Ryfylket Kopi
Fruktranker Hegøygarden
Jøsenfjorden 1

Ryfylke
Busstur i vakre

Avreisedato

30.09.2022

Varighet

1 dag

Pris fra

1 500,-
Tau kirke
Tau kirke

Velkommen til tur i vakre Ryfylke

Den 30. september inviterer vi til ny tur i Ryfylke, en spennende tur med mange nye elementer. I Stavanger kommer Aud og Johan Halsne på turen, Johan som er født og oppvokst i Ryfylke vil guide oss gjennom dagen. Vi kjører igjennom den nye Ryfast- tunellen mellom Stavanger og Tau, besøker Tau sin nye flotte kirke. Får andaktsord og fin sang av kapteinen på Gann; Bernt Jarl Berge. Bernt Jarl blir med oss videre denne dagen og bidrar med fortellinger, og sin sang.

Fra Tau kirke kjører vi til Glasskjelleren; Astri Vadla Ravnå. Her kan du se og eventuelt også få kjøpe med deg glasskunstprodukter. Mange av Astri sine kunstverker pryder kirker, som dåpsfatet i Tau sin nye kirke, og bedehus i Norge.

Underveis mens vi kjører innover Ryfylke skal vi kose oss med produkter fra Tau bakeri.

Vi forsetter igjennom den nydelige bygda Årdal som ligger så fint ved fjorden, her skal vi stoppe på tilbakeveien og få se den vakre kirken. Klaus Muff vil fortelle fra Vekkelsestider han opplevde her.

Et høydepunkt på turen blir å komme til Grønnevik og få kjøre over den nye broen til Helgøy, som ble åpnet i sommer. Vi skal besøke Helgøybakkane Fruktgard, der får vi omvisning og guiding av Anne Norunn Helgøy, som sammen med sin mann eier og driver dette.

Vi skal også få servert en 2 retters herlig middag inne i «Epleriet», som er deres flotte nye selskapslokale. Der er gårdsbutikk i tilknytting som selger epler, og andre gårdsprodukter som eplesaft, hermetiserte moreller og honning. Honningen er levert av Bernt Jarl Berge som er sammen med oss.

Før vi forlater Helgøy vil Johan dra en av sine gammeldagse basarer, hvor du kan vinne fine produkt fra plasser vi har besøkt.

Helgøybrua
Helgøybrua
Helgøybrua
Helgøybrua
Helgøybakkane
Helgøybakkane
Helgøybakkane
Helgøybakkane
Epleriet
Epleriet
Glasskjelleren
Glasskjelleren

Priser og betingelser

Pris fra 1 500,-

Bussrute fra Stord:

Leirvik 07:30

Føyno: 07:45

Haukås: 08:05

Sveio sentrum 08:15

Haugesund, Flotmyr 08:35

Norheim terminalen 08:45

Håvik 09:05

Mjåsund 09:15

Stavanger bussterminal 10:30

Påstigning underveis etter avtale.

Prisen inkluderer

 • Busstur
 • Inngang i Tau kirke med kaffe og kaffemat
 • 2-retters middag med kaffe/te (Oksekjake gryte m/potetmos og sesongens grønsaker. Hermetiserte moreller med krem og kaffe)
 • Program
 • Guide
 • Reiseledertjenester
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Ved avbestilling innen 1 uke før turen belastes kun et gebyr på kr 300,-

  Ved avbestilling mindre enn 1 uke før turen, eller ved manglende frammøte kreves 100% av turprisen

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018 PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.