Shutterstock 2185979113 Wadi Bani Khalid
Shutterstock 1690908877 Wahiba sands
Nizwa Fort

Fantastiske Oman
Oppdag skjønnheten

Avreisedato

24.10.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

27 950,-

Fantastiske Oman

Har du alltid drømt om å vandre gjennom majestetiske fjell, utforske historiske byer og føle den myke ørkensanden under føttene dine? Da er det på tide å gjøre drømmene dine til virkelighet! Vi inviterer deg til å bli med på denne spennende gruppeturen som tar oss til Oman, en uforglemmelig reise gjennom Sultanens rike.

I Oman venter en verden av skjønnhet, historie og gjestfrihet. Reisen starter i Muscat, hvor de varme smilene fra lokale guider ønsker deg velkommen. Fra den overdådige Sultan Qaboos Grand Mosque til de majestetiske fjellene i Jabel Shams, vil hvert øyeblikk på denne turen fylle hjertet ditt med ærefrykt.

La deg fortrylle av det spektakulære synet av solnedgangen fra Wahiba Sands' sanddyner og opplev Nizwas gamle sjarm. Utforsk de krystallklare kulpene i Wadi Bani Khalid og få innsikt i båtbyggingens kunst i Sur.

Vår reise gjennom Oman er ikke bare en reise; det er en invitasjon til å oppleve kulturell rikdom, naturprakt og autentiske øyeblikk. Bli med oss på denne unike opplevelsen, hvor hvert øyeblikk er en del av en storslått fortelling.

Høydepunkter på turen

 • Opplev den livlige hovedstaden Muscat
 • Uforglemmelig overnatting i ørkencamp
 • Tradisjonsrik båtbyggerkunst i Sur
 • Pulserende stemning og eksotiske aromaer på lokale markeder
 • Historisk sus i Nizwa
 • Møt beduinene – ørkenens nomader
 • Nyt oasen Wadi Bani Khalid
 • Herlige, spennende smaker fra det arabiske kjøkken
 • Minnerike dager i sultanens rike
Last ned brosjyre (.pdf)
Shutterstock 1879938211

Dag 1

Torsdag 24. oktober

Norge-Oman

Avreise fra Norge med Turkish Airlines via Istanbul. Vi ankommer Muscat i Oman rett etter midnatt. Der blir vi ønsket velkommen av hyggelige og smilende offiserer som stempler oss inn i sultanens rike. Vår lokale guide og sjåfør møter oss i ankomsthallen, turen går nå til hotellet vårt Royal Tulip Hotel som ligger en kort kjøretur fra flyplassen.

Jabel Shams
Jabel Shams

Dag 2

Fredag 25. oktober

Muscat – Jabel Shams

Vi unner oss en sen frokost på hotellet på vår første dag i Oman før vi setter kursen mot fjellene og Jabel Shams. Kjøretid til Jabel Shams er rundt 3 timer. Vi nyter ettermiddagen og kvelden på Jabel Shams resort. Der blir det både lunsj og middag.

Frokost Lunsj Middag
Souqen i Nizwa
Souqen i Nizwa

Dag 3

Lørdag 26. oktober

Balcony Walk og videre til den historiske byen Nizwa
I dag skal vi få oppleve noe av de flotteste utsiktene Oman har å by på. Vi vandrer innover verdens nest største canyon, på stien som kalles for “Balcony Walk”. Går man helt inn til enden av stien tar turen rundt 2,5 - 3 timer. For dem som ønsker å nyte den spektakulære utsikten med en kopp kaffe kan man sette seg ned og bare nyte livet og tenke på hvordan denne dalen er blitt til. Denne turen passer for alle i og med at man selv tilpasser hvor langt en vil gå. 

Etter gåturen spiser vi lunsj på resorten før vi kjører mot den historiske byen Nizwa. Her får vi en avslappende kveld på markedet/souqen i Nizwa. Et flott sted å vandre rundt på egenhånd og oppleve livet i gamlebyen. Vi skal overnatte på Old Town Hotel i byen. Vi spiser middag på hotellet på kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Wahiba Sands
Wahiba Sands

Dag 4

Søndag 27. oktober

Guidet tur i Nizwa og videre til ørkenen -  Wahiba Sands
Dagen starter med en guidet rundtur i Nizwa. Vi besøker det gamle fortet, vandrer gjennom markedet/souqen, får smake på dadler og de lokale søtsakene “Halwa”.Nizwa har vært en viktig by i mange århundre, på et tidspunkt var også byen Omans hovedstad. Deler av gamlebyen er pusset opp og gjort om til hoteller, souqer, restauranter og kafeer.

