Cuba danilo sandoval h RW Mpgn Ao unsplash
Havanaspencer everett 4 MTSE39 Oqro unsplash
Foto: Iglesia Evangélica Unida
Foto: Iglesia Evangélica Unida

Vennskapskyrkja på Cuba
Kyrkjelydstur til

Avreisedato

16.01.2024

Varighet

15 dager

Pris fra

31 500,-
Kart til Cubatur

Dag 1: Tirsdag 16. januar

Bergen - Frankfurt

Vi flyr fra Bergen kl. 12.40 med Lufthansa til Frankfurt. Ankomst kl. 14.50. Overnatting like ved flyplassen i Frankfurt på The Holiday Inn Frankfurt Airport.

Guardalavaca, Cuba
Guardalavaca, Cuba

Dag 2: Onsdag 17. januar

Frankfurt - Guardalavaca

Flyavgang fra Frankfurt kl. 10.00 med Condor Airlines. Velkommen til Cuba! Vi lander kl. 14.50 lokal tid. Ved ankomst på flyplassen blir vi møtt av Plussreisers lokale representant som vil ta oss til Guardalavaca og hotellet hvor vi sjekker inn. Vi skal bo tre netter på Hotel Brisas Guardalavaca, som ligger like ved stranden. Resten av dagen har dere til fri disposisjon.

Om Guardalavaca:

Av de utallige idylliske strendene på nordkysten av Cubas Holguin-provins, er Guardalavaca den mest kjente og er en av landets mest populære strandferieferier. Denne badebyen tiltrekker seg besøkende med sine fantastiske muligheter for soling, svømming, seiling og dykking. Du finner en håndfull sjarmerende hoteller, restauranter og nattklubber langs en enkelt vei, bak den ligger en praktfull pudderhvit strand omgitt av klart, jadefarget vann og omgitt av lave skogkledde åser og frodig, tropisk vegetasjon. Besøkende kan se frem til å bruke tiden på forskjellige aktiviteter både på land og spesielt i vann. Det kan være kajakkpadling, seiling, vannski, kiteboarding og katamarancruise. Havet er ideelt for bading, og det er utmerkede snorkling- og dykkesteder i nærheten. Aktiviteter på land kan være ridning, utforsking av områdets vakre små bortgjemte bukter og besøk til det imponerende Bahía de Naranjo-akvariet.

Middag
Strand Guardalavaca
Strand Guardalavaca

Dag 3-4: Torsdag 18. - Fredag 19. januar

Guardalavaca

Vi nyter to hele dager i vakre Guardalavaca. Hotellet ligger like ved stranden og har et flott bassengområde. Med All Inclusive har dere alt dere trenger for avslappende og late dager. Ønsker dere noe mer kan vi anbefale å ta turen til det lokale markedet som ligger bare en ti minutters spasertur fra hotellet.

Frokost Lunsj Middag
Santaigo De Cuba
Santaigo De Cuba

Dag 5: Lørdag 20. januar

Guardalavaca - Santiago de Cuba

Vi starter dagen med frokost og en felles samlingsstund. Utsjekk fra hotellet etter lunsj. Bussen vår kjører til Santiago de Cuba og Hostal Heredia hvor vi skal bo i to netter. På ettermiddagen besøker vi Iglesia Evangélica Unida si hovedkirke i bydelen Yarayo. Her treffer vi biskoper, prester og noen av lekfolket. Vi får en orientering om den lutherske kirka på Cuba og tid til spørsmål og samtale. Vi har middag sammen med folk fra kirka (ikke inkludert).

Frokost Lunsj
Santiago De Cuba
Santiago De Cuba

Dag 6: Søndag 21. januar

Santiago de Cuba

Vi starter dagen med frokost og en felles samlingsstund. Vi reiser (fordelt i grupper) til den lutherske hovedkirka eller en av de lutherske bydelskirkene for gudstjeneste (begynner ca 0930) og skal etterpå ha tid til å prate med folk i menighetene der. Etter dette spiser vi lunsj på veg til San Pedro de la Roca El Moro. Deretter returnerer vi til Santiago de Cuba hvor vi har ettermiddagen til fri disposisjon før det blir middag ved Bodeguita del Medio.

