananarivo - Istanbul

Det er tid for hjemreise. Vi slapper av og forbereder oss på den lange flyturen som venter. Noen kan velge å roe ned ved bassenget, mens andre kanskje foretrekker en spasertur eller et besøk i den lokale krokodilleparken. Etter en felles lunsj, kjører vi til flyplassen, klar for avreise kl. 16:00.

Frokost Lunsj
Sacha verheij 5bwg W8 9 O Ps unsplash

Dag 19

Fredag 11. oktober

Istanbul - Oslo

Mellomlanding i Istanbul skjer kl. 05:10. Vi flyr videre hjem til Norge kl. 08:10, med ankomst på Gardermoen kl. 10:55. Tilslutningsfly til andre byer er mulig.

Priser og betingelser

Pris fra 37 450,-

Tillegg for enkeltrom: 5 600,-

NB Vi tar forbehold om mindre endringer i programmet

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Antananarivo t/r inkl. flyskatter
 • Alle overnattinger i dobbeltrom
 • Tre måltider pr. dag på Madagaskar
 • Busstransport på Madagaskar i henhold til oppsatt program
 • Norske reiseledere som selv har bodd på Madagaskar og snakker det lokale språket er med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring (bør kjøpes før turen betales)
 • Visum (10-35 euro pr. person)
 • Vaksiner
 • Tips (ca 2-3 euro pr. dag pr. person)
 • Ekstra drikke til maten, snack, øvrige måltider etter eget ønske
 • Inngangsbilletter og lokal guide til severdigheter og nasjonalparker
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
23.09.2024 Oslo - Istanbul 18:45 23:40 TK1754
24.09.2024 Istanbul - Antananarivo 01:50 14:40 TK160
10.10.2024 Antananarivo - Istanbul 16:00 05:10+1 TK161
11.10.2024 Istanbul - Oslo 08:10 10:55 TK1751
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.