Karlsbroen
Pasjonsspillet
Praha

Praha II
Oberammergau 2022 &

Avreisedato

02.12.0002

På forespørsel

Praha II

Høsttur til storbyen Praha med Karlsbroen og sin fantastiske arkitektur, kombinert med pasjonsspillet i Oberammergau.

Praha: Dette er hovedstaden og den største byen i Tsjekkia og ligger ved elven Vltava. Siden 1992 har byens historiske sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Praha er særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, som representerer alle stilarter. Byens historiske sentrum er oppdelt i flere områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet), Den jødiske bydel og Malá Strana. Hradčany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Praha kjennetegnes av de mange tårn og spir som rager opp alle steder. På begynnelsen av 1800-tallet var antallet 103. I dag anslås det til å være mer enn 500.

Høydepunkter på turen

 • Pasjonsspillet i Oberammergau
 • Linderhof slott
 • Tre dager i Tsjekkias hovedstad
 • Guidet rundtur i Praha med norsktalende guide
 • Elvecruise på Moldau
Last ned brosjyre (.pdf)
Passport 2733068 1920

Dag 1

Tirsdag 20. september

Avreise fra Gardemoen med Lufthansa kl 09.50. (Muligheter for tilslutning fra andre byer) Vi flyr via Frankfurt til München. Ankomst Bayerens hovedstad München kl 14.10. I München venter bussen vår fra Norge, med norsk sjåfør på oss. Vi setter så kursen mot vårt hotell for natten Vienna House Easy Landsberg, i den lille byen Landsberg rett vest for München. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Linderhof slott
Linderhof slott

Dag 2

Onsdag 21.september

Vi setter kursen sørover mot Oberammergau og skal gjøre oss kjent i området rundt spillbyen. Vi skal besøke Ludvig den II sitt slott, Linderhof og får en guidet omvisning i dette vakre barokkslottet. Vi skal også til vintersportsbyen Garmish Partenkirchen. Her blir det tid til å kjøpe seg lunsj og å se seg rundt på egenhånd. Vi skal bo de neste to nettene i Oberammergau eller i en av de små byene i nærheten* middag på hotellene om kvelden.

*Bosted i Oberammergau: Vi får ikke informasjon om bosted i Oberammergau før tett på spilldato. Vi får kun bekreftet kategori på bostedet på dette tidspunktet. Gruppene kan bli plassert i selve Oberammergau eller i små byer i nærheten som Oberau, Garmisch Partenkirchen og Murnau am Staffelsee. Dersom vi får informasjon om bosted før vi sender ut siste informasjon om turen ca 2 uker før avreise vil vi informere om dette da.

Frokost Middag
Inne i Passion Play Theatre
Inne i Passion Play Theatre

Dag 3

Torsdag 22. september

Dette er dagen for pasjonsspillet. Vi har god tid om formiddagen til å rusle rundt i den lille byen og tid til å kjøpe lunsj på egenhånd før vi finner plassene våre i amfiet. Forestillingen starter kl. 13.30 og slutter ca. kl. 21.30. Midtveis i spillet blir det tre timers middags-pause og vi blir servert en tre retters meny på en av byens hyggelige restauranter. Tilbake til hotellet for overnatting sent om kvelden.

Frokost Middag
Praha
Praha

Dag 4

Fredag 23. september

Etter flotte opplevelser i Oberammergau går turen videre mot Tsjekkia. Vi kjører nordover forbi München igjen. Vi krysser grensen til Tsjekkia og fortsetter videre østover til landets hovedstad Praha. Utpå ettermiddagen ankommer vi byen og sjekker inn på vårt hotell for de neste tre nettene, Hotel Tyl i sentrum av byen. Middag på en restaurant i nærheten av hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Markedplassen ved det astronomiske uret
Markedplassen ved det astronomiske uret

Dag 5

Lørdag 24. september

Etter frokost møter vi guiden vår som tar oss med på en guidet rundtur i Tsjekkias hovedstad. Rundturen blir en kombinasjon av fottur og busstransport. Vi skal opp til den store borgen som ruver over byen. En tur over den berømte Karlsbroen hører også med og vi skal vandre gjennom gamlebyen med det store torget som det sentrale punktet. Etter omvisningen blir det felles lunsj på en restaurant i sentrum av byen. Om ettermiddagen blir det samling i møterommet på hotellet før vi går ned til elva Moldau. Her avslutter vi dagen med et flott middagscruise på en av de mange elvebåtene.

