Mdagaskar06 044
Madagaskar 4
Ifaty

Madagaskar
Solens øy i Det indiske hav

Avreisedato

04.10.2024

Varighet

17 dager

Pris fra

37 450,-

Fulltegnet

Madagaskar

Bli med våre erfarne reiseledere Liv Kirsti og Ronald Mong til nydelige Madagaskar. De har jobbet som misjonærer, og kjenner landet, folket og språket fra innsiden.

Turen inneholder storbyer, landsbysamfunn, går fra høysletter til regnskog og palmekyst. Det blir besøk i kirker med mangestemt sang, og selvsagt skal en til det norske senteret for misjon gjennom nærmere 160 år, Lovasoa. Prosjekter med blant annet kirkens blindeskole besøkes. Turen inneholder også tid i Ranomafaga nasjonalpark, og i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har sitt paradis. Det blir også rolige dager ved kysten i Ifaty, hvor en kan bade, slappe av og nyte sommeren. På Madagaskar får en møte mange lokale mennesker med en sterk historie.

Denne turen går i samarbeid med:


Høydepunkter på turen

 • Fra storbyer til landsbysamfunn, fra høysletter til regnskog og palmekyst
 • Et smilende folk – rike på gjestfrihet og glede
 • En særegen natur med sjeldne blomster og dyrearter
 • Sang, musikk og varme, både i lufta og i hjertene
 • En kirke i sterk vekst og et stort diakonalt arbeid i kampen mot fattigdom.
Last ned brosjyre (.pdf)
Flybillett Israel

Dag 1

Fredag 4. oktober

Norge-Madagaskar

Vi møtes på Gardermoen og flyr til Madagaskar med Ethiopian Airways’ dreamliner. Avgang fra Gardermoen kl. 19.45. Tilslutning fra andre byer i Norge er mulig.

Mada Tana Shutterstock 171876674

Dag 2

Lørdag 5. oktober

Addis Ababa - Antananarivo

Vi lander i Addis Ababa i Etiopia kl. 06.20, bytter fly og ankommer Madagaskars hovedstad, Antananarivo kl.13.40. Vår lokale sjåfør fører oss trygt gjennom byens mylder til Hotel Grand Urban, som ligger på en fin høyde midt i hovedstaden. Velkomstmiddag og sosial samling om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Kirkebesøk 1

Dag 3

Søndag 6. oktober

Antananarivo- Antsirabé

Byen våkner til liv når sola står opp. Store opplevelser og inntrykk venter. Dagens gudstjeneste med mangestemt sang i den historiske Ambatovinaky kirke blir en mektig start på turen. Kirken ligger et steinkast fra hotellet. Vi spiser lunsj før vi forlater den fascinerende storbyen og kjører 170 km sørover til Antsirabe (5-6 timers reise). Byen er kjent for godt klima, vakker natur og 156 års norsk misjonshistorie. Vi tar inn på kirkens gjestehus og kultursenter, Lovasoa, som tidligere var den norske skolen på Madagaskar.

Frokost Lunsj Middag
Img 9257

Dag 4

Mandag 7. oktober

Antsirabé

Antsirabé, storbyen som ligger på 1500 m.o.h., har en herlig atmosfære og er kjent for sitt behagelige klima. Her var senteret for norsk misjon gjennom snart 160 år og byen ble grunnlagt av en norsk misjonær. Nå leder den lokale kirken et stort diakonalt arbeid i kampen mot bunnløs fattigdom. Vi besøker barnehjemmet Akanisoa.

Frokost Lunsj Middag
Syere fra Antsirabe
Syere fra Antsirabe

Dag 5

Tirsdag 8. oktober

Antsirabé

Etter frokost besøker vi barna på kirkens blindeskole, og vi svinger innom broderiet Fanja som hvert år broderer 20.000 dåpsservietter til norske dåpsbarn. Etter middag drar vi til kratersjøen Tritriva hvor vi kan ta et bad. Inntrykkene er og blir mange. Derfor er også god tid til samtale og gode måltider en viktig del av turen.

