New York Dni
Middels The Capitol Washington Dc
Jesus Musical

New York - Philadelphia - Lancaster - Washington DC
Amerikansk storbyferie med jødisk kultur og historie

Avreisedato

14.09.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

26 950,-

På forespørsel

New York - Philadelphia - Lancaster - Washington DC

Vi inviterer deg med på en innholdsrik og spennende tur til USA med verdensmetropolene New York og Washington DC. Vi vil særlig bli kjent med amerikanske jøders historie og kultur. Gamle og nye severdigheter, spennende opplevelser og sterke inntrykk både for hode og hjerte står i kø. Ikke minst vil du få uforglemmelige møter med Chabad-bevegelsen, messianske jøder og Amishfolket. Spektakulær teaterforestilling om Jesu liv står også på programmet.

Turen arrangeres i samarbeid med Den Norske Israelsmisjon

logo-israelsmisjonen.png#asset:46912
329

1. dag: Fredag 14. september

Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 11.10. Direktefly til New York hvor vi lander kl. 13.15 (lokal tid). Vi kjører direkte til vårt hotell som ligger i nærheten av flyplassen. Dette skal være vår base de neste dagene. Dagen avsluttes med felles middag og orientering om programmet for reisen.

Nyc Empire State Building

2. -5. dag: Lørdag 15. september – Tirsdag 18. september. New York

Vi befinner oss i verdens største jødiske by, New York, og i den bydelen som fremfor noen representerer jødisk historie og tradisjon. Her finner vi også en stor gruppe messianske, jesustroende, jøder. Vi besøker et par av Israelsmisjonens søsterorganisasjoner, og får orientering om deres arbeid. Du inviteres også med på gudstjeneste sammen med jesustroende jøder. Brooklyn et viktig sentrum for de ortodokse hassidene, vi skal også besøke noen av disse. Den jødiske ”vekkelsesbevegelsen” Chabad har sitt hovedkvarter på Crown Heights. I Brooklyn møter vi også jødisk og skandinavisk innvandrings historie.

Sammen med vår norsktalende lokale guide skal vi selvsagt også få med oss det hektiske liv og de mange severdighetene på Manhattan: Times Square, Broadway, Central Park, Rockefeller Center, St. Patric Cathedral, og FN-bygningen. Ground Zero, minnesmerket etter terrorhandlingen mot World Trade Center, besøker vi også.

En av dagene drar vi på båttur på Hudson River, der vi kommer tett på nasjonalmonumentet, Frihetsgudinnen, og besøker innvandringsmuseet på Ellis Island. Kanskje er du blant den som har slektninger som emigrerte til Amerika? Da kan det hende du finner interessant informasjon i museets tilgjengelige database.

Vi får også med oss en opplevelsesrik gudstjeneste sammen med fargede i Agape Family Worship Center. Her rives vi med i fengende gospelrytmer og glad lovsang.

1980 Independence Hall

6. dag: Onsdag 19. september Philadelphia - Lancaster

Vi setter kursen sørover mot Philadelphia, USAs første hovedstad. Her blir det sightseeing hvor vi får se Independent Hall, Liberty Bell og mange andre historiske attraksjoner. Vi fortsetter videre til det landlige og idylliske Lancaster.

Jesus Keyart Horz

7. dag: Torsdag 20. september Lancaster

I Lancaster møter vi det eldste Amish-samfunnet i USA. Amishfolket er strengt religiøse immigranter fra Europa som i hovedsak lever i kollektive jordbruksfellesskap. De avstår fra å bruke moderne teknologi og hjelpemidler. Vi får en smak av deres særegne livsstil. Etter lunsj – og en liten runde med shopping – besøker vi menonittene og deres modell av det bibelske tabernakelet – i original størrelse. Det gir oss god innføring i den jødiske tabernakel- og tempelgudstjenesten. På kvelden får vi del i det som kanskje blir turens høydepunkt: Et storslagent bibelspill om Jesus med levende dyr og fantastiske kulisser i Sights and Sound teateret.

Washington Dc

8.- 10. dag: Fredag 21. september – Søndag 23. september Washington DC

Vi forlater Lancaster og stanser i idylliske Kitchen Kettle Village, der vi kan kjøpe lokale produkter og håndarbeider og innta vår lunsj på en koselig restaurant. Vår lokale guide tar oss med på rundtur i Washington DC med vandring i det storslagne området American Mall med alle sine minnesmerker. Her ser vi både George Washington monumentet og Lincoln Memorial. Vi passerer også Capitol Hill og Det hvite hus. På vår tur hører det også med et besøk i Holocaustmuseet. Washington DC har et vell av museer, og de fleste har fri entré. Det blir anledning for dem som ønsker det å utforske Washington på egen hånd.

Søndag ettermiddag setter vi oss på SAS-flyet med kurs for København, der vi lander tidlig mandag morgen. Fra København flyr vi videre til hjemlige trakter, alt etter hvor vi bor. For dem som skal til Oslo, lander vi etter rutetabellen på Gardermoen mandag morgen (24/9) kl 09.20.

Times Square Manhattan New York Nyc Crossroads World
Jueus Ultraortodoxes Satmar A Brooklyn
Sight Sound Exterior Ftr
Lancaster Usa 2
Lancaster Usa
Jubileumstur til Israel med Grotbæk

Priser og betingelser

Pris fra 26 950,-

Tillegg for enkeltrom: 5.990

Tilslutning fra andre byer på forespørsel.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - New York, Washington DC - Oslo
 • Fly avgifter kr. 3.070 (pr. des 2017, kan bli endret)
 • 9 netter på dobbeltrom inkl. frokost
 • 3 middager
 • Busstransport i henhold til programmet
 • Norsk reiseledelse
 • Lokalguide i NYC, Philadelphia og DC
 • Amish sightseeing m/guide
 • Billett til Rockefeller Center
 • Statue of Liberty og Ellis Island og Sight and Sound Theatre
 • Tips til sjåfør og hotellbetjening

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tips til øvrige måltider
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
14. September Oslo- New York 1110 1315 SK 907
23. September Washington- København 1715 0715 SK 926
24. September København- Oslo 0810 0920 SK 1462
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.