Frokost Lunsj Middag
Krystallfabrikk
Krystallfabrikk

Dag 6

Søndag 25. september

På formiddagen skal vi på utflukt til krystallfabrikken i Nenacovice. I løpet av besøket får man oppleve hvordan alle de glitrende glassene blir til – alt fra ovn, blåsing, polering til sliping og pakking. Fabrikken har selvsagt eget utsalg med fordelaktige priser sammenlignet med de i Praha sentrum. Buss tilbake til sentrum hvor det blir litt tid på egenhånd i byen før vi har en fellessamling på hotellet. Om kvelden blir det klassisk konsert i synagogen og middag på restaurant som ligger like ved.

Frokost Middag
Ross Parmly 25230 Unsplash

Dag 7

Mandag 26. september

Det blir tidlig avreise fra hotellet og vi kjører direkte til flyplassen. Flyavgang med Lufthansa fra Praha kl 10.15. Vi flyr via Frankfurt og lander på Gardermoen kl 18.00. (Mulig med tilslutninger til andre byer)

Frokost
Utenfor Passion Play Theatre
Utenfor Passion Play Theatre
Pasjonsspillet
Pasjonsspillet
Oberammergau
Oberammergau
Borgen
Borgen
Elvecruise på Moldau
Elvecruise på Moldau
Til fots på Karlsbroen
Til fots på Karlsbroen
Markedplassen i Praha
Markedplassen i Praha
Praha
Praha
Praha
Praha

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2.400

Tilslutninger:

På denne turen tilbyr vi tilslutningsbilletter. Ta kontakt for tilpasset reiseopplegg og pris.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – München og Praha - Oslo
 • Busstransport i norsk turistbuss i henhold til programmet
 • 6 overnattinger med frokost
 • 6 middager
 • 1 lunsj
 • Billetter til pasjonsspillet i kategori 1
 • Tekstbok på norsk og engelsk
 • Inngangspenger og guider i henhold til programmet
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Mat på flyet
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20.09.2022 Oslo - Frankfurt 09:50 12:00 LH859
20.09.2022 Frankfurt - München 13:15 14:10 LH106
26.09.2022 Praha - Frankfurt 10:15 11:25 LH1393
26.09.2022 Frankfurt - Oslo 16:05 18:00 LH858
 • Betingelser for denne turen

  Generelle vilkår

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018 (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familie­departementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytte av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 3 måneder før avreise.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding

  Påmelding skjer via vår hjemmeside plussreiser.no eller på telefon 70179000

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen dersom den ikke er inkludert i reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Spesielle vilkår for turer til Pasjonsspillet i Oberammergau 2022

  Betaling og depositum

  Betalingen for turer til Passjonspillet i Oberammergau 2022 skjer i tre deler.

  Depositum 1 på kr 2000 betales ved bestilling.

  Depositum 2 på kr 4000 skal være innbetalt før 1. mai 2021.

  Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2021 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet.

  Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

  I 2020 og 2021 sendes bekreftelser med depositumsfaktura ut ved påmelding. Sluttfaktura med endelig turpris og detaljert turprogram sendes ut når endelig turpris er fastsatt i 2022.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Alle turprisene for Oberammergau 2022 er estimerte priser. Disse prisene ble satt sommeren 2020. Flybilletter og andre transporttjenester for 2022 var da ikke lagt ut for salg. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i flyprisene og valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Vi gjør oppmerksom på at det i 2020 pga Covid-19 er ekstra vanskelig å estimere en turpris for 2022. Vi har derfor tatt utgangspunkt i prisene for tilsvarende turer som skulle gått i 2020 og lagt til en forventet prisoppgang.

  Vi tar på denne bakgrunn forbehold om prisjusteringer frem til våren 2022.

  Avbestilling

  Avbestilling før 1. oktober 2021 vil medfører et gebyr på kr 1000.

  Avbestilling mellom 1.oktober 2021 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000.

  Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.