48534814441 c6e26e24c8 o
Img 8310 47992223413 o
Shutterstock 2169372771

Romantiske Rhindalen
Sykkelcruise fra Köln til Mainz

Avreisedato

27.07.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

23 450,-

Fulltegnet

Romantiske Rhindalen

Sykkeltur i eget tempo langs elva, mens vårt flytende hotell, elvebåten MS Oplympia cruiser ved siden av oss. Bli med oss på tur gjennom majestetiske og naturskjønne Rhindalen med landskap på UNESCOs verdensarvliste.

Vi går om bord i MS Olympia i Köln, og her skal vi bo godt i 7 netter i utvendige lugarer mens vi beveger oss oppover Rhinen forbi vinmarker, pittoreske småbyer og middelalderborger. Det er 6 sykkeletapper på til sammen ca 209 km. Alle etappene er klassifisert som enkle, men det er mulig med el-sykkel dersom du ønsker det. Vi skal innom steder som Köln, Bonn, Koblenz, St. Goarshausen, Rüdesheim og Mainz.

Sykler: Alle får hver sin spesialtilpassede sykkel som de har på hele turen. Denne blir utlevert om morgenen av mannskapet og så leverer vi dem inn igjen om ettermiddagen så den er klar igjen til neste dag.

Alternativ til sykling: Vi sykler langs elven samtidig som båten forflytter seg den samme strekningen. Det er derfor fullt mulig å bli om bord i stedet for å sykle om noen måtte ønske det og heller nyte turen fra soldekket på båten. Det samme gjelder om en ønsker en hviledag og slappe av om bord.

Måltider: Frokost og middag spiser vi felles på båten. På sykkeldagene får vi med nistepakker som vi spiser i det fri. De som blir igjen på båten får servert en enkel lunsj.

MS Olympia: Elvebåten er bygget i 1984 og ble pusset opp i 2015-2016. Lengde 88,5 m og bredde 10,5 m.

Lugarer: Totalt antall lugarer: 49, hvorav 21 lugarer på hoveddekket og 28 på øvre dekk. Alle lugarene har panoramavindu, eget bad, hårføner, TV, individuell air condition, minikjøleskap og safe. Panoramavinduene på øvre dekk kan åpnes, mens på hoveddekket er vinduene faste. Alle doble lugarer er ca 11 m2.

Høydepunkter på turen

 • Köln
 • Bonn
 • Koblenz
 • St. Goarshausen
 • Rüdesheim
 • Mainz
Last ned brosjyre (.pdf)
Dcl olympia 8089 42867711064 o

Dag 1

Lørdag 27. juli

Oslo - Köln

Vi flyr med Lufthansa fra Gardermoen kl. 07.25 via München og videre til Köln hvor vi lander kl 12.15. Her venter bussen på oss som tar oss inn til byen og til båten vår MS Olympia. Ettermiddagen kan benyttes om bord, eller til en vandretur i byen om en ønsker det. Velkomstmiddag på båten om kvelden. Båten ligger ved kai til neste dag.

Middag
Elsass 0044 14370572018 o

Dag 2

Søndag 28. juli

Köln–Bonn, Sykkeletappe ca 37 km

Vi er klare for første sykkeletappe, men før du starter så benytt gjerne anledningen til å spasere gjennom gamlebyen. Etterpå starter du din første sykkeltur fra Köln til Beethovens by, Bonn. Vest-Tysklands tidligere hovedstad har fortsatt en internasjonal atmosfære. På veien er det verdt å besøke øya Groov som er et populært rekreasjonsområde. I Bonn kan det være verdt å besøke Beethoven-museet, Dobbeltkirken fra 1151, Godesbur-festningen, Poppelsdorf slottet eller den store universitetsbygningen. Et besøk på en fortauskafe for å se på bylivet i gamlebyen er også å anbefale før en går om bord i båten igjen. Båten ligger ved kai til neste dag.

Frokost Lunsj Middag
Ms olympia sonnendeck 2 53083888715 o

Dag 3

Mandag 29. juli

Bonn – Andernach, sykkeletappe ca 45 km

Vi sykler videre fra Bonn til Andernach. På veien passerer vi Remagen, kjent for slaget ved Remagan under andre verdenskrig. Vi passerer også Köningswinter med Drachenburg-slott. Den lille sjarmerende byen Andernach har et bysentrum med mange godt bevarte middelalderbygninger. Byen er kjent for naturfenomenet verdens største kaldt-vanns geysir som annenhver time spruter en 60 meter høy vannsøyle. Båten ligger ved kai til neste dag.

Frokost Lunsj Middag
Koblenz, hvor Mosel og Rhinen møtes
Koblenz, hvor Mosel og Rhinen møtes

Dag 4

Tirsdag 30. juli

Andernach – Koblenz, sykkeletappe ca 25 km

Dette er turens korteste sykkeletappe og på veien passerer vi Engers-slottet i Neuwied. Dagen etappemål, Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet under andre verdenskrig. 80 prosent av byen ble ødelagt og er dermed gjenoppbygd med en blanding av gammel og ny bebyggelse. Koblenz sin største turistattraksjon er den kunstige landtungen Deutsches Eck – det tyske hjørnet der elvene Mosel og Rhinen møtes.

