Gatlinburg Fjell Mindre Pix
Gaithers Familyfest
The Collingsworth Family

USA
Gaithers Familyfest og Billy Graham

Avreisedato

20.05.2024

Varighet

10 dager

Fulltegnet

USA

Velkommen til å bli med på en spennende tur med mange spesielle opplevelser som Billy Graham Museum i Charlotte, hans retreat senter The Cove i Blue Rich Mountain, Gaithers Familyfest i Gatlinburg med hele 3 konsertdager. Vi besøker også Pigion Forge med Dollywood eller Tanger Factory Outlet.

Reiselederne er sangevangelistene Sarah og David Åström sammen med leder i Imf Sunnmøre Johan Halsne og Aud Kindervåg Halsne fra Plussreiser. Sarah og David var i Nashville og spilte og sang i «Alle Tiders Sanger» Aud og Johan har gjort lignede turer mange ganger, og kjenner til historien rundt Billy Graham og Bill Gaither. Turen er et samarbeid mellom Plussreiser og Duveskogs Resor i Sverige.

Høydepunkter på turen

 • Billy Graham Museum
 • Retreat senteret The Cove i Blue Rich Mountain
 • Gaithers Familyfest
Last ned brosjyre (.pdf)
Ross parmly 25230 unsplash

Dag 1: Mandag 20. mai

Oslo - Raleigh

Fly fra Oslo med Iceland Air kl. 13.50. Mulig med tilslutning fra andre byer. Vi flyr via Keflavik på Island, og lander i Raleigh i Nord- Carolina kl. 19.30 lokal tid. ( 7 timers tidsforskjell). Transfer til flyplasshotellet hvor vi skal sove den første natten.

Billy Graham libary museum
Billy Graham libary museum

Dag 2: Tirsdag 21. mai

Raleigh - Charlotte

Etter en amerikansk frokost blir vi hentet av vår buss, som vi skal ha hele turen. Vi kjører til Charlotte (ca 2 timer) hvor vi skal besøke Billy Graham Museum. Museet er selvguidet med videoer, og mye innhold fra familien Graham sitt liv og virke. Det er også en koselig kafe i museet hvor vi kan kjøpe lunsj (ikke inkludert). I den nydelige hagen finner du Ruth og Billy Grahams gravsted. Vi sjekker inn på vårt hotell for natten, Drury Inn Arrowoodsom, som ligger i Charlotte. Hotellet har innendørsbasseng. Etter en liten stund kjører vi til en buffetrestaurant og spiser middag sammen (ikke inkludert). Om kvelden blir det bli-kjent-samling.

The Cove
The Cove

Dag 3: Onsdag 22. mai

Charlotte - Asheville

Vi kjører etter frokost mot Asheville (ca 4 timer) til Billy Grahams kirke, The Cove. Asheville ligger i naturskjønne Blue Rich Mountains, kjent for mange slag i Nord/Sør krigen. Vi får guidet omvising av Barbara Michelle i «The Cove», og du kan kjøpe bøker og gaveartikler i bokhandelen på området. Barbara vil fortelle hvordan det verdensomspennende arbeidet drives i dag. Du kan også besøke og be i Ruth Grahams bønnerom i kirken. Vi overnatter i Asheville denne natten.

Gatlinburg
Gatlinburg

Dag 4: Torsdag 23. mai

Asheville - Gatlinburg

Vi reiser videre inn i Smoky Mountaions nasjonalpark, Cherokee indianerne sitt område. Det blir stopp underveis på ulike utsiktpunkter på den 2 timers lange bussturen til Gatlinburg, Tennessee. Gatlinburg er en liten fjellby ved foten av Smoky Mountains. Byen er så liten at det meste er i gangavstand fra hotellet som vi skal bo på, Glenstone Lodge. Gatlinburg er en av USA sine mest berømte ferieplasser, derfor finner du mange attraksjoner i form av museer, restauranter, butikker og vandreturløyper.

Gaithers Familyfest
Gaithers Familyfest

Dag 5 – 7: Fredag 24. – søndag 26. mai

Gatlinburg

Det er klart for Bill Gaithers Familyfest i Convention senteret i byen. Senteret ligger bare 300 meter fra hotellet.

Det starter med første konsert fredag kveld kl. 19.00. På lørdag og søndag er det to konserter hver dag, en kl. 10.00 og en kl. 18.00 . I løpet av helgen får du oppleve Gaither Vocal Band, Mark Lowry, Lynda Randle, The Hoppers, The Collingsworth Family, Angela Primm, The Easters, The Martains, Karen Peck and New River, The Booth Brothers og mange flere. Det er bare å glede seg! Her er noe for enhver smak, men alle med et klart bibelsk budskap i en flott innpakning.

Pigion Forge
Pigion Forge

Dag 8: Mandag 27. mai

Gatlinburg - Pigion Forge

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til Pigion Forge.

Vi besøker en diger Cowboy butikk, Stages West. For deg som vil handle boots, skjorter og westernklær, er dette plassen. Deretter kjører vi til Tanger Outlet og Dollywood. Dolly Parton har gitt en stor fornøyelses park til sitt hjemsted, derfor navnet Dollywood. Du velger selv om du vil betale deg inn i parken eller benytte timene på et Outlet-område. Det går også an å kjøre Gokart biler like ved. Etter en sen lunsj kjører vi til Asheville og får omvisning på Crossroad Studio. Her vil du se hvordan en musikkinnspilling foregår, og gjerne vil vi treffe noen spennende gjester.

Charlotte
Charlotte

Dag 9: Tirsdag 28. mai

Raleigh - Reykjavik

Denne dagen bruker vi i området Charlotte/ Raleigh før vi kjører til flyplassen i Raleigh. Nattfly tilbake til Norge med avgang kl. 20.30 via Island.

Shutterstock 575252047

Dag 10: Onsdag 29. mai

Reykjavik - Oslo

Vi lander på Island kl. 06.30 og flyr videre kl. 07.30. Ankomst Oslo kl. 12.35. Mulig med tilslutning til andre byer.

Gaither Vocal Band
Gaither Vocal Band
The Billy Graham Library
The Billy Graham Library
Lynda Randle
Lynda Randle
The Hoppers
The Hoppers
The Billy Graham Library
The Billy Graham Library
Booth Brothers
Booth Brothers
Gatlinburg
Gatlinburg
The Martins
The Martins
Karen Peck and New River
Karen Peck and New River

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: 5 800,-

Tilslutninger fra andre byer på forespørsel.

Prisen inkluderer

 • Fly Norge - USA tur/retur
 • 8 overnattinger inkl. frokost
 • Busstransport iht. program
 • Inngang og guide iht. program
 • Gaither Family Fest konsertpass
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Inngang i Dollywood
 • Forsikringer
 • Tips
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20.05.2024 Oslo - Reykjavik 13:50 14:45 FI319
20.05.2024 Reykjavik - Raleigh 16:45 19:30 FI821
28.05.2024 Raleigh - Reykjavik 20:30 06:30+1 FI820
29.05.2024 Reykjavik - Oslo 07.50 12.35 FI318
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 30 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for USA (20.05 – 29.05 2024) med Sarah og David Åström & Aud og Johan Halsne.