Shutterstock 287741294
Cochem
Sykkeltur Langd Donau Fra Gilje

Sykkeltur gjennom Moseldalen
Aktiv ferie

Avreisedato

25.06.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

14 450,-

Høydepunkter på turen

 • Plussreiser inviterer igjen til aktiv ferie langs en av Europas vakreste elver; Mosel. Elva har sitt utspring ca. 735 moh i Alsace – provinsen sør for Strasbourg, og renner nordøstover i Frankrike til grenseområdet mellom Luxembourg og Tyskland. Den munner ut i Rhinen ved Deutsches Eck i Koblenz og er 544 km lang. Vi prioriterer elveleiets vakreste områder gjennom selve Moseldalen, og sykler fra Schengen i Luxembourg til Koblenz i Tyskland. Etter avsluttet sykkeltur inviterer vi til en flott dagstur med båt og buss langs Rhinen, mellom Koblenz og Rüdesheim.

Dag 1

Mandag 25. juni

Norge – Amsterdam – Trier

Avreise fra Gardermoen kl. 11.05, Amsterdam kl. 13.00. Her venter bussen på oss, og tar oss sørøstover gjennom Nederland. Det blir en god lunsjstopp underveis, og på ettermiddagen ankommer vi Tysklands eldste by, Trier, og vårt hotell for de neste to nettene; Park Plaza Hotel Trier. Middag og velkomstsamling på hotellet.

Dag 2

Tirsdag 26. juni

Sykkeldag / Schengen – Trier (ca. 50 km)

Etter frokost tar bussen oss til den lille landsbyen Schengen i Luxembourg, nær «trelandsgrensen» mellom Tyskland, Frankrike og Luxembourg. I en båt på Moselelven ved Schengen ble «Schengen-avtalen» undertegnet i 1985, og omfatter i dag hele 26 land i Europa. Her får vi utlevert syklene våre for de neste fem dagene, og starter sykkelturen nordøstover langs Mosel. Dagens sykkeletappe går langs med Luxembourgs vakre vinmarker, der elva danner grense mellom Tyskland og Luxembourg. Ved Vasserbillig forlater vi grenseområdet og fortsetter østover i Tyskland. Kom gjerne tidlig tilbake til hotellet i Trier slik at det blir litt tid til å oppleve denne flotte gamle byen, grunnlagt av romerne i år 16 f.Kr.

Dag 3

Onsdag 27. juni

Sykkeldag / Trier – Trittenheim (ca. 40 km)

Med utdelt kart og vegbeskrivelse er det lett å følge sykkelruten gjennom Moseldalen. Dagens etappe starter i åpent lende, før dalen smaler inn og de bratte fjellsidene møter oss. Området preges av vakre middelalderbyer, flotte borger og romerske ruiner, og vingårder i fjellsidene. Her ligger det også til rette for mange avstikkere for de sprekeste som vil opp og se nærmere på de mange slott og borger langs elveløpet. Sykkelstien følger tett på elvebredden og det går stort sett slakt nedover. I Trittenheim parkerer vi syklene for natta og tar bussen til Traben-Trarbach der vi skal bo de neste to nettene på Hotel Trabener Hof.

Dag 4

Torsdag 28. juni

Sykkeldag / Trittenheim – Traben-Trarbach (ca. 48 km)

Etter frokost tar bussen oss tilbake til Trittenheim, og vi er klar for turens kanskje vakreste etappe. Vi nyter landskapet og passerer langstrakte vinmarker og mange vakre landsbyer. Markedsplassen i Bernkastel-Kues, med sine flotte bindingsverkshus, er absolutt å anbefale som sted for dagens lunsjstopp. Tilbake på vårt hotell i Traben-Trarbach blir det igjen middag og kveldssamling.

Dag 5

Fredag 29. juni

Sykkeldag / Traben-Trarbach – Cochem (ca. 55 km)

Dagens etappe bringer oss forbi vakre landsbyer som Burg og Zell, og på ettermiddagen ankommer vi Moseldalens middelalderperle, Cochem. Vi parkerer syklene for natta, og følger bussen til Koblenz. Her sjekker vi inn for tre netter på Hotel Scholz. Middag på hotellet.

Dag 6

Lørdag 30. juni

Sykkeldag / Cochem – Deutsches Eck, Koblenz (ca. 50 km)

Siste dag på sykkelsetet ligger foran oss. Bussen frakter oss tilbake til Cochem der vi henter våre sykler. Gjennom dagen passerer vi mange borger og slott, og etter hvert utvider dalen seg og elva blir bredere. I Koblenz avslutter vi sykkelturen på Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel fortsetter sin ferd nordover som en del av Rhinen.

Dag 7

Søndag 1. juli

Rhinen m/ Loreley & Rüdesheim

På søndagen lar vi de trette musklene våre hvile, og inviterer på flott båttur sørover på Rhinen mot Rüdesheim. Her venter bussen vår på oss. På vei tilbake til Koblenz besøker vi den berømte Loreley-klippen ved St. Goarshausen. Middag og turavslutning på hotellet.

Dag 8

Mandag 2. juli

Koblenz – Amsterdam – Norge

Tidlig frokost før avreise fra hotellet. Vi kjører nordvestover i Tyskland, forbi Köln og Mönchengladbach, før vi er tilbake i Nederland. Flyavgang fra Amsterdam kl. 13.40, ankomst Gardermoen kl. 15.25.

Priser og betingelser

Pris fra 14 450,-

Tillegg for enkeltrom: 1800

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Amsterdam tur/retur
 • Busstransport
 • 7 overnattinger i dobbeltrom
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Sykkelleie
 • Båttur
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
250618 OSL-AMS 11.05 13.00 DY1256
020718 AMS-OSL 13.40 1525 DY1258
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.