Dovre panorama
J1c Z Do4 LQC571 Y Aql K Zcgm Wjy A Ak C Enk Rg Zh0u22fw 1536x2048
OJ8y3s U9 W Dc1z D9 G Sz0z Tsg 4s Oj Bx L Hq DKO Oerm g 1536x2048

Over Dovre til Nidaros
Pilegrimstur

Avreisedato

28.06.2024

Varighet

9 dager

Pris fra

17 950,-

På forespørsel

Over Dovre til Nidaros

Pilegrimsvandring har blitt en populær tradisjon på tvers av kirkesamfunn. Kanskje ikke minst på grunn av fellesskapet som oppstår. Vandringene legger ofte til rette for god dialog og kontemplasjon. På turen over Dovrefjell til Nidaros søker vi sammen om nettopp dette.

En pilegrimsvandring er en unik mulighet for stillhet, så vel som fellesskap i og rundt den gode samtalen. Stillhet eller samtale mens man går, mens man hviler, og over felles måltid med medvandrere - vi har en felles opplevelse av å være på vei - og den veien går vi sammen.

Om vi går i stillhet, i samtale eller sang, vil landskapet åpne opp for nye perspektiver, og gi utsikt til innsikt!

Noe skjer med oss mens vi går, og opplevelsen kan være en vitamininnsprøytning for både for troslivet og for kropp og sjel.

Dovre 4

Dag 1

Fredag 28. juni

Dombås

Vi møtes på Dombås hvor vi skal bo første natte og forberede oss til vandringen. Felles middag på hotellet. Det er mulig å bli med bussen fra Ålesund til Dombås.

Middag
Eystein kirke
Eystein kirke

Dag 2

Lørdag 29. juni

Furuhaugli - Hjerkinn (18 km)

Vi starter dagen med buss opp til vårt startsted som i dag er Furuhaugli turisthytte.

Denne etappen er den vakreste strekningen vi skal gå. Langs leden kan vi se både gravrøyser og fangstgroper mens vi beveger oss gjennom natur som har spennende dyreliv og planteliv i rikt monn. Leden passerer flere fjellstuer og turisthytter som egner seg godt for pauser.

Når vi kommer til Hjerkinn så besøker vi Eystein kirke før vi tar bussen til Oppdal for overnatting på Oppdal Turist hotell og middag på kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Dovre 10

Dag 3

Søndag 30. juni

Hjerkinn – Kongsvold (11,8 km) (Vårstigen om ønskelig + 10km)

Vi tar bussen tilbake til Hjerkinn for å starte på dagens etappe som går fra Hjerkinn til Kongsvoll.

En behagelig etappe i nydelig høyfjellsterreng med utsikt til både Snøhetta og Rondane på godværsdager. Leden over Hjerkinnshøe går på bred og god turvei blant fjellbjørk og lyng og videre opp på snaufjellet. Er vi heldige, kan vi se moskus og villrein beite. Vi blir plukket opp av bussen på Kongsvoll fjellstue for returen til hotellet på Oppdal der vi overnatter og spiser middag på kvelden.

Frokost Lunsj Middag
M Bi Wq WZW It E Mxlcn6bw Kc2t E Ci ZVA Fc62 CWBLW Pgp E 1536x2048

Dag 4

Mandag 1. juli

Hæverstølen – Stamnan (18 km)

Bussen kjører oss til Hæverstølen, hvor vi starter på dagen etappe mot Stamnan. Leden tar oss gjennom skog og kulturmark på vekslende underlag. Variert etappe med noen bratte stigninger. Etter å ha krysset elva Orkla ved Skjepphaugen, går leden bratt oppover lia og inn på kultursti. Videre kommer vi inn på fv 700 som følger det sist stykket til Melso gård ved Stamnan. Overnatting og middag på Meslo herberge, hvor vi skal bo på et levende gårdsherberge.

Frokost Lunsj Middag
Gamlebua
Gamlebua

Dag 5

Tirsdag 2. juli

Stamnan - Hol (23 km)

Denne etappen begynner med en stigning, før vi trer inn i jordbrukslandskapet og stien som tar oss fram til Rennebu kirke og Gamlebua. Ved kirka markeres 100-kilometersmerket, som er det siste punktet vi kan koble oss på leden hvis vi ønsker å kvalifisere til Olavsbrevet. Leden videre går forbi gamle storgårder og flere trønderlån. Dagens etappe ender opp på Segard Hoel, hvor middagen står klar.

Frokost Lunsj Middag
Hn ZI6 F1 Avhql U4 Wl M3 Llmrk Tm EC5m Bb8abu75 AX Wk s 1536x2048

Dag 6

Onsdag 3. juli

Hol – Malmplassen (25 km)

Dette er en lang og innholdsrik etappe, med flere kulturminner, kirker og husmannsplasser tett på leden. Meldal bygdemuseum og Gammelgruva i Løkken Verk forteller spennene 1600 talls-historie, og det er i hele tatt mye historie å oppsøke på denne etappen, hvis du har lyst og interesse. Det er en litt drøy etappe med lengre strekninger på grus og asfalt og en bratt stigning etter Meldal. Vel fremme ved Malmplassen kjører vi buss til Orkdal for middag og overnatting på Bårdshaug Herregård.

Frokost Lunsj Middag
Eis Ie BOK067 Bl5j N1g AW Gm PY0 lwt Ieu G1 Ct X Dv RMUY 1536x2048

Dag 7

Torsdag 4. juli

Malmplassen – Skaun (22 km)

Etter frokost tar vi buss tilbake til Malmplassen for start på dagens etappe. Veien videre til Skaun går i stor grad gjennom barskog og over grønne beitemarker, på tydelige og gode stier. Midtveis i etappen må vi en periode gå gjennom myraktig underlag, hvor vi kan bli noe våt på beina. Etterhvert kommer vi igjen inn på stier og veier med fast grunn, som tar oss frem til Skaun. Vi tar også i dag bussen tilbake til Orkdal for middag og overnatting på Bårdshaug Herregård.

Frokost Lunsj Middag
Skaun kirke
Skaun kirke

Dag 8

Fredag 5. juli

Skaun - Øysand (18 km)

Den nest siste etappen på veien mot Nidarosdomen går forbi åkrer, myrer og mark mot elvedeltaet Gulosen.

Tidlig på dagens etappe passerer leden ruinene av middelalderkirka på Husaby, en sentral plass i Sigrid Undsets romanverk om Kristin Lavrandatter. Fra kirketuften får vi også nydelig utsikt over bygda med Skaun kirke som stikker opp mellom bølgende kornåkrer og gårder. Leden går videre oppover forbi Skaun Bygdemuseum, forsetter inn i skogen på fine stier og kommer ut ved Buvika. På slutten av etappen er det en vakker og behagelig vandring langs strandkanten på Øysand, og en stemningsfull rotur over Gaula til Sundet Gård som vi spiser middag på før vi tar bussen til Quality Hotel Panorama for overnatting.

Frokost Lunsj Middag
H BA Jn GL Fsv F4 VT Fhw29s L Sdt5y7 MP 9p1 a N Tphc LQA 2048x1536

Dag 9

Lørdag 6. juli

Øysand – Trondheim (22 km)

Siste etappe inn mot Trondheim og Nidaros starter like ved kommunegrensa. Pilegrimsleden går gjennom frodige jordbrukslandskap og inn i det populære friluftsområdet Bymarka hvor vi går langs grusveier, klopplagte myrer, stier og skitraseer. Leden fortsetter gjennom forstadsbebyggelse på Byåsen, passerer ruiner av birkebeinerkongen Sverre sin middelalderborg, før vi får første glimt av Nidarosdomen på vei mot Trondheim sentrum og Nidarosdomen.

Framme ved målet ønskes pilegrimen velkommen til det offisielle pilegrimsmottaket ved Nidarosdomen i Nidaros Pilegrimsgård for å få Olavsbrevet som bekreftelse på gjennomført pilegrimsvandring. Turen avsluttes med pilegrimsgudstjeneste i Nidarosdomen på kvelden.

Det er mulig å sitte på med bussen tilbake til Dombås og Ålesund for de som ønsker det.

Frokost Lunsj
Dovre bru
Mn Af2 FKD0 Rc Q Qbg Fg Ukdv5n Tr Cnm Ckq8ke Ul3b0b UU 1536x2048
M8 SMB2 Zwk4 Jy DD8l J Um T Qs D1xc Gt WAZKLD6 J NJ Xn8s 1536x2048
NMX7 U Idldn Rkko8 H9 O Zqkmpa0vf Mi WGEWF Zr Gi Dkwi Y 1536x2048
Xbj X659b Kp30stw T7 L Wl5h6 M Dv VS elr7vt Ed Svn Gh M 2048x1536
W8x3 AZS Rxudzgh5 Bb8k Hh JX5 U7 XM Zk6i Qe5 Jvrt Zg 1536x2048

Priser og betingelser

Pris fra 17 950,-

Tillegg for enkeltrom: 3 650,-

Mulig med enkeltrom på Dombås hotell, Oppdal Turist hotell, Bårdshaug Herregård og Quality Hotel Panorama

Kun flersengsrom på Melso herberg og Segard Hoel.

Prisen inkluderer

 • 8 overnattinger i dobbeltrom/flersengsrom med frokost og middag
 • Nistepakke hver vandredag
 • Bagasjetransport
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Transport til Dombås og fra Trondheim
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.