Frokost Lunsj Middag
Havanaban yido r P8 CP8us Wc unsplash

Dag 7: Mandag 22. januar

Santiago de Cuba - Guantánamo

Vi starter dagen med frokost og en felles samlingsstund. Utsjekk og transport til National Sanctuary of Nuestra Señora de la Caridad de El Cobre. Etter ett stopp der fortsett vi med en liten tur i bussen gjennom sentrum av Santiago de Cuba. Vi kjører forbi Catedral Metropolitana, Parque Céspedes, Paseo de la Alameda, Cementerio Santa Ifigenia og graven til Fidel Castro. Lunsj ved Matamoros før vi kjører til Guantánamo. Her sjekker vi inn på Hotel Marti i sentrum av byen. På ettermiddagen besøker vi den lutherske kirka i Guantánamo og møter bl.a. Pastor Aramis Rodriguez og pastor Miladies Herrera. Om kvelden har vi middag på Hotel Marti, der pastorparet også blir med.

Frokost Lunsj Middag
Foto: Kjell Ove Hatlem
Foto: Kjell Ove Hatlem

Dag 8: Tirsdag 23. januar

Guantánamo - Camagüey

Vi starter dagen med en felles samlingsstund og frokost. På morgenen besøker vi en lokal finca, gården til Pastor Yadira Quintana, utenfor Guantánamo. Deretter spiser vi lunsj ved Hotel Guantánamo før vi setter kursen mot Camagüey. Vi skal bo en natt på Casa Particular Miriam Guerra. Middag ved hotellet om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Trinidad
Trinidad

Dag 9: Onsdag 24. januar

Camagüey - Trinidad

Vi starter dagen med frokost og en felles samlingsstund, før vi går ombord i de lokale "bicitaxiene" - sykkeltaxiene - for å utforske Camagüey. Utflukten avsluttes med en god lunsj ved Restaurant La Campana de Toledo før vi kjører videre til Trinidad. Vi skal bo to netter på Hostal Media Luna.

Frokost Lunsj
Trinidad
Trinidad

Dag 10: Torsdag 25. januar

Trinidad

Vi starter dagen med en felles samlingsstund og frokost. På morgenen besøker vi Manaca-Iznaga og Valle de Los Ingenions (Sugar Mills), som ga byen rikdom og berømmelse i det 18. århundre på grunn av sukkerrørproduksjonen. Lunsj ved Plaza Major før en byutflukt i Trinidad venter. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Frokost Lunsj Middag
Havana
Havana

Dag 11: Fredag 26. januar

Trinidad - Cienfuegos - Havanna

Vi starter dagen med en felles samlingsstund og frokost før vi sjekker ut av hotellet. Transport videre til Havanna. På veien besøker vi franskinspirerte Cienfuegos (som betyr 100 flammer) hvor vi utforsker byens høydepunkt og spiser lunsj ved Villa Lagartos. Fortsett til Havanna for innsjekk på Casa La Floridana. Middag ved hotellet.

Frokost Lunsj Middag
Havana
Havana

Dag 12: Lørdag 27. januar

Havanna

Vi starter dagen med en felles samlingsstund og frokost. Denne dagen er til fri disposisjon i Havanna. Vi spiser middag på restaurant San Cristóbal, som ble ekstra kjent etter at Barack Obama og familien spiste der under besøket sitt i Havanna. Daimis Romero og Carlos Cancell fra den lutherske kirka i Havanna blir med oss.

Frokost Middag
Havana
Havana

Dag 13: Søndag 28. januar

Havanna

Vi starter dagen med en felles samlingsstund og frokost. Vi blir med Daimis og Carlos på gudstjeneste i den lutherske kirka sin menighetsplanting i bydelen Marianao kl. 0830. Ca. kl. 11.00 besøker vi pinsemenigheten Iglesia Evangelica Libre i samme bydel. Etter gudstjenestene blir det lunsj ved La Torre. Vi drar så videre til Hotel Nacional de Cuba for å utforske hagene og Salon de La Fama. Transport tilbake til hotellet. Resten av dagen er fri til disposisjon. Ca klokken 17.30 møter vi Alain Montero, leder i Bibelselskapet på Cuba.

