Reine - Lofoten

Helgelandskysten og Lofoten
Fjord, fjell og kystlandskap

Avreisedato

24.06.2024

1. dag: Mandag 24. juni

Samkjøring til Oslo

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra: Bergen kl 08.00, Haugesund (Flotmyr) kl 09.25, Stavanger bystasjon kl 08.00, Sandnes busstasjon kl 08.20, Helleland kl 09.15, Lyngdal Inn kl 11.00, Kristiansand busstasjon kl 12.15, Arendal (Harebakken) kl 13.45, Rugtvedtmyra kl 15.30.

Ankomst Oslo ca kl 18.00. Vi kjører til hotellet vårt i Oslo hvor vi skal bo første natten. Middag og en kort velkomstsamling om kvelden.

Middag

2. dag: Tirsdag 25. juni

Oslo – Trondheim

Avreise fra hotellet etter frokost. Påstigning for nye gjester i Oslo sentrum kl 09.00. Vi starter så på turen nordover forbi Eidsvoll og videre langs Mjøsa forbi Hamar og Lillehammer. Vi kjører opp gjennom Gudbrandsdalen til Dombås. Her kommer det nye gjester fra Møre og Romsdal om bord. (Tilpasset tilslutning fra Møre og Romsdal). Siste etappe denne dagen går fra Dombås over Dovrefjell til Trondheim. Vi skal bo i sentrum av byen. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Det er mulig å fly fra Sør-Norge til Værnes og bli med på turen derifra. Du kan møte gruppen i sentrum av byen tirsdag kveld og bli med på overnattingen i Trondheim, eller bli plukket opp på Værnes onsdag morgen.

Frokost Middag

3. dag: Onsdag 26. juni

Trondheim – Mo i Rana

Vi fortsetter nordover gjennom vide og vakre trøndelagsbygder. Vi passerer Levanger, Verdal, Steinkjer og Grong. Namdalen med Majavatn ligger foran oss. Utpå ettermiddagen kjører vi også forbi Mosjøen og kjører gjennom Korgen-tunnelen før vi er framme i Mo i Rana. Overnatting på Scandic Meyergården hotell. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

4. dag: Torsdag 27. juni

Mo i Rana – Bodø

Denne dagen blir det en flott kjøreetappe med mange fine naturopplevelser. Vi kjører fra Mo i Rana ut til kysten og fortsetter nordover langs Helgelandskysten. Vi