Tallinn shutterstock 335317040
Magne Mølster leder gudstenesta i Saku Foto Asbjørg Oksavik Sve
Shutterstock 469513070

Tallinn
Med NMS til Estlands hovedstad

Avreisedato

04.09.2024

Varighet

6 dager

Pris fra

10 690,-

Tallinn

Bli med NMS til Estlands hovedstad Tallinn. Havnebyen som er en av Nord-Europas best bevarte middelalderbyer og hvor hele gamlebyen er på UNESCOs liste over verneverdige steder.

Byen er berømt for sine smale brosteinsgater og monumenter fra middelalderen. Tallinn er preget av optimisme og tro på fremtiden. Samtidig er befolkningen opptatt av å bevare det ekte estiske. På denne turen vil du få oppleve selve byen med de severdighetene den har å by på. Det blir blant annet en guidet rundtur med lokalguide. Guiden tar oss med og lar oss bli litt bedre kjent med hovedstaden Tallinn og republikken Estland som i 2018 feiret sin 100-års dag. Vi får et innblikk i kristendommens plass i et førkommunistisk land.

På denne turen skal vi også besøke to nyplantede menigheter. Menigheten i en av Tallinns
bydeler; Mustamäe, og menigheten i tettstedet Saku.

Shutterstock 710337280 under 10

Dag 1

Onsdag 4. september

Avreise fra Gardermoen med Norwegian kl 09:05. (Det er mulig med tilslutning med Norwegian fra de fleste flyplasser i Norge denne morgenen) Fly direkte fra Gardermoen til Tallinn, ankomst kl 11:35. Her blir vi møtt av buss som tar oss inn til sentrum av byen og til hotellet hvor vi skal bo de neste 5 nettene, Park Inn by Radisson Central Tallin. Vi tar en liten rusletur i området og kjøper oss litt lunsj (ikke inkludert). Tid for å hvile på hotellet etter en tidlig avreise hjemmefra for de som ønsker det. Andre vil kanskje vandre litt rundt i byen på egenhånd. Vi møtes til velkomstsamling i hotellets møterom før det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Middag
Shutterstock 489858979 under 10mg

Dag 2

Torsdag 5. september

Denne formiddagen møter vi Magne Mølster, prest i Saku kirke. Han tar oss med på en guidet vandring i Tallinns gamleby. Etter den guidede vandreturen blir det tid for å kjøpe seg litt lunsj. Etter lunsj reiser vi kollektivt ut av byen til det lille tettstedet Saku. Her skal vi besøke kirken hvor Magne Mølster er prest.

Tilbake i Tallinn blir det felles middag på en restaurant i byen.

Frokost Middag
Kadriorg park Tallinn shutterstock 2281897301

Dag 3

Fredag 6. september

Etter frokost vandrer vi sammen til Kadriorg-parken. Parken, et 173-mål stort område, ble anlagt i 1718 etter ordre fra den russiske tsaren Peter I. Innenfor parken finner du Kadriorg-palasset, som opprinnelig ble bygget som et sommerhus for tsaren og hans familie og nå fungerer som presidentpalasset og en gren av kunstmuseet i Estland. Mens palasset ble bygget bodde Peter I, også kjent som Peter den store, i en hytte på eiendommen, som nå er et museum.

Innenfor parken er det også en rekke museer, inkludert KUMU (det estiske kunstmuseet), Kadriorg kunstmuseum, Mikkel-museet og Eduard Vilde-museet.

Det blir tid til å vandre rundt i den vakre parken og å kjøpe seg lunsj eller kaffe der før vi spaserer sammen tilbake til sentrum. De som ønsker å besøke KUMU eller ett av de andre museene (inngang ikke inkludert i turprisen) står fritt til å gjøre dette og gå tilbake til hotellet på egenhånd. Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

Frokost Middag
Tv tårnet Tallinn shutterstock 587259833

Dag 4

Lørdag 7. september

Denne dagen er satt av til tid på egenhånd. Reiseleder er tilgjengelig og de som ønsker det kan se seg om i Tallinn sammen med henne. Vi bor midt i sentrum av byen så det er kort vei til severdighetene i sentrum og gamlebyen. Reiseleder vil ta med de som ønsker det til TV-tårnet som rager 313 meter overbakken og er med det Estlands høyeste bygning. Fra utsiktplattformen kan en nyte en fantastisk utsikt over byen og området rundt.

Om kvelden blir det felles middag med tradisjonell estisk mat på en av byens restauranter.

Frokost Middag
Maarja Magdaleena lutherske kirke i Mustamae
Maarja Magdaleena lutherske kirke i Mustamae

Dag 5

Søndag 8. september

Denne dagen skal vi besøke kirken i Müstame som skal vigsles i juni 2024, og menigheten der. Vi skal blant annet delta i gudstjeneste i kirken. På hotellet blir det avslutningssamling og middag om kvelden.

Frokost Middag
Trapper gamlebyen Tallinnn lite shutterstock 2249708679 1

Dag 6

Mandag 9. september

Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet av buss og kjørt tilbake til flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl 12:15, ankomst Gardermoen kl 12:45. (Mulig med fly videre - gjennomgående billetter - med Norwegian til andre flyplasser)


NB! Vi skal vandre en god del gatelangs i Tallin. Det blir vandring på brosteinsbelagte gater og i trapper utendørs. Husk derfor å ta med gode sko på turen.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 10 690,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 2250

Tillegg for tilslutning fra andre byer med Norwegian tur/retur: kr 1500

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Tallinn tur/retur inkludert innsjekket bagasje
 • 5 overnattinger i delt dobbeltrom med frokost
 • 5 middager
 • Transfer flyplass – hotell tur/retur
 • Guidet rundtur i Tallinn
 • Reiseledertjenester fra norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til middagene
 • Kollektivtransport
 • Inngangspenger til frivillige besøk
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
4. september 2024 Oslo - Tallinn 09:05 11:35
9. september 2024 Tallinn - Oslo 12:15 12:45
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 32 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum (kr 1000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.