Frokost Lunsj Middag
Bil langs veien

Dag 6

Onsdag 9. oktober

Antsirabé-Fianarantsoa

Vi skal sørover. Med en god frokost i magen setter vi oss i bussen med retning Fianarantsoa (7-8 timers reise). Vi tar inn inntrykk fra et fargerikt og kupert landskap, på veier av varierende standard. Etter noen timer passerer vi treskjærerbyen Ambositra og her spiser vi vår medbragte lunsj. Ved ankomst hotell Ambalakely venter en herlig middag og kulturelt program med barn og ungdom fra landsbyen. Hasina, eieren av hotellet vi bor på, har studert på hotellfagskolen i Norge og snakker flytende norsk.

Frokost Lunsj Middag
Mada Family Ring Tailed Lemur

Dag 7

Torsdag 10. oktober

Fianarantsoa-Ranomafana

Ikke langt fra Fianarantsoa ligger regnskogen.(ca 40 min en vei). Vi står opp grytidlig og reiser til Ranomafana nasjonalpark. Lokale guider følger oss på en fottur i regnskogen, der vi håper å få se lemurer, foruten mange spennende planter og insekter. (Det er mulig å være igjen på hotellet denne formiddagen). På ettermiddagen besøker vi selve byen Fianarantsoa – skole- og universitetsbyen – knutepunktet mellom øst og vest. Byen yrer av liv. De mange studentene er landets og kirkens fremtid. Vi møter dem på kirkens teologiske fakultet og bibelskolen for kvinner.

Frokost Lunsj Middag
Mada shutterstock 252520081 Beautiful panorama of the afternoon sunset at La Fenetre in Isalo national park in Madagascar Bilde mindre

Dag 8

Fredag 11. oktober

Fianarantsoa-Isalo

Nye eventyr er i vente. Etter en nydelig morgenkaffe, selvsagt dyrket på Madagaskar, går turen videre (6 timers reise). Nå dreier vi mot sørvest, gjennom rismarker og vingårder, over endeløse gressvidder og med praktfulle fjell i horisonten. Midt på dagen stopper vi i naturreservatet Anja, hvor ringhalelemuren har et av sine paradis. Her spiser vi medbragt lunsj i det fri. I deilig ettermiddagssol ankommer vi Isalo nasjonalpark. Som enorme kirkespir kneiser de særegne fjelltoppene. Vi tar inn på Jardin du Roy, kongens hage, som i seg selv er en naturopplevelse.

Frokost Lunsj Middag
Mada shutterstock 1029296353 piscine naturelle in isalo national park Bilde

Dag 9

Lørdag 12. oktober

Isalo

Sammen med gode turguider skal vi få oppleve Isalo nasjonalpark til fots. Vi anbefaler alle å være med på første del av turen, som går til det naturlige bassenget Piscine Naturelle hvor vi kan vi ta et forfriskende bad. Ved hotellet kan vi også slappe av på bassengkanten eller ta en ridetur. Utsøkt mat gir en god ramme for kveldens sosiale samling.

Frokost Lunsj Middag
Ifaty
Ifaty

Dag 10

Søndag 13. oktober

Isalo-Ifaty

Vi kjører fra hotellet etter frokost, til den folkerike kystbyen Toliara på sørvestkysten. (8 timers reise). Vi kjenner varmen og sjølufta. Kystkulturen er totalt forskjellig fra innlandet. Om innlandet minner om Asia, så gir kysten en opplevelse av Afrika. Misjonsstasjonen fra 1800-tallet er byens eldste hus, bygd av norsk tømmer. Før dagen er omme og sola går ned i havet, kjører vi til ferieparadiset i Ifaty, litt nord for byen. Hotellet La Mira er vår oase de neste par dagene.

