Shutterstock 2109539969 Calahonda beach
Mijas
Malaga

Høsttur til Spania
Med Sjømannskirken til Andalucia

Avreisedato

26.10.2024

Varighet

11 dager

Pris fra

24 950,-

Høsttur til Spania

Har du lyst til å bli med på en hyggelig, innholdsrik og trygg reise med et organisert opplegg? Har du lyst til å se noe av det vakre Andalucia har å by på? Da er denne opplevelsesreisen noe for deg!

Med stemningsfulle El Campanario som ramme får du oppleve kultur, utflukter, gode måltider, aktiviteter og hyggelige samvær. Det blir flere turer, noen korte og andre heldagsturer. Du vil oppleve vakkert landskap, sydenstemning, stille strandturer og severdigheter som tar pusten fra deg.

Turen går i samarbeid med:

20240508 121512000 i OS 4

Dag 1

Lørdag 26. oktober

Norge - Andalucia

Flyavgang fra Gardemoen med SAS kl. 15.05. Vi lander i Malaga kl. 19.15. Her blir vi hentet av en buss som tar oss med til El Campanario, hvor vi skal bo i ti netter. Daglig leder ønsker velkommen og forteller om Sjømannskirken. Vi avslutter med en kveldssamling.

Middag
Sjømannskirken
Sjømannskirken

Dag 2

Søndag 27. oktober

Andalucia

Vi starter dagen med en god frokost før det blir gudstjeneste. Kirkekaffe hører selvsagt med, og vi blir med på feiringen av kirkens 20 års jubileum. Det blir en sen lunsj på huset etter dette. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon før vi samles til kveldssamling.

Frokost Lunsj
Plaza de los Naranjos, Marbella
Plaza de los Naranjos, Marbella

Dag 3

Mandag 28. oktober

Marbella og La Canañda

Etter en god frokost drar vi til Marbella, ca en halv times kjøretur fra El Campanario.

Vi starter i gamlebyen som virkelig syder av folkeliv, handel og gammel kultur og historie. En av hovedattraksjonene i gamlebyen er Plaza de los Naranjos, eller Appelsintorget. Dette travle torget er omgitt av restauranter og kafeer og er det perfekte stedet for en kopp kaffe eller noe leskende. Vi kan også besøke byens hovedkirke som stammer fra 1500 -tallet. Når vi vandrer gjennom gamlebyen Marbellas svingete gater, vil vi komme over mange butikker som selger lokale kunsthåndverk og suvenirer, og kanskje faller dere for fristelsen og stikker innom en av de mange tapasbarene for en smak av tradisjonell spansk mat.

På veien hjem stopper vi innom La Canañda. Dette er det største shoppingsenter på Costa Del Sol og inneholder over 150 forskjellige butikker og kafeer. For de som er glad i shopping, …. dette er stedet! De som ikke er interessert i slikt, finn en hyggelig kafe og ta en matbit.

Tilbvake på El Campanario blir det middag og kveldssamling på huset.

Frokost Middag
El Torcal
El Torcal

Dag 4

Tirsdag 29. oktober

Antequera

Etter frokost går turen mot provinsen Antequera.

Første stopp blir El Torcal. Området ble fredet i 1929 som det første naturvernområdet i Andalucíaregionen. I 2016 ble det oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er nå et populært turistmål og utfartssted for skoleklasser. Steinformasjonene ble dannet i Juraperioden for 150 - 250 millioner år siden da området lå på havbunnen. De som ønsker kan ta en spasertur i et område som knapt har sin make i verden.

Videre går turen ned mot selve byen Antequera. Vi spiser lunsj i utkanten av byen før vi besøker Dolmen av Menga. Dette er en av de største megalittiske strukturene i Europa. Dolmen er kjent for sine enorme dimensjoner og unike løsninger med mellomliggende søyler. Opprinnelsen til Dolmene strekker seg tilbake til 3750 år f.Kr.

Vi avslutter med en ca 30 minnutters kjøretur til byen Mollina som har verdens største utstilling av julekrybber. Valfartet fra hele verden som den unike samling det er.

Tilbake på Sjømannskirken på kvelden. Det blir kveldsmat på huset.

Frokost Lunsj
Flamenco fremvisning i Mijas
Flamenco fremvisning i Mijas

Dag 5

Onsdag 30. oktober

Mijas

I dag skal vi besøke Mijas.

Mijas er en koselig hvit landsby kun en 15 minutters kjøretur fra Sjømannskirken. Byen er kjent for sine esler som har vært viktige for innbyggerne i Mijas i årtider. I dag først og fremst til glede for turister. Mijas er også kjent for sin fantastiske utsikt over Middelhavet og mot Afrika. Hver onsdag er det Flamenco fremvisning på torget, noe vi får med oss før vi rusler rundt i byen, smaker på brente mandler, besøker de mange butikker og kafeer.

Tilbake til Sjømannskirken for lunsj. Resten av dagen til egen disposisjon før samling om kvelden.

Frokost Lunsj
Shutterstock 1229216521

Dag 6

Torsdag 31. oktober

Fridag

Etter frokost møter vi staben på El Campanario som forteller om sitt arbeid og sine gleder og utfordringer som følger av å arbeide i utlandet blant nordmenn.

Dagen i dag velger dere selv hva dere ønsker å gjøre. Spaserturer, bading, kjøpe ulike turer til f.eks. Tanger, Gibraltar m.m. eller slappe av ved bassengkanten.

Det er mulig å kjøpe lunsj på huset, og om kvelden er det konsert og kveldssamling.

Frokost
Cordoba
Cordoba

Dag 7

Fredag 1. november

Cordoba

Etter en litt tidligere frokost drar vi på dagstur til fantastiske Cordoba. Bussturen tar ca. 2 timer og vi kjører gjennom nydelig natur og bokstavelig talt over de Andalusiske sletter der det dyrkes oliven, sitron, appelsiner og alskens sydlandske godbiter. Under bussturen får dere høre mer om Cordobas historie særlig knyttet mot Maurertiden.

Vi ankommer Cordoba ca klokken 12.00. Vi tar en spasertur over den gamle romerske broen og inn til byen. Særlig kjent i Córdoba er den enorme moské-katedralen La Mezquita fra år 730. Gjennom dette unike byggverket speiles en rik og viktig del av Spanias historie. Vi besøker Mezquitaen, spiser lunsj, ser på den jødiske bydelen og til slutt besøker palasset Los Reyes med dets nydelige hager. Los Reyes er en historisk festning i Cordoba kjent for sin fantastiske arkitektur og viktige rolle i regionens kristne historie.

Vi tar bussen tilbake til Sjømannskirken ca klokken 17.00. På kvelden blir det middag på en restaurant i «gata vår».

Frokost Lunsj Middag
20240508 121515000 i OS 4

Dag 8

Lørdag 2. november

Fridag

Dagen i dag velger dere selv hva dere ønsker å gjøre. Spaserturer, bading, kjøpe ulike turer til f.eks. Tanger, Gibraltar m.m. eller slappe av ved bassengkanten.

Det er mulig å kjøpe lunsj på huset, og om kvelden er det kveldsmat og samling.

Frokost
20240508 121515000 i OS 1

Dag 9

Søndag 3. november

Fridag

Vi starter dagen med frokost, før det blir gudstjeneste og kirkekaffe.

Dagen er til egen disposisjon, med lunsj og kveldsmat på huset.

Frokost Lunsj
20240508 121511000 i OS

Dag 10

Mandag 4. november

Malaga

Etter frokost blir det utflukt til en av de eldste byene i Spania, Malaga. (2800 år gammel) Det blir sagt at Malaga har alt, og det er ikke langt fra sannheten. Fra eldgamle romerske teater og Mauriske festninger til moderne bygg og fasiliteter, strand og fjell, Picasso og parker. Gamlebyens gater snor seg rundt kafeer og spisesteder i fleng og byen har et folkeliv slik en ekte syd-spansk by skal ha. Vi ser ulike severdigheter i Malaga, som blant annet Al Cazabaen og det romerske teater, den gedigne katedralen, Picasso museet og Madam Tyssen galleriet. For de som ønsker å slappe av kan de gå til den skyggefulle parken som strekker seg lang strandpromenaden eller besøke handlegaten Marqués de Larios.
Vi møtes og spiser lunsj sammen før vi drar tilbake til El Campanario.

Om kvelden spiser vi middag i «gata vår».

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 784482364

Dag 11

Tirsdag 5. november

Andalucia - Norge

Etter frokost takker vi for denne gang og setter kursen til flyplassen. Flyavgang med SAS kl. 11.10. Ankomst Gardemoen kl. 15.20.

Frokost
Shutterstock 1430298692
Shutterstock 457282783
20240508 121512000 i OS 5
20240508 121512000 i OS 3
20240508 121513000 i OS 2
Malaga
Malaga

Priser og betingelser

Pris fra 24 950,-

Tillegg for enkeltrom: Ingen tillegg for enkeltrom

Rabatt for medlemmer i Sjømannskirken: Kr 200 per person

Kveldssamling: Vi møtes på kvelden i første etasjen der vi kan ha forskjellig program.; Quiz, allsang, foredrag, eller bare sosialt samvær. Det er alltid noe bevertning. Gjester inviteres til å ha med noe som de tenker de kan bidra med.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillett Gardemoen – Malaga tur/retur
 • 10 overnattinger med frokost
 • 4 middager
 • 3 kveldsmåltid (Noen kvelder ser vi at det kan passe bedre med et lettere måltid, kan være f.eks. Pizza, brød og pålegg, omelett ol.)
 • Drikke til måltidene på "huset"
 • 6 lunsjer
 • 6 kveldssamlinger
 • Alle bussturer nevnt i programmet; to heldagsturer, tre halvdagsturer og transport til og fra flyplassen
 • Inngangsbillett til Museo Belenes
 • Inngangsbillett til Mezquita
 • Inngangsbillett til Palasset Los Reyes Cristianos
 • Guiding i buss med norske reiseledere

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til måltider i restauranter
 • Tips
 • Øvrige måltider
 • Mat på flyet
 • Forsikringer
 • Inngangsbilletter utenom; Inngang Mezquita, Museo Belenes og Palasset Los Reyes Cristianos
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
26.10.2024 Oslo - Malaga 15:05 19:15 SK4683
05.11.2024 Malaga - Oslo 11:10 15:20 SK4684
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår B

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  • Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-
  • Avbestilles turen mellom 65 og 35 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum
  • Avbestilles turen mellom 35 og 15 dager før avreise kreves 50% av turprisen
  • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.