Gravhagen
Boat Of Galilee
Dødehavet

Rundreise i Israel - for unge voksne
Gruppereise med Filadelfiakirken Oslo

Avreisedato

15.09.2023

Varighet

8 dager

Pris fra

24 750,-

Rundreise i Israel - for unge voksne

Vi får oppleve Middelhavsområdet og så videre til Galilea med de kjente bibelske stedene der, samt Golan. Dødehavsområdet og Døperplassen i Jordanelva og mulighet for å flyte som en kork i det mineralholdige og ramsalte vannet i Dødehavet. I Jerusalem skal vi blant annet besøke Oljeberget, Getsemane, Gamlebyen med Betesda dam og Via Dolorosa, Nattverdsalen på Sionsberget og Vestmuren i tillegg til Yad Vashem, Israel Museum og ikke minst en stille stund i Gravhagen.

Vi skal bo i Tel Aviv, Tiberias og Jerusalem.

Gruppen reiser med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv.

Forsamlingsledere fra Sentrum 17 og 19 er reiseledere sammen med Egil Svartdahl.

Høydepunkter på turen

 • Kjente og kjære bibelske steder i Jerusalem
 • Holocaustmuseet - Yad Vashem
 • Bading i Dødehavet
 • Jesu døpeplass i Jordanelven
 • Nytestamentlige steder ved Galileasjøen
 • Gloanhøyden med utsikt mot Israels naboland i nord
 • og mye mye mer!
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Fredag 15. september: Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass møter vi vår guide og sjåfør som tar oss til hotellet i Netanya.

Cæsarea ved havet Akvadukt 6 2 lysere

Dag 2

Lørdag 16. september: Cæsarea, Karmel, Nasaret og til Galilea

Det er jødisk nyttår. Vi forlater Tel Aviv og kjører nordover til Cæsarea ved havet, ser det romerske teateret, ser restene av Herodes palass, veddeløpsbaner etc. Her bodde Pontius Pilatus, Peter kom dit til Kornelius, og Paulus reiste derfra som fange til Rom. Vi drar videre opp på Karmelfjellet og frem til Muhraka, stedet der Elias kjempet mot Ba’alprofetene (1.Kongebok 18). Herfra har vi en fantastisk utsikt over Harmageddonsletten og ut mot havet. Turen går videre til Nasaret der vi besøker Bebudelseskirken. Det blir middag og overnatting i Tiberiasområdet.

Golan Utsikt

Dag 3

Søndag 17. september: Galilea og Golan

Denne dagen oppholder vi oss virkelig i Jesus sitt kjerneområde for virksomheten i Galilea. Vi skal oppleve stedene rundt Genesaretsjøen. Vi starter på Saligprisningenes Berg der Jesus holdt Bergprekenen, et vakkert sted med en fantastisk utsikt over hele sjøen. Vi går ned til stedet ved strandkanten der Han bl.a. kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted. Vi kjører til Jesu egen by, Kapernaum, som var senter og base for Jesu virke i området.

Siste del av dagen er satt av til en tur opp på Golanhøydene, til Har Bental, en nedlagt militærpost hvor vi ser Hermon fjellet og langt inn i Syria.

Dodehavet Neglelakk

Dag 4

Mandag 18. september: Galilea - Dødehavet - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører sydover gjennom Jordandalen til Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, så til døperstedet i Jordanelven, Qasr ElYehud, hvor Jesus ble døpt av Johannes. Det var i dette området israelsfolket inntok landet under Josvas ledelse. Vi drar videre sørover langs Dødehavet til fjellborgen Masada. Her får vi høre historien både fra Herodes den store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet ellers hadde måttet bøye seg for den romerske makt.

Så et bad du aldri glemmer! Vi har kommet til verdens laveste sted, Dødehavet, mer enn 415 meter under havet. Man flyter som en kork grunnet det høye saltinnholdet i vannet, hele 33%. I tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Så begynner oppstigningen fra 415 m under til 800 m over havet og opp til «Den Hellige Stad» Jerusalem.

Betlehem Fødselskirken 8

Dag 5

Tirsdag 19. september: Betlehem og Jerusalem

Vi drar til Betlehem hvor vi besøker Jesu fødested, dypt bevart i en av verdens eldste kirker, Fødselskirken. Vi besøker også hyrdemarkene.

Denne dagen skal vi også ha en samling i Gravhagen, Gordons Golgata.

Alle nasjoners kirke JLM 3 mindre pix

Dag 6

Onsdag 20. september: Oljeberget, Gamlebyen i Jerusalem

Vi kjører til Oljeberget og får panoramautsikten over Jerusalem i morgensolen før vi går «Palmesøndagsveien» ned mot Getsemane. På veien stopper vi ved Dominus Flevit-kirken der vi minnes at Jesus gråt over Jerusalem. I Getsemane besøker vi Alle Nasjoners kirke og tar også tid til å lese noen av bibeltekstene om det som skjedde her. Om det er mulig så har vi en samling i den private hagen.

Deretter går vi inn en av portene i bymuren og vandrer Via Dolorosa – «lidelsens vei» – fra Betesda dam og St. Anna kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi går veien om Antonia borgen og stopper ved noen av stasjonene underveis på Via Dolorosa. Vi avslutter med besøk til Nattverdsalen på Sionsberget og Vestmuren.

Masada mann

Dag 7

Torsdag 21. september: Dødehavet

Vi drar til nybyen i vest, til Yad Vashem, Holocaustmuseet, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som døde under 2. verdenskrig og som aldri fikk komme til Israel. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår historie. Israel Museum med modellen over Jerusalem på Jesu tid skal vi også besøke. En vandretur gjennom det jødiske området Mea Shearim hører med til dagens program.

Dag 8

Fredag 22. september: Hjemreise

Bussen tar oss fra Jerusalem til flyplassen. Turen hjemover går fort, og vi har opplevd mye sammen. Shalom v’lehitraot (fred og på gjensyn) til Israel.

Priser og betingelser

Pris fra 24 750,-

Tillegg for enkeltrom: 9990

Forbehold og merknader

Vi tar forbehold om endring i program og pris.

Turprisen er beregnet utfra en gruppe på minimum 30 betalende deltakere.

Turprisen er regnet ut fra dagens priser (mars 2023/USD kurs kr. 10,7), og vi tar forbehold om endring i valutakurser,

devaluering, utforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, prisøkning på drivstoff eller lignende.

Overnattingssteder

15 – 16/9 Nyx Hotel, Tel Aviv
16 – 18/9 Ohalo Manor Hotel, Galilea
18 – 22/9 Eyal Jerusalem Hotel

Prisen inkluderer

 • Flybillett Oslo – Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter kr 2425
  (pr. november 2022, kan endre seg noe)
 • Hele rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på nevnte overnattingssteder
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til programmet
 • Skandinavisktalende guide på rundturen

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 70 USD
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Eventuelt enkeltromstillegg
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
15. september 2023 Oslo - Istanbul 11:20 16:15 TK 1752
Istanbul - Tel Aviv 19:45 21:55 TK 864
22. september 2023 Tel Aviv - Istanbul 08:30 10:50 TK 865
Istanbul - Oslo 14:10 16:55 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/