Frokost Lunsj Middag
Mada Ifaty lamba salg på stranda shutterstock 106695836

Dag 11

Mandag 14. oktober

Ifaty

Ifaty – ja, bare navnet skaper sydhavsstemning for dem som kjenner denne kystperlen. Der skal vi bo ved stranda og bade i det indiske hav – eller i bassenget. Ja, du kan også bli med de lokale fiskerne ut å snorkle og se fargerik tropefisk omkring korallrevene. Bak hotellet brer den endemiske kaktusskogen seg ut, med planter, fugler og dyr som ikke finnes andre steder. Trives du best med en god bok i skyggen av et tre, så inviterer vi også til det!

Frokost Lunsj Middag
Baobab nær Ifaty shutterstock 526511305

Dag 12

Tirsdag 15. oktober

Ifaty

Sol og sommer i Ifaty forts. Havet, stranden og fluktstolen er der, fra morgen til kveld. Vi har god tid og du kan nyte livet. Kanskje du vil bli med og se den spesielle baobab-skogen, kjørt dit i tradisjonelle oksekjerrer.

Frokost Lunsj Middag
Ifaty
Ifaty

Dag 13

Onsdag 16. oktober

Ifaty

Sol og sommer i Ifaty fortsetter.

Frokost Lunsj Middag
Strand La Mira

Dag 14

Torsdag 17. oktober

Ifaty-Antananarivo

Fortsatt sol og sommer i Ifaty, men alle eventyr tar slutt, også vårt. Vi nyter morgen- og formiddagstimene på stranden og tar farvel med La Mira etter dagens lunsj. Ettermiddagen har vi i Toliara, der vi svinger innom misjonsstasjonen med byens eldste hus og hilser på Laila Sivertsen, en enestående misjonær som har vært på Madagaskar siden 1970-tallet. Vi sjekker inn på flyplassen kl. 17.00. Flyavgang til Antananarivo kl. 18.25. Ankomst kl. 20.15. I Antananarivo tar vi inn på hotellet Le Chat’O Park som ligger nær flyplassen.

Frokost Lunsj Middag
Souvenirer på marked
Souvenirer på marked

Dag 15

Fredag 18. oktober

Antananarivo

Før vi reiser hjem til Norge, får vi en dag i hovedstaden med tid til å se mer av byen, besøke det historiske kongesetet på Ambohimanga og kanskje handle noen suvenirer.

Frokost Lunsj Middag
Antananarivo
Antananarivo

Dag 16

Lørdag 19. oktober

Antanarivo - Norge

Det er hjemreisedag. Vi slapper av og gjør oss klar for en lang flytur. Noen vil slappe av ved bassenget. Andre vil kanskje gå en tur. Vi spiser en tidlig lunsj og kjører til flyplassen kl. 12.00. Flyavgang kl. 14.30. Flybytte i Addis Ababa før nattfly til Norge.

Frokost Lunsj Middag
Fly

Dag 17

Søndag 20. oktober

Oslo

Ankomst Oslo Gardermoen kl. 08.45. Videre med innenlandsfly for de det gjelder.

Priser og betingelser

Pris fra 37 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 4000

NB Vi tar forbehold om mindre endringer i programmet

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Antananarivo t/r inkl. flyskatter
 • Alle overnattinger i dobbeltrom
 • Tre måltider pr. dag på Madagaskar, inkl. varm drikke og vann el. juice
 • Transport på Madagaskar i henhold til oppsatt program
 • Norsk reiseleder som selv har bodd på Madagaskar og snakker det lokale språket er med på hele reisen.

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Visum (10-35 euro pr. person)
 • Vaksiner
 • Ekstra drikke til maten, snack, øvrige måltider etter eget ønske
 • Inngangsbilletter og lokal guide til severdigheter og nasjonalparker
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PassVær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Madagaskar (4.10 – 20.10 2024) med Liv-Kirsti og Ronald Mong.