Båten ligger ved kai til neste dag.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 2180402067

Dag 5

Onsdag 31. juli

Koblenz – St. Goarshausen, sykkeletappe ca 38 km

Vi fortsetter sykkelturen langs elva gjennom det som ofte er beskrevet som den vakreste delen av turen, UNESCOs verdensarvsted, Øvre Mellomrhindal. Vi passerer festningen Marksburg, den eneste borgen langs Rhinen som aldri har blitt ødelagt. Vi passerer også byen Boppard med festningen Kurfüstliche Burg før vi kommer frem til dagens etappemål, St. Goarshausen. Båten ligger ved kai til neste dag.

Frokost Lunsj Middag
Utsikt fra Lorelei klippen i Rihndalen
Utsikt fra Lorelei klippen i Rihndalen

Dag 6

Torsdag 1. august

St. Goarshaussen – Rüdesheim, sykkeletappe ca 32 km

Nok en dag i den vakreste delen av Rhindalen. Vi fortsetter forbi pittoreske små landsbyer og dalsider dekket av vinranker. I løpet av dagen der elven er på sitt smaleste passerer vi den legendariske Lorelei klippen. En 132 meter høy klippe som ligger ved den smaleste delen av Rhinen. En svært sterk strøm og skjulte klipper i vannet var tidligere årsak til mange forlis her. Framme i Rüdesheim anbefaler vi en tur gjennom gamlebyen med sine vakre bindingsverkshus. Båten ligger ved kai til neste dag.

Frokost Lunsj Middag
Rüdesheim
Rüdesheim

Dag 7

Fredag 2. august

Rüdesheim – Mainz, sykkeletappe ca 32 km

Vi tar fatt på siste etappe av sykkelturen og det blir nok en dag i et naturskjønt landskap langs elven med vinranker, klipper, borger og små landsbyer. Vi sykler forbi Eltville am Rhein og Kurfürtliche-borgen før vi utpå ettermiddagen ankommer vårt mål for turen Mainz. Mainz er boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her i cirka 1400, og på museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel, verdens eldste trykksak, utstilt. Det blir tid til å rusle rundt i byen denne siste kvelden på turen før avslutningsmiddagen om bord i båten vår.

Frokost Lunsj Middag
Mainz
Mainz

Dag 8

Lørdag 3. august

Maniz – Frankfurt – Oslo

Vi spiser siste frokosten om bord i MS Olympia før vi pakker ut av lugarene og går i land. Vi har litt tid til å vandre litt i byen før bussen henter oss og tar oss til flyplassen ved Frankfurt. En kjøretur på ca 30 minutter. Flyavgang med Lufthansa fra Frankfurt direkte til Oslo. Avgang fra Frankfurt kl 16.00, ankomst Gardermoen kl 18.00.

Frokost
Shutterstock 1210573795 liten
Kart köln mailz
Img 8340 47992219207 o
Elsass 0065 14370570689 o
Middle rhine valley 2400587 1920
Dsc03390 48534934397 o

Priser og betingelser

Pris fra 23 450,-

Tillegg for enkeltrom: Tillegg for enkeltlugar på hoveddekk: Kr 3.500

Tillegg for lugar på øvre dekk per person: Kr 1.950

Tillegg for enkeltlugar på hoveddekk: Kr 3.500

Tillegg for el-sykkel: Kr 1.350

Tillegg fra andre byer i Norge på forespørsel.

Utflukter: Skipet tilbyr noen få utflukter i tillegg til sykkelturene. Informasjon om disse gis på turen. Utfluktene bestilles og betales om bord til mannskapet. Det tas forbehold om nok påmeldte til at de gjennomføres.

Tips: Tips er frivillig men er en viktig del av inntektene til mannskapet. Rederiets anbefaling er ca 7 euro per person per dag til besetningen. Til lokale guider og sjåfører på utfluktene anbefales 1 euro per person.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Köln og Frankfurt - Oslo
 • Busstransfer flyplass – båt t/r
 • 7 netters cruise i utvendig lugar på hoveddekk
 • Helpensjon (frokost, middag og lunsjpakker) fra middag 1.dag til og med frokost 8.dag.
 • Leie av sykkel
 • Informasjonshefte med sykkelkart (1 per lugar)

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie utflukter
 • Drikke til maten
 • Tips
 • Sykkelhjelm
 • Lugar på øvre dekk
 • El-sykkel
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
27. juli 2024 Oslo - München 07:25 09:40 LH2457
27. juli 2024 München - Kôln 11:10 12:15 LH1976
03. august 2024 Frankfurt - Oslo 16:00 18:00 LH858
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Romantiske Rhindalen (27.07 – 3.08 2024) med Arvid Hunemo & Lillian Hunemo.