Frokost Lunsj
Foto: Kjell Ove Hatlem
Foto: Kjell Ove Hatlem

Dag 14: Mandag 29. januar

Havanna - Frankfurt

Vi starter dagen med en felles samlingsstund og frokost. Vi besøker den norske ambassaden i Havanna før en siste farvel-lunsj ved Hotel Claxon venter. På ettermiddagen setter vi kursen mot flyplassen. Flyavgang med Condor Airlines til Frankfurt kl. 21.05.

Frokost Lunsj
Shutterstock 129132983

Dag 15: Tirsdag 30. januar

Frankfurt - København - Bergen

Vi lander i Frankfurt kl. 12.55. Vi flyr hjem til Bergen med SAS via København. Ankomst Bergen kl. 22.25.

Priser og betingelser

Pris fra 31 500,-

Tillegg for enkeltrom: kr 5 500,-

Påmeldingsfrist: mandag 28. august.

Vi anbefaler påmelding snarest mulig da gruppen er på max 20 personer.

Depositum på kr 1.500,- betales innen 10 dager etter påmelding, og restbeløpet forfaller 45 dager før avreise.

Merknader:

 • Vi anbefaler at dere tar med en del kontanter i euro
 • Det er vanlig å tipse i Cuba.
 • Vi kan ordne med visum til Cuba. Send kopi av pass samt din postadresse" til eksotisk@plussreiser.no (kr 950,- per person og inkluderer at visumet blir sendt direkte til reisende i posten)
 • Frokost på Holiday inn Frankfurt: + kr 350,- per person.
 • Dette er en reise til Karibien og alle bør lese Folkehelseinstituttet sine anbefalinger om vaksiner for reiser dit: https://www.fhi.no/va/reisevak...
 • UD sine reiseråd for Cuba: https://www.regjeringen.no/no/...

Vi anbefaler også å sjekke ut: https://www.kyrkja.no/nn-NO/bi... og https://www.normisjon.no/vare-...

Prisen inkluderer

 • Overnatting, som spesifisert under med måltidsplan:
  • Frankfurt - Holiday inn Frankfurt Airport - kun rom
  • Guardalavca: Hotel Brisas - All Inclusive
  • Santiago de Cuba - Casa Particulares - Frokost
  • Guantanamo - Hotel Marti - Frokost
  • Camaguey - Casa Particulares - Halvpensjon (frokost og middag)
  • Trinidad - Casa Particulares - Frokost
  • Havana - Casa Particulares - Frokost
 • Utflukter og engelsktalende guide iht programmet
 • Transport iht programmet
 • Inngangspenger og måltider iht programmet
 • 12 frokoster
 • 11 lunsjer
 • 9 middager

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige utgifter som forsikring, klesvask, regninger, visum, telefon, alkohol, tips til guide etc.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16.01.2024 Bergen - Frankfurt 12:40 14:50 LH875
17.01.2024 Frankfurt - Holguin 10:00 14:50 DE2206
29.01.2024 Havana - Frankfurt 21:05 12:55+1 DE2185
30.01.2024 Frankfurt - København 16:00 17:30 SK676
30.01.2024 København - Bergen 21:00 22:25 SK2870
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • Avbestilles turen før 10. september, belastes et gebyr på kr. 500,-

  • Avbestilles turen mellom 10. september og 1. oktober, tilbakebetales ikke depositum

  • Avbestilles turen mellom 1. oktober og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  • Avbestilles turen mellom 45 dager og 30 dager, kreves 50 % av turprisen

  • Avbestilles turen mindre enn 30 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen,

  kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. Depositum på kr 1.500,- betales innen 10 dager etter påmelding, og restbeløpet forfaller 45 dager før avreise.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  PASS og Visum: Norske statsborgere trenger visum og pass for å besøke Cuba. Vi kan hjelpe med visum dersom dere ønsker det.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.