2491 Ny Img 1388 2 Ibsweb
Statue Lina Sandell1
Goeta Kanal Photo Cred Sa Dahlgren

Sverige
Lina Sandell

Avreisedato

24.06.2024

Varighet

7 dager

Pris fra

12 450,-

Fulltegnet

Sverige

Lina Sandells sangskatt har vært til stor glede i generasjoner. På denne turen får du innblikk i bakgrunnen til mange av sangene hennes.

Bli med på en av våre mest populære turer gjennom årene til Sverige og Lina Sandells rike.

Lina Sandell har gitt oss en ufattelig sangskatt. Den har innhold som bærer fra generasjon til generasjon. I sangboken finner vi hele 39 av hennes sanger. Sangene hennes vil selvsagt stå i fokus på denne turen.

Med overnatting i Oslo både første og siste natt kan du velge mellom 5 dagers tur med avreise fra Oslo 25. juni og 7 dagers tur med avreise fra andre steder i Norge 24. juni.

Buss 2 liten

Dag 1

Mandag 24. juni: Samkjøring til Oslo

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra: Bergen kl 08.00, Haugesund (Flotmyr) kl 09.25, Stavanger bystasjon kl 08.00, Sandnes busstasjon kl 08.20, Helleland kl 09.15, Lyngdal Inn kl 11.00, Kristiansand busstasjon kl 12.15, Arendal (Harebakken) kl 13.45, Rugtvedtmyra kl 15.30. Ankomst Oslo ca kl 18.00. Vi kjører til hotellet vårt i Oslo hvor vi skal bo første natten. Middag og en kort velkomstsamling om kvelden.

(Mulig med tilslutning fra Møre og Trøndelag)

Middag
Vrigstad Vertshus
Vrigstad Vertshus

Dag 2

Tirsdag 25. juni: Oslo - Vrigstad

Etter frokost på hotellet setter vi oss i bussen og kjører ned til Oslo sentrum. Ved Thon Hotel Opera like ved Sentralbanestasjonen blir det stopp kl 09.00. Vi får med flere gjester fra Østlandet og starter på turen mot Sverige. Turen går sørover gjennom Østfold og vi krysser grensa ved Svinesund. Det blir stopp underveis hvor hver enkelt kjøper seg lunsj. Sent om ettermiddagen kommer til Vrigstad i Småland. Her skal vi bo i to netter på Vrigstad Vertshus. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Lina Sandellgården
Lina Sandellgården

Dag 3

Onsdag 26. juni: Frøderyd

Denne dagen skal vi tilbringe i Lina Sandell sitt rike. Vi skal besøke Frøderyd med Lina Sandell-museet og kirken hvor faren hennes var prest. Her får vi en omvisning og orientering. Tilbake på hotellet om ettermiddagen blir det felles middag og samling i møterommet.

Frokost Lunsj Middag
F979 A551 3766 476 C 9 DF6 B3 C56 DCC5 E93

Dag 4

Torsdag 27. juni: Vrigstad - Linköping

Denne dagen går turen nordover langs Vänerens østkyst til Gränna. Vi besøker bl.a. André-museet og det blir selvsagt tid til å handle polkagriser som denne byen er så kjent for. Småland er et spennende län. Dette området har ikke bare fostret Lina Sandell og Eva Spongberg, men også Astrid Lindgren, Johannes A. Hultmann m.fl. Utpå ettermiddagen forlater vi Småland og fortsetter videre nordover til Linköping hvor vi sjekker inn på Scandic hotel for natten. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Göta kanal
Göta kanal

Dag 5

Fredag 28. juni: Linköping - Karlstad

Denne dagen skal vi på båttur på Göta kanal – en av Sveriges mest kjente turistattraksjoner. Det blir Kl 10.00 går vi i Berg om bord i båten som skal ta oss gjennom en av de absolutt vakreste delene av kanalen. På veien mot Borensberg passerer vi hele 9 sluser og 2 akvedukter. Vi spiser lunsj om bord mens vi nyter utsikten fra båten. Kl 13.30 går vi i land i Borensberg hvor bussen venter på oss. Turen går så videre til Karlstad hvor vi skal bo siste natten i Sverige. Middag og avslutningssamling på hotellet om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Karlstad
Karlstad

Dag 6

Lørdag 29. juni: Karlstad - Oslo

Oppholdet i vårt naboland er over og vi kjører vestover igjen mot Töcksfors ved grensen til Norge. Her blir det tid til Shopping og lunsj. Vi krysser så grensen og kjører videre til Oslo hvor gjestene fra Østlandet forlater oss før vi kjører til hotellet vårt. Her blir det middag og overnatting for alle som skal videre med bussen til Sørlandet og Vestlandet neste dag.

Frokost Middag
Buss Klaus og Svein Bjarne

Dag 7

Søndag 30. juni: Oslo - Samkjøring tilbake til avreisestedet

Vi nyter en god frokost på hotellet før vi kjører til Oslo sentrum. Her setter vi av gjestene som skal reise kollektivt hjemover.

Bergen: Turen fra Oslo til Bergen går med tog.

Haugesund og Stord: Dere kan velge å gå av her og reise kollektivt over Haukeli hjemover. Alternativt kan dere være med Plussreisers buss rundt Sørlandet til Stavanger og reise videre nordover derifra med Kystbussen.

Vestfold og Telemark, Agder og Stavanger: Bussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Møre-/Trøndelag: ta kontakt for tilpasset reiseopplegg.

Frokost Middag

Priser og betingelser

Pris fra 12 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 420 per natt

Avreise fra Oslo: 5 dagers tur

Avreise fra andre steder: 7 dagers tur

Prisen inkluderer

 • 6 overnattinger på dobbeltrom med dusj og wc. (Oslo 4)
 • 7 middager (Oslo 4)
 • 6 frokoster (Oslo 4)
 • 2 lunsjer
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Ferjebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Sverige (24.06 – 30.06 2024) med Torgeir Lauvås, Signe Ferkingstad & Oddgeir Vigrestad.