Shutterstock 664269592
Shutterstock 1253924035 under 10mg
Gamlebyen Krakow

Krakow
Polens kulturhovedstad

Avreisedato

19.06.2024

Varighet

5 dager

Pris fra

12 450,-

Krakow

Bli med til byen som blir regnet som en av Europas vakreste byer og som er skrevet inn på Unescos liste over verdens kulturarv. Her skal vi være med på en guidet rundtur i konsentrasjonsleirene Auscwitz-Birkenau. Vi skal besøke de berømte saltgruvene i Wielizca og bli med på en spennende rundtur i gruven, med bla. saltkatedralen som et høydepunkt. Det blir guidet rundtur i gamlebyen, og i det jødiske kvarter. Og så blir det selvsagt tid til å vandre på egen hånd i denne fantastiske byen.

Høydepunkter på turen

 • Besøk i Saltgruvene
 • Schindlers fabrikk og Jødekvarteret
 • Auschwitz - Birkenau
 • Fellskap og samlinger
Last ned brosjyre (.pdf)
Norwegian

Dag 1

Onsdag 19. juni

Avreise med fly fra Oslo kl. 09:40, ankomst Krakow kl.11:45.

På flyplassen blir gruppen møtt av en lokal guide som følger gruppen inn til sentrum.

Innsjekk på Hotel Wyspianski som er et 3-stjerners hotell. Det ligger i sentrum av Krakow, bare 500 meter fra hovedtorget i gamlebyen.

Etter innsjekk vil du bli litt kjent i byen da det blir en guidet omvisning.

Om kvelden blir det middag og samling.

Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau

Dag 2

Torsdag 20 juni

Denne dagen drar vi med buss til konsentrasjonleirene Auschwitz-Birkenau. Her får vi et sterkt møte med grusomhetene fra 2.verdenskrig. Over 1 million jøder ble utryddet i disse konsentrasjonsleirene. Av de 767 norske jøder som ble sendt dit overlevde bare 26. Det blir en 3 timers guidet rundtur i leirene.

På kvelden blir det middag og samling.

Saltgruvene
Saltgruvene

Dag 3

Fredag 21. juni

Denne dagen skal vi besøke de berømte Saltgruvene i Wielizca med den underjordiske Saltkatedralen. Vår engelsktalende guide tar oss med på en spennende vandring gjennom gruvegangene helt ned til ca. 130 meter. Saltgruvene ble skrevet inn som en av de aller første objekter på Unescos liste over verdens kulturarv.

På kvelden blir det middag, og samling.

Gamlebyen Krakow

Dag 4

Lørdag 22. juni

Denne dagen går turen til det jødiske kvarter Kazimierz.

Bydelen Kazimierz har vært Krakows jødiske distrikt helt siden middelalderen. Før den andre verdenskrigen bodde det rundt 60 000 jøder her. Mer enn 90 % av denne jødiske befolkningen ble utryddet mellom 1940 og 1945. I dag bor det et par hundre jøder her. Ingen av de syv synagogene ble ødelagt under denne krigen, pussig nok. En av de eldste – Den høye synagogen – er fra perioden år 1556 til år 1563 da jøder strømmet til fra Sør-Europa, blant annet Spania. I disse autentiske omgivelsene ble den kjente filmen ”Schindlers liste” innspilt.

Det blir også et besøk på Schindlers Fabrikk som er laget som et museum, og som gir et tilbakeblikk til andre verdenskrig. Du får høre historien om mannen som reddet over tusen jøder gjennom heltemodig innsats. Her får du både rik og lærerik historie, samt dyp innsikt i livene til personene som ble reddet gjennom Oskars bragd. På museet får du sett originale gjenstander fra krigen, og et imponerende antall bilder og filmer.

På kvelden vil det bli middag og avslutningssamling.

Shutterstock 757858117 under 10mg

Dag 5

Søndag 23.juni

Frokost og en rolig formiddag på hotellet før bussen bringer oss til flyplassen.

Norwegian sitt fly går kl. 15.15 fra Krakow, ankomst Oslo kl. 17.20.

Mulighet for tilslutning til andre byer.

Krakow 6
Anastasiia tarasova 576822 unsplash
Shutterstock 307898006
Shutterstock 550847821 under 10mg
Shutterstock 1339501403 under 10 mg Wawel
Shutterstock 451076599 under 10mg
P3310039
PICT0066
P3230002
Saltgruva i Wieliczka
PICT0064
P9120079
Shutterstock 1534353
Saltgruvene
Krakow 4

Priser og betingelser

Pris fra 12 450,-

Tillegg for enkeltrom: 1700

Tilslutning med fly fra andre steder i Sør_Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Krakow tur/retur
 • 4 overnattinger i Krakow inkl. frokost
 • 4 middager, 1 lunsj
 • Transport, guiding og inngangsbilletter i henhold til program

Prisen inkluderer ikke

 • Mat og drikke på fly
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19.06.24 Oslo - Krakow 09:40 11:45 DY1040
23.06.24 Krakow - Oslo 15:15 17:20 DY1041
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.