Turist Tar Bildet Fra Mt Scopus Med Utsikt Over Jlm
Ein Gedi

Israel under Løvhyttefesten
Oppdag nye og spennende steder

Avreisedato

12.10.2019

Varighet

12 dager

Pris fra

22 950,-

Høydepunkter på turen

 • Gideonkilden
 • Besøk hos Seeds of Hope i Jeriko
 • Gåtur i Ein Gedi til Davidskilden
 • Genesis Land med Kamel ridning
 • Dryppsteinsgrotten i Soreq
 • Fridager i Netanya
 • Opplev Torahens gledesfest
Last ned brosjyre (.pdf)
Norwegian

Dag 1

Lørdag, 12 oktober

Norge - Israel
Utreise fra Oslo med Norwegian sitt direktefly kl. 13.20. Ankomst Tel Aviv kl. 19.05. Her venter sjåføren og guiden på oss og tar oss med til Emily Hotel i Tiberias.

Mt Beatitue Mindre Pix

Dag 2

Søndag, 13. oktober

Rundt Genesaretsjøen
I dag skal vi drar til de kjente plassene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med Jesu hjemby Kapernaum, drar så opp til Fredsutsikten, med nydelig utsikt over søndagsskolesjøen og området rundt. Så går turen til Saligprisningens berg og til brødunderkirken ved Tabgha. Vi avslutter dagen med en båttur på Genesaretsjøen. (Vi prøver å få til en avtale med en kristen arabisk pastor og håper han har tid å møte oss en av kveldene i Tiberias.)

Kaana Wedding Church

Dag 3

Mandag, 14. oktober

Kana, Nasaret og Gideonkilden
Vi starter med et besøk i Kana, der Jesus gjorde sitt første under. Så drar vi videre til Nasaret med Nazareth Village og Bebudelseskirken. Så går turen opp på Har Kedumim, et fjell i Nasaret med fin utsikt over byen. Videre drar vi sørover til Ma’ayan Harod eller Gideonskilden. Her får vi høre historien om hvordan Gud valgte ut de 300 menn som sammen med Gideon skulle dra ut i kamp mot Midianitene. Så går turen tilbake til Tiberias og vårt Hotel Emily.

2 12 Souvenir Shop

Dag 4

Tirsdag, 15. oktober

Døpeplassen, lunsj i ved Seeds of Hope og Dødehavet
Vi kjører ned Jordandalen og stopper først ved Døpeplassen, der Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Så drar vi inn i Jeriko. Her får vi se Morbærtreet som er kjent fra historien om Sakkeus. Vi spiser lunsj i Green Valley Restaurant og får et møte med noen kristne arabere fra organisasjonen «Seeds of Hope» som driver et omfattende og viktig arbeid blant lokal befolkningen. Turen går så videre langs Dødehavet til vårt Hotel David. Her får vi tid til å ta et bad i det salte havet.

Ein Gedi

Dag 5

Onsdag, 16. oktober

Ein Gedi gåtur til Davidskilden og Genesis Land med Kamel ridning
Vi kjører til Ein Gedi. Her tar vi oss en fottur opp til fossen der David gjemte seg for Saul i en hule. Dette er et nydelig sted og kanskje vi til og med får se noen av de dyrearter som holder til i dette området. Etterpå går turen videre gjennom Judeaørken til Genesis Land. Her får vi et møte med livet på Abrahams tid, og de som ønsker det kan få ride på kamel. Så drar vi opp til byen Jerusalem og vårt hotell Grand Court.

11 Yad Vashem

Dag 6

Torsdag, 17. oktober

Jerusalems Modellen, Yad Vashem, det jødiske kvarter og Klagemuren
Etter frokost drar vi til Israels Museum og ser Jerusalem modellen som gir oss et inntrykk av byen på Jesu tid. Så går turen videre til Yad Vashem, minnesmerket over jødene som ble drept under Holocaust. Et sterkt og viktig besøk. Vi avslutter dagens program med å gå gjennom det jødiske kvarter til Klagemuren.

Shepherd Field Betlehem

Dag 7

Fredag, 18. oktober

Betlehem og tid på egenhånd i Jerusalem
Et besøk i kapellet på Hyrdemarken i Betlehem må vi også ha med i programmet. Etter det skal vi dra tilbake til Jerusalem der vi får litt tid på egenhånd

Israel Jerusalem 04

Dag 8

Lørdag, 19. oktober

I Jesu fotspor i Jerusalem
Denne dagen vandrer vi i Jesu fotspor gjennom Jerusalem. Vi starter på Oljeberget, passerer Tårekirken der Jesus gråt over Jerusalem og går ned til Getsemanehagen. Så krysser vi Kedron elva og går inn via Løveporten til St. Anna kirken med sin nydelige akustikk. Etterpå vandrer vi opp Via Dolorosa til Gravkirken. Vi avslutter programmet i den nydelige gravhagen Gordons Golgata med en nattverdsamling.

Grottene I Sorequ

Dag 9

Søndag, 20. oktober

Dryppsteinsgrotten i Soreq, Jaffa, Netanya
I dag skal vi oppleve noe helt spesielt. Vi skal besøke dryppsteinsgrotten i Soreq. Denne grotten er 82 meter lang og 60 meter brei og ble tilfeldigvis oppdaget i 1967. Etterpå drar vi videre til gamle Jaffa som er kjent fra Bibelen gjennom historiene om Jona og apostelen Peter som var her. Jaffa har alltid vært en veldig viktig havneby, og i løpet av historien har mange pilegrimer satt sin fot i land her på vei mot Jerusalem. Vi setter kurs mot Netanya og vårt Hotel Islands Suites.

Beach Sironit Netanya

Dag 10

Mandag, 21. oktober

Fridag i Netanya, i kveld begynner Torahens gledesfest og jødene feirer den med å synge og danse med Torah rullene i gatene.

Voksne Med Beach I Bakgrunn Moro

Dag 11

Tirsdag, 22. oktober

Fridag i Netanya der vi får nyte å være og tilværelsen.

Netanja Beach

Dag 12

Onsdag, 23. oktober

Hjemreisedag
Etter frokost kjører bussen oss til flyplassen i Tel Aviv. Avreise med Norwegian sitt direktefly kl. 16.05. Vi ankommer Oslo kl. 20.35.

Elderly Woman Takes Picture At Western Wall
Alley Of Pommegrade
April Israel Gravhagen
Båttur Genesaretsjøen
Båttur Genesaretsjøen
St Peterskapell Tabgha
Elderly Couple With Adult Son Jlm

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 9450,-

Prisen inkluderer

Flybillett Oslo-Tel Aviv t/r, flyavgifter kr. 350,- (pr. des. 18 - kan endre seg), hele rundreisen med alle utflukter etter programmet, opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller, halvpensjon dvs. frokost og middag, inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår i dags programmet, norsk reiseledelse, skandinavisktalende guide.

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider, drikke til maten, forsikringer, tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 98 USD pr. person

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.