Shutterstock 1680394696 Gullfoss liten
Geysir
Reyniswfjara

Island
I vesterled til Sagaøya

Avreisedato

29.08.2023

Varighet

6 dager

Pris fra

21 750,-

Fulltegnet

Island

Sagaøya i Atlanterhavet byr på storslagne kultur og naturopplevelser.

På denne turen bor vi i fem netter i hovedstaden Reykjavik. Herifra blir det daglige utflukter med lokalguide til noen av landets største attraksjoner og naturperler. Den gyldne sirkel, med Thingvellir, Gullfoss og Geysir står på programmet. Det samme gjør tur til Sør-Island med Skógarfoss, Seljandsfoss og Reynisfjara med den unike svarte sanden. Alt dette og mye mer får du med deg på denne innholdsrike opplevelsesturen.

Høydepunkter på turen

 • Reise til Island
 • Thingvellir
 • Gullfoss
 • Geysir
 • Islands hovedstad, Reykjavik
 • Skógafoss
 • Seljalandsfoss
 • Reykholt
 • Borgarnes
Shutterstock 790546099

Dag 1

Tirsdag 29. august: Oslo - Reykjavik

Flyavgang med Norwegian fra Oslo kl 18.30. (Mulig med tilslutning og gjennomgående flybilletter fra andre byer i Norge) Ankomst Reykjavik kl 19.20. Fra flyplassen blir det busstransport, en knapp times kjøretur, til sentrum av Reykjavik. Her skal vi bo i fem netter på Reykjavik Lights hotel.

Geysir
Geysir

Dag 2

Onsdag 30. august Dagstur: Den Gyldne Sirkel

Etter frokost blir det heldagsutflukt med guide til Den Gyldne Sirkel; Thingvellir, Gullfoss og Geysir.

Nasjonalparken Thingvellir er interessant både historisk, kulturell og geologisk. Det er den mest besøkte turistattraksjonen på Island, og ligger på UNESCOs verdensarvliste. Det var her islendingene holdt sitt første landsting i år 930, og det Islandske parlamentet holdt til der helt frem til 1799. Thingvellir er geologisk interessant. Her møtes den Nord Amerikanske og den Europeiske kontinentalplaten. Platene driver fra hverandre med en fart på ca. 2 cm pr. år og gjør at det sakte men sikkert dannes en kløft. Bevegelsen i platene fører også til at det dannes vannfylte raviner. Smeltevannet fra isbreen Langjökull filtreres i lavalandskapet før det entrer lavinene, noe som fører til et krystallklart og rent vann

Gullfoss er en av de flotteste fossene på Island og en betydelig turistattraksjon. Fossen dannes av elva Hvítá og har en høyde på 32 meter, fordelt på to fall. Det øverste har et fall på 11 meter og det som er litt lenger nede har et fall på 21 meter. Nedenfor fossen er juvet over 70 meter dypt.

Geysirområdet et geotermiske området med varme kilder som bobler og syder. På nært hold opplever dere kokende leirpøler og dampende kilder. Geysir, som har på mange språk etter hvert blitt synonymt med en utømmelig eksplosiv kilde, har gitt navn til uttrykket. Geysir har siden 1960-årene vært inaktiv men Strokkur som også befinner seg på området, er Islands mest aktive geysir. Med få minutters mellomrom sender den kokende vann 15-20 meter opp i luften. Mellom utbruddene sirkler og synker vannet etter hvert som trykket bygger seg opp.

Tilbake i Reykjavik blir det felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Reykjavik
Reykjavik

Dag 3

Torsdag 31. august: Reykjavik

Denne dagen skal vi gjøre oss kjent i Reykjavik. En lokalguide tar oss med og viser oss det viktigste stedene i byen. Både de historiske stedene og den moderne delen av hovedstaden står på programmet på denne ca 3 timers rundturen. Etter rundturen blir det tid til lunsj på egenhånd.

Etter lunsj er det tilbud om utflukt til Den Blå Lagune (Ikke inkludert i turprisen)

De som ikke blir med på utflukten har tid til å utforske byen på egenhånd.

Felles middag om kvelden.

Seljandsfoss unsplash

Dag 4

Fredag 1. september Dagstur: Sør-Island

Nok en spennende dagstur står på programmet. Vi skal med hjelp av lokalguide oppleve det sørlige Island. Vi skal stoppe ved de to vakre og spektakulære fossene Skógafoss og Seljalandsfoss. Seljandsfoss er kanskje ikke Islands største fossefall, men det er absolutt en av de mest berømte, og danner en bue med vann. En gangsti går hele veien rundt fossen, slik at en kommer inn bak fossefallet. Videre går turen til Reynisfjara, den berømtet svarte sandstranden helt på sørkysten.

Fra stranden ser en også de store stein staurene, basaltsøyler, som kommer opp fra sjøen, kjent som Reynisdrangar.

Vi skal også innom Lava Senteret hvor vi får se den interaktive utstillingen og en spektakulær film.

Tilbake i Reykjavik blir det felles middag om kvelden.

Frokost Middag

Dag 5

Lørdag 2. september Dagstur: Vest-Island

Denne dagen skal vi sammen med lokal guide utforske vest-siden av Island. Vi skal besøke den lille landsbyen Reykholt som var Snorre Sturlasons hovedgård og stedet han ble drept i 1241. Her skal vi innom Snorrestrofa, museum og forskningssenter og hovedhuset til Snorre Sturlason. Vi skal også til den lille historiske byen Borgarnes med utstillinger fra de første bosetningene i landet.

Avslutningsmiddag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

Dag 6

Søndag 3. september: Reykjavik - Oslo

Turens siste dag er kommet. Vi blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt tilbake til flyplassen. Flyavgang fra Keflavik flyplass kl 10.55. Ankomst Gardermoen kl 15.35. (Mulig med gjennomgående billetter videre til andre byer i Norge)

Frokost
Geysir
Geysir
Reyniswfjara
Reyniswfjara
Gullfoss
Gullfoss
Reyniswfjara
Reyniswfjara
Reykjavik
Reykjavik
Reyniswfjara
Reyniswfjara
Thingvellir
Thingvellir
Gullfoss
Gullfoss

Priser og betingelser

Pris fra 21 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 2700

Tillegg for tilslutning fra andre byer i Sør-Norge kr 1500

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Reykjavik tur/retur
 • 5 overnattinger med frokost
 • 4 middager
 • Transport og lokalguide ihht. pogrammet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Utflukt til Den Blå Lagune