Netanja Beach
Trang Gate I Jodiske Kvarter I Jlm
Dead Sea

I Abrahams fotspor
Tur til Israel

Avreisedato

04.09.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

21 990,-

Fulltegnet

I Abrahams fotspor

Rundtur i Israel med fridager i badebyen Netanya ved Middelhavet.

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde» som du kjenner fra Bibelen? Har du lyst til å se nye plasser i landet, du ikke før har besøkt eller sett? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med gode dager i ro ved Middelhavet? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer. Dette er en alkoholfri tur.

Vi besøker: Jerusalem, Samaria, Judea, Golan, Galileasjøen, Dødehavet og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi starter og avslutter med fridager i Natanya der man kan bade i Middelhavet, lytte til bibelundervisning og la alle inntrykkene fra turen synke inn.

Onsdag 4. september: Reisedag Norge - Israel

Vi reiser med SAS fra Stavanger til Oslo, og videre med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl. 2005. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til King Solomon Hotel i Netanya. Vi har valgt å bo på King Solomon Hotel i Netanya, som ligger sentralt i forhold til stranden og byen, og har veldig greit møterom der vi samles til bibeltimer og informasjon.

Torsdag 5. og fredag 6. september: Fridager i badebyen Netanya ved Middelhavet

Det er nydelig å kjenne sommervarmen. Og se sol og blå himmel. Vi har enda ca. 27`C i Middelhavet. Dagen er din. Kos deg. Reiseledere står klare til å hjelpe, om du trenger hjelp eller ideer for hva du skal finne på. Vi er midt i Landet, og om du ikke ønsker å slappe av på hotellet, på stranden, på promenaden, på byens store fredagsmarked eller på et eller flere av byens mange handlesentre, ja, så er det enkelt å ta buss, taxi eller tog stort sett til hele landet.

Torsdag Kl. 10.00 samles vi til en kort informasjonssamling om alle mulighetene i og rundt Netanya.

Fredag, tilbud for dagen;
Kl. 09.00 Bibeltime ved Handeland
Kl. 10.30 Vandring gjennom byen, til det store fredagsmarkedet.
Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, med orientering om programmet for de neste dagene, et Ord for shabbaten, frie vitnesbyrd og sang.

Lørdag 7. september: Galilea og Golan

I dag starter vår rundtur i Israels land, i Abrahams fotspor. Vi starter tidlig og reiser nord-øst til Tiberias, hvor vi starter med båttur på Genesaretsjøen.

Turen går så helt til det nordlige Israel, til Dan, hvor vi blant annet skal få se «Abrahams port», og Midt-Østens største vannkilde; Ein Dan. Så kjører vi forbi Banjas (Caesarea Filippi) (Mat. 16.13, Mark. 8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Stiger opp på Golanhøydene, treffer en druser, før vi besøker Ben Tal høydene, med dens flotte utsikt til Hermonfjellet og langt inn i Syria. Så retur til vårt hotell i Netanya. En flott dag, med Bibelen som den store guidebok!

Søndag 8. september: I Negev - Dødehavet

Vi kjører i dag sørover (negba) på Sharons sletten til Negevørkenen, og skal bl.a. besøke Abrahams brønn, se områdene hvor den gamle Jernbanestasjonen var, og hvor det store slaget stod i 1917 (første verdenskrig), deretter Tel Ber Sheva (over 4000 år gammel), til Tel Arad, før vi stiger ned til den laveste plass på jord, til Dødehavet. Beskuer Sodoma fjellet, og saltstøtten av Abrahams brorsønn; «Lots hustru». Det bli anledning til å bade, her som alle kan «lese hebraisk flytende» ☺ En ny dag du aldri vil glemme!

Mandag 9. september: I Samaria

Vi kjører i dag sørover (negba) på Sharons sletten til Negevørkenen, og skal bl.a. besøke Abrahams brønn, se områdene hvor den gamle Jernbanestasjonen var, og hvor det store slaget stod i 1917 (første verdenskrig), deretter Tel Ber Sheva (over 4000 år gammel), til Tel Arad, før vi stiger ned til den laveste plass på jord, til Dødehavet. Beskuer Sodoma fjellet, og saltstøtten av Abrahams brorsønn; «Lots hustru». Det bli anledning til å bade, her som alle kan «lese hebraisk flytende» ☺ En ny dag du aldri vil glemme!

Tirsdag 10. september: I Abrahams fotspor i Judea

Om gårsdagen var et høydepunkt for mange av dere, vil nok også denne dagen bli det. Vi reiser i dag til Hebron, og besøker bl.a. Machpelahulen. Det som etter jødisk tradisjon er graven til bl.a. Abraham, Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea. (Rachels grav kjørte vi forbi ved krysset til Betlehem). Videre kjører vi igjennom Kiryat Arba, på vår vei til Herodium. I dette flotte festningsverket ute i Judea ørken ble Herodes grav funnet for noen år siden. Vi går igjennom de underjordiske gangene, hører historien og beskuer en uforglemmelig utsikt til store deler av Judea, i alle retninger. Deretter tilbake til Jerusalem, og til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort, men svært viktig, besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet. På vei til vårt hotell kjører vi forbi det Israelske Knesset (regjeringskvartalet).

Onsdag 11. september: Jerusalem - Netanya

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter med panoramautsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Zions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden. Beskuer Moria berg/Tempelplassen, i fra en flott utsiktsplass. Vi besøker Vestmuren/Klagemuren og vand-rer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10). Og selvfølgelig be-søker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen! Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her! Og får vi mulighet til mer, vil det bli flettet inn gjennom dagen. Vi sier på gjensyn til Jerusalem , og drar tilbake til Netanya.

Torsdag 12. september: Fridag i Netanya

Det er høyhelligdag i Landet. Folket har fri, og alle butikker stengt. Ingen busser eller tog. Vi slapper av. Kl. 20.00 Bibeltime ved Steinar Handeland.

Fredag 13. september: Fridag i Netanya

Du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, her i Netanya. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! Bading og fri! Bibelsamling.

Lørdag 14. september: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet). Vi lander i Stavanger kl. 2025.

2 Jerusalem
Bybane I Jlm
Israel Blomst Brunstad
Israel Jerusalem Klaging
Israel Natanya 2
Banias
Basargate Gml Byen Jlm

Priser og betingelser

Pris fra 21 990,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5.590,-

Bosteder:
04 – 09 Sep – King Solomon hotel Netanya
09 – 11 Sep – Montefiore hotel Jerusalem
11 – 14 Sep – King Solomon hotel Netanya

Velkommen med på turen!

Prisen inkluderer

Prisen er ved min. 20 betalende

 • Flyreisen Stavanger - Tel Aviv t/r
 • Flyavgifter kr. 2.065,- (pr okt 18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på hotellene
 • Halvpensjon, dvs frokost og middag
 • Inngangsbilletter etter programmet Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 85USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
4. september Stavanger - Oslo 0820 0910 SK 4010
4. september Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
4. september Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
14. september Tel Aviv - Istanbul 0955 1215 TK 785
14. september Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
14. september Oslo - Stavanger 1930 2025 SK 4047
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.