Etter rundturen i Nizwa setter vi kursen mot ørkenen - Wahiba Sands. Vi ankommer ørkenen i god tid før solnedgang. Solnedgangen nytes fra toppen av sanddynene. Vi overnatter i Desert Rose Camp, der vi også spiser middag.

Frokost Lunsj Middag
Båtbyggeri i Sur
Båtbyggeri i Sur

Dag 5

Mandag 28. oktober

Wadi Bani Khalid og båtbyggeri i Sur
Vi tar farvel med våre nye beduin venner og setter kursen mot Wadi bani Khalid, en av de mest kjente wadiene i Oman. Her kan man vandre oppover dalen og ta seg et forfriskende bad i de krystallklare kulpene med vann som pipler ut av de massive fjellene som omringer denne dalen.

Etter noen timer med bading går turen videre til kystbyen Sur. Byen er kjent for å være stedet der man bygget de kjente båtene som også kalles Dhow. Vi besøker en av de få gjenværende båtbyggeriene og avslutter dagen med en god middag på hotellet der vi også skal overnatte, Sur Grand Hotel.

Frokost Lunsj Middag
Bimmah Sinkhole
Bimmah Sinkhole

Dag 6

Tirsdag 29. oktober

Wadi Shab, Bimmah Sinkhole og tilbake til Muscat
Fra Sur kjører vi 40 minutt til startstedet for å gå inn i den kjente wadien, Wadi Shab. Det tar rundt 40 minutter å gå helt inn i dalen. Når vi kommer til enden kan vi svømme innover til vi når hulen med den skjulte fossen. En fantastisk opplevelse!

På veien tilbake mot Muscat gjør vi et stopp ved synkehullet, Bimmah Sinkhole, der det også blir tid for et bad. Kvelden nyter vi med en god middag på vårt hotell Royal Tulip i Muscat.

Frokost Lunsj Middag
Wadi Shab
Wadi Shab

Dag 7

Onsdag 30. oktober

Opplev vakre Muscat
Etter frokost og en rolig formiddag på hotellet skal vi få oppleve Muscat. Vi starter med at et av de mest ikoniske landemerkene i byen som er den storslåtte moskeen, Sultan Qaboos Grand Mosque. Vi bruker god tid her for å lære mer om arkitekturen og Omans historie. Turen fortsetter så til fiskemarkedet som er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Vi får oppleve gamlebyen og den flotte og folksomme Mutrah souq. Etter rundturen går turen til hotellet for avslapping. Det blir utsjekk fra rommene kl. 18.

På kvelden legger vi opp til en flott avslutningssamling med middag. Der får vi dele minner fra turen med hverandre, og vi får møte vår agent i Oman. De er teltmakere fra Rogaland, og de vil dele litt av det arbeidet de driver i Oman med oss. Ca kl. 22.30 kjører vi til flyplassen. Tiden i Oman er til veis ende.

Frokost Lunsj Middag
Ross Parmly 25230 Unsplash

Dag 8

Torsdag 31. oktober

Avreise fra Muscat
Avreise med Turkish Airlines kl. 02:15. Vi lander i Istanbul kl. 06.50 og flyet til Oslo går kl. 09.00. Vi lander på Gardermoen kl. 11.00.

Frokost Lunsj Middag
Wadi bani Khalid
Wadi bani Khalid
Wahiba Sands
Wahiba Sands
Sultan Qabos Moske
Sultan Qabos Moske
Wahiba Sands
Wahiba Sands
Jabel Shams "Balcony walk"
Jabel Shams "Balcony walk"
Nizwa
Nizwa

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: 3 000,-

Tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Muscat t/r
 • Flyplasstransfer ved ankomst og avreise 
 • Omansk guide som snakker engelsk 
 • Daglig frokost og middag på hotellet 
 • Daglig lunsj under turen 
 • Guide på Balcony Walk 
 • Transport med buss 
 • 4x4-biler for ørkenen og i fjellene 
 • Inngangsbilletter til Nizwa fort, Al hamra museum, Opera house, Sur Dhow-fabrikken og Wadi Shab. 
 • Gratis vann i bussen under turen 
 • Gjeldende skatter og serviceavgifter
 • Reiseledertjeneste

Prisen inkluderer ikke

 • Tips (ca 10 rialer per deltaker)
 • Tilslutningsbilletter i Norge
 • Reiseforsikring
 • Utflukter i egen regi
 • Drikkevarer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
24.10.2024 Oslo - Istanbul 11:50 16:45 TK1752
24.10.2024 Istanbul - Muscat 18:40 00:30+1 TK774
31.10.2024 Muscat - Istanbul 02.15 06:50 TK775
31.10.2024 Istanbul - Oslo 09:00 11:00 TK1751
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.