Lugano lite shutterstock 1572390226 1
St Gothard express shutterstock 519641599
Trebro lite shutterstock 708741781 1

Fortryllende Sveits
Opplev alpelandets magiske skjønnhet

Avreisedato

21.07.2024

Varighet

6 dager

Pris fra

24 950,-

Fortryllende Sveits

Stille sjøer, fantastisk natur og idylliske fjellbyer. Alt dette og mye mer får du oppleve på vår nye spennende reise i Sveits

Luganosjøen i Ticino-regionen regnes som porten til Italia, og her møtes sveitsisk kvalitet og Italiensk livsstil. Vi starter oppholdet i Sveits i byen Lugano Sveits' pittoreske perle som ligger hjertet av den italiensktalende kantonen Ticino. Reisen går videre gjennom Alpene med den berømte Gotthard Panorama Express hvis fantastiske jernbanedesign er et av de mest kjente i verden. Vel fremme i Luzern blir det tur til Rigi fjellet med tannhjulsjernbane og vi får nyte utsikten over 24 av de 26 sveitsiske regionene. Det blir båttur på Vierwaldstättersjøen og vi får se Luzerns berømte trebro. Fly fra Norge til Zürich i Sveits tur/retur.

Lugano fra luften shutterstock 1943759170

Dag 1

Søndag 21. juli

Norge – Zürich - Lugano

Avgang med SAS fra Gardermoen kl 07.50. Ankomst Zürich kl 10.05. Her blir vi møtt av buss som tar oss sørover gjennom Sveits i fantastisk landskap til Lugano som ligger helt sør i landet like ved grensen til Italia. I Lugano sjekker vi inn på Hotel International au Lac, et sjarmerende og elegant hotell som ligger ved bredden av den vakre Luganosjøen. Dette historiske hotellet har en stolt arv og en fantastisk beliggenhet, og det kombinerer klassisk sjarm med moderne komfort. Hotellet har en fin hage og utendørs svømmebasseng. Her skal vi bo i tre netter. Felles middag på hotellet hver kveld.

Middag
Lugano katedral lite shutterstock 1295419930 1

Dag 2

Mandag 22. juli

Lugano

Etter frokost blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en guidet vandretur i byen. Luganos bylandskap er en herlig blanding av moderne og historisk eleganse. Vi skal vandre gjennom de sjarmerende smugene i Gamlebyen, der århundregammel arkitektur eksisterer side om side med trendy butikker og innbydende kafeer. Piazza della Riforma, byens hovedtorg, omgitt av livlige butikker, restauranter og kulturelle arenaer.

Det blir lunsj på egenhånd og ettermiddagen til egen disposisjon. Vi kan anbefale et bad i sjøen, en spasertur langs strandpromenaden eller nyte en is på torget mens en ser på folkelivet. Vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Kabelbane til Mont Bré shutterstock 796609777

Dag 3

Tirsdag 23. juli

Lugano

Denne dagen skal vi opp i høyden. Vi spaserer sammen med lokalguide til kabelbanen som tar oss opp på fjellet Monte Brè. Dette fjellet, som strekker seg opp til rundt 925 meter over havet, er kjent for sin spektakulære utsikt over Luganosjøen og de omkringliggende alpene. Vi har god tid til å nyte utsikten fra toppen, vandre litt rundt før vi fortsetter til den lille fjellbyen Brè. Brè er en sjarmerende landsby på skråningen av Monte Brè. Denne idylliske landsbyen har bevart sitt autentiske preg med brosteinsbelagte gater, tradisjonelle steinhus og blomsterkledde vinduer. Mange kunstnere har funnet inspirasjon i Brè, og lokale gallerier og håndverksbutikker viser frem deres kreative verk.

Selv om Brè er en liten landsby, har den et sjarmerende mangfold av kafeer og restauranter.

Vi tar kabelbanen ned til Lugano igjen og har resten av dagen til egne opplevelser i byen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Luzern lite shutterstock 501767734 1

Dag 4

Onsdag 24. juli

Lugano - Luzern

Vi forlater palmene i Lugano og setter kursen nordover i landet med Gotthard Panorama Express.

Ved Airolo passerer vi det høyeste punktet på 1 150 moh., før vi fortsetter gjennom den 15 km lange Sankt Gotthards tunnelen. Tunnelen åpnet i 1882 efter 11 års arbeid fra to sider uten instrument eller GPS og det det varierte med bare 5 cm da de møttes. I Flüelen bytter vi transportmiddel til båt og ute på innsjøen Vierwaldstättersjøen spiser vi lunsj om bord. Mens vi cruiser på sjøen, passerer vi mystiske bukter, legendariske steder og pittoreske landskap. I den nordlige delen av innsjøen ankommer vi Luzern. Her tar vi en spasertur på den berømte kapellbroen over elven Reuss, Europas eldste overbygde trebro. Vår lokalguide viser oss blant annet maleriene i takstolene som ikke ble ødelagt i brannen i 1993. Etter rundturen med guide sjekker vi inn på hotellet vårt for de neste to nettene, Hotel drei Könige som ligger ved bredden av Reuss-elven. Felles middag på en restaurant i byen.

Frokost Lunsj Middag
Rigi fjellet shutterstock 2374399527

Dag 5

Torsdag 25. juli

Luzern

Denne dagen skal vi via båt og jernbane opp i høyden på Rigi fjellet. Vi starter med båttur på Viervaldstättersjøen fra Luzern til Viznau. Her går vi om bord i tannhjulsjernbanen som tar oss opp på Rigi fjellet. Fra toget er det en ca 25 minutters spasertur til utsiktsplassen 1798 moh hvor en kan nyte en 360 graders panoramautsikt. I klart vær kan en se 24 av de 26 sveitsiske kantonene. Vi spaserer så videre til Rigi Staffel der det er mulig å kjøpe seg litt lunsj. I Rigi Kaltbad går vi på tannhjulsjernbanen som tar oss ned av fjellet til Viznau og båten som tar oss over sjøen til Luzern igjen. Dagen avsluttes med middag på en hyggelig restaurant i sentrum.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 6

Fredag 26. juli

Luzern – Zürich – Norge

Det blir tidlig avreise fra hotellet med buss til flyplassen ved Zürich, en kjøretur på ca 1 time. Avreise med SAS kl 09.55, ankomst Gardermoen kl 12.15. (Det er mulig med tilslutninger til andre byer med SAS)

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 24 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 3.700

Mulig med tilslutning fra andre byer i Norge til Oslo. Pris på forespørsel.

Mulig med overnatting i forkant av turen på Gardermoen. Pris fra kr 900 for dobbeltrom, 850 for enkeltrom.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Zürich tur/retur
 • 5 overnattinger i dobbeltrom med frokost
 • 5 middager
 • 1 lunsj
 • Transport, innganger og guidede turer i.h.t program
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21. juli 2024 Oslo - Zürich 07:50 10:05 SK 4841
26. juli 2024 Zürich - Oslo 09:55 12:15 SK 4842
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.