Israel fra sør til nord
Dagens Israel & Bibelens land

Avreisedato

10.11.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

19 850,-

På forespørsel

Israel fra sør til nord

Opplev verdenshistoriens midtpunkt. Oppdag jødenes hjemland i nyere og eldre tid. Vandre i Mesterens fotspor. Nyt sol, saltvann og varme.

Flere av kveldene blir det samlinger, med tid for refleksjon og andakt.

Høydepunkter på turen

 • Eilat: Bading eller opplevelser i Rødehavet
 • Dødehavet og fjellfestningen Masada
 • Jerusalem: Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa og Gravkirken
 • Jerusalem: Nattverd i Gordons golgata
 • Jerusalem: Holocaustmuseet Yad Vashem
 • Jerusalem: Tempelinnstituttet
 • Stå på Golanhøyden og se inn i Syria
 • Nazareth: Se hvordan det så ut på Jesu tid
 • Profeten Elias' Karmelfjell med utsikt til Armageddonsletten
 • Kaféliv og bading i urbane Netanya
Last ned brosjyre (.pdf)

Søndag 10. november – Bat Yam

Avreisen fra Oslo kl. 11.40 går med Turkish Airlines via Istanbul. Etter tre timers mellomlanding i Tyrkia reiser vi videre til Israel. Vi lander på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv kl. 21:45 lokal tid. Der blir vi møtt av sjåfør og buss som tar oss til Bat Yam, en av forstedene til Tel Aviv. Bat Yam har 128 000 innbyggere. Vi skal ha vår første natt ved Leonardo hotell.

Mandag 11. november – Gjennom Negev til Rødehavet

Etter frokost reiser vi til Sderot, en liten by utenfor det nordøstre hjørnet av Gazastripen. Her er vi 93 moh og kan se inn i Gaza. I Sderot blir vi kjent med hvordan det er å leve tett på truslene fra Hamas. Vi setter deretter kursen mot Eilat. På veien kjører vi innom Sdeh Boker for å bli bedre kjent med historien til Ben Gurion se det siste hjemstedet til Israels første statsminister. På veien får vi også se Ramonkrateret, en geologisk landform som er unik for Negevørkenen i Israel. Fremme ved Rødehavet sjekker vi inn på Hotel Nova Eilat. Her skal vi bo i to netter.

Tirsdag 12. november - Eilat

Denne dagen er til fri disposisjon for shopping, bading, avslapping, sightseeing eller annet. Det vil bli mulighet for å delta på organisert opplegg også denne dagen. Eilat er en by på 50 000 mennesker og har en gjennomsnittlig dagtemperatur i november på rundt 22°C. Området er kjent for sine 360 årlige soldager!

Dead Sea

Onsdag 13. november – Dødehavet

Dagen starter tidlig med tur til Timna Park for å se en fremstilling av Tabernakelet slik vi kjenner det fra Det gamle testamentet. På veien med bussen får vi også se Saltstøtten som kan illustrere Lots kone som ble til en saltstøtte da hun så seg tilbake (1 Mos 19,26). Vi stopper i Ein Bokek ved Dødehavet. Her blir det mulighet for shopping eller et bad flytende i saltsjøen. Etter lunsj besøker vi Herodes den stores palass, Masada. Fjellfestningen forteller en gripende historie om romernes forfølgelse av jødene rundt år 66-72. e.Kr. Kvelden tilbringer vi i hovedstaden Jerusalem. Her skal vi bo på Eyal hotell i tre netter.

Temareise Jerusalem28

Torsdag 14. november – Jerusalem

I Jerusalem står opplevelsene i kø. På vår første hele dag skal vi innom Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa, Gravkirken, Klagemuren. I tillegg vil det bli gitt mulighet for shopping om kvelden.

Fredag 15. november – Jerusalem

Vår andre dag i den hellige byen blir en variert og innholdsrik dag. Vår første programpost, Tempelinstituttet, ligger i det jødiske kvarter like ved Klagemuren. Her blir vi kjent med tempelets historie og troen på en fremtidig gjenreisning av bygget. Etter dette reiser vi til Yad Vashem, som er minnesmerke og museum for Holocaust. Etter lunsj besøker vi Gordons Golgata, også kalt Gravhagen. Her skal vi ha nattverd. Seint på ettermiddagen starter sabbaten. Da stenger alle butikker og byen får en nydelig ro.

Lørdag 16. november - Genesaretsjøen

På vår ferd videre nordover skal vi innom stedet ved Jordanelven som tradisjonelt blir regnet som plassen Jesus ble døpt av Johannes. Ved Galileasjøen, eller søndagsskolesjøen om man vil, skal vi få komme tettere på Mesteren og stedene hvor disiplene gikk i lære. Vi besøker Peters båthavn, Saligprisningens berg, Migdal og Kapernaum. Det blir også båttur på Genesaretsjøen. Lunsj er inkludert denne dagen. Overnatting én natt på Restal hotell i Tiberias.

Søndag 17. november – Nordre Israel

Etter frokost setter vi kursen mot Golanhøyden. Her kan vi se inn i Syria og med egne øyne forstå hvor nært Israel er på urolighetene nord for dem. Det er kun 60 km til hovedstaden Damaskus. Sydover reiser vi til Nazareth og Nazareth Village, en gjengivelse av dagliglivet på Jesu tid. Vi får senere stå på Karmelfjellet, stedet hvor Elia utfordret Baal-profetene. Her ser vi rett ned på Armageddonsletten som er nevnt i Åpenbaringsboken. Dagen avsluttes i Netanya hvor vi skal overnatte to netter på Margoa hotell sentralt i denne vakre Middelhavsbyen.

Mandag 18. november - Middelhavet

Fridag i Netanya uten fellesprogram. I gangavstand fra hotellet finner man gateheis ned til en av Middelhavets vakreste strender. Byen er urban og byr på et yrende liv, en innholdsrik handlegate, kulinariske restauranter og fortauskafeer.

Tirsdag 19. november - Hjemreise

Turen går mot sin ende for denne gang. Vi står opp tidlig for å ta 08:45 flyet til Istanbul. At vi tar morgenflyet hjem gjør at vi er tilbake i Oslo allerede kl. 16:20.

Priser og betingelser

Pris fra 19 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.690,-

BOSTEDER
10/11 Hotel Leonardo, Bat Yam 1 natt
11/11 Hotel Nova, Eilat 2 netter
13/11 Hotel Eyal, Jerusalem 3 netter
16/11 Hotel Restal, Tiberias 1 natt
17/11 Hotel Margoa, Netanya 2 netter
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur (Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyavgifter kr. 1.730,- (pr vinter 2019, kan endres)
 • Busstransport i henhold til programmet
 • Alle utflukter presentert i programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj ved Genesaretsjøen lørdag 16. november
 • Inngangsbilletter i henhold til dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 90 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha, eget ansvar)
 • Utflukt under fridagen i Eilat
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10. november Oslo - Istanbul 1140 1735 TK 1752
10. november Istanbul - Tel Aviv 2035 2145 TK 864
19. november Tel - Aviv - Istanbul 0845 1215 TK 865
19. november Istanbul - Oslo 1420 1620 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/