DSF6677 Tommy Simonsen Print 1 panorama
Shutterstock 712998769mindre
Gruve 3

Svalbard - 78° nord
Eksotiske opplevelser i Norge

Avreisedato

12.08.2024

Varighet

4 dager

Pris fra

21 250,-

Svalbard - 78° nord

Bli med til byen som ligger på 78 grader nord, Longyearbyen. I midten av august er sommeren på sitt beste, og vi lover deg store naturopplevelser helt annerledes enn det vi kan tilby i fastlands-Norge.

Svalbard har en lang historie med kullgruver, nå har de bare en i drift. Øyen tiltrekkes nå mye av forskere og turister. Og du vil på disse 4 dagene få gode smakebiter av hvordan livet er så langt nord. Vi lover deg en eksotisk tur i nordlig klima.

Den som gjester Longyearbyen, vil bli forbløffet over det pulserende kulturelle tilbudet, naturens rå krefter og byens historiske monumenter. Besøker du polarbyen er du mer enn 2000 kilometer fra Oslo, 3000 kilometer fra Paris og 5000 kilometer fra New York. Nordpolen derimot, er bare 1300 kilometer unna.

Fra 17.mai – 30.september har vi det man kaller Polarsommer: Snøen smelter, og blomstene titter frem på tundraen. Midnattssolen gjør sitt inntog og det er dagslys hele døgnet. Sommeren i Arktis er kort og hektisk, med et rikt dyre- og fugleliv. Trekkfuglene kommer tilbake, og fjellsidene fylles av et yrende dyreliv.

Selv om det fargerike landskapet er kledd i sommerdrakt, er det alt annet enn tropevarme. I august ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 8 grader.

Høydepunkter på turen

 • Naturopplevelse
 • Fellesskap
 • Historie
 • Eksotisk nordlig klima
 • Muligheter for å se Midnattsolen
Last ned brosjyre (.pdf)
Camp Barenz i Adventsdalen
Camp Barenz i Adventsdalen

Dag 1

Mandag 12.august

Fly fra Gardermoen med SAS kl 13.15 direkte til Longyearbyen. (Mulighet for tilslutning fra andre byer i Sør-Norge) Ankomst Svalbard kl. 16.10. Transfer til Svalbard Hotell Polfareren for innsjekk. Svalbard Hotell Polfareren ligger midt i Longyearbyen sentrum og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.

Denne kvelden inviterer vi til Villmarksaften på Camp Barenz i Adventsdalen. Ca 10 km fra Longyearbyen. Her vil vertskapet servere varm reinsdyrsgryte, bålkaffe og dessert, mens de byr på isbjørnforedrag og forteller om svalbardhistorie.

Middag
WEB Tommy Simonsen DSCF1048 Edit resize

Dag 2

Tirsdag 13.august

Denne dagen inviterer vi på en heldagsutflukt med RiB eller Båt til Nordenskiöldbreen. Her får vi være med ut på vakre Isfjorden og får oppleve rå natur, kombinert med et lite stykke Svalbardhistorie. Dagens mål er Nordenskiöldbreen, Isfjordens mektigste isbre. På vei dit besøker vi historiske plasser og unike hekkeområder for sjøfugl. (Alle i RiB får på seg en god og varm flytedress, votter og støvler)

NB! Vi har flest plasser på RiB, slik at de som ønsker båt istedenfor må gi beskjed v/påmelding eller kort tid i etterkant.

Det blir en 2-retters middag på et av Longyearbyens stamsted Svalbar Pub. Et sted hvor øyas fastboende og tilreisende møtes både til lunsj, middag og kvelds.

Hver tirsdag kl. 19.00 er det en enkel gudstjeneste i Svalbard kirke. Etter middag går vi opp til kirken og blir med på gudstjenesten. Etter gudstjenesten blir det servert vafler og kaffe, og vi får muligheten til å snakke sammen med de fastboende som er med i menigheten.

Frokost Lunsj Middag
Gruve 3
Gruve 3

Dag 3

Onsdag 14. august

Etter mye opplevelser dagen før, tar vi en rolig formiddag. Da kan du bruke denne til å bli bedre kjent med Longyearbyen. Rundt i byen vil du finne informasjonstavler som forteller deg om Svalbards historie, kulturminnene du finner på veien og om lokalsamfunnet. Vel verdt å utforske

Kl. 14.00 er det klart for en ny utflukt. Da blir vi med til Gruve 3. Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Guiden utstyrer oss med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.

Inkludert: Transport til og fra hotell, hjelm, hodelykt og gruveklær. Varighet: ca. 3 timer

Dagens middag blir på hotellet i restaurant Polfareren. Der får vi servert en 3-retters middag

Etter middag rusler vi opp til kirken (som alltid er åpen), og har en egen samling der.

Frokost Middag
Svalbard kirke i Longyearbyen
Svalbard kirke i Longyearbyen

Dag 4

Torsdag 15.august

Etter en god frokost får vi tid til å rusle litt i Longyearbyen før vi har utsjekk fra hotellet kl. 11.00 Ta gjerne turen innom Svalbard Museum denne formiddagen.

I 12.30 tiden blir det transfer til flyplassen

Kl.14.30 Flyavgang til Oslo. Flyet går via Tromsø. Vi lander på Gardermoen 18.50 (Mulig med tilslutning til andre byer i Sør-Norge)

Frokost
002982 Marcela Cardenas www nordnorge com Longyearbyen
190718 Longyearbyen janchristophelle 081
Shutterstock 708999994 mindre
Nordenskiöldbreen
Nordenskiöldbreen
Landskap III
190718 Longyearbyen janchristophelle 063 1 1
LYR skillt
190718 Longyearbyen janchristophelle 006
Shutterstock 1201095010 mindre

Priser og betingelser

Pris fra 21 250,-

Tillegg for enkeltrom: 3 800,-

Tilslutning fra andre byer på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo -Longyearbyen tur/retur
 • 3 overnattinger i dobbeltrom på Svalbard Hotel Polfareren
 • 3 frokoster og 2 middager i Longyearbyen
 • 3-timers utflukt til Camp Barentz m/middag
 • 3-timers utflukt til Gruve 3
 • 7-timers utflukt med RiB safari/Fjord Safari (eget valg) til Nordenskiöldsbreen (inkl. lunsj)
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Tilslutningsbilletter
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12.08.2024 Oslo - Longyearbyen 13:15 16:10 SK4496
15.08.2024 Longyearbyen - Oslo 14:30 18:50 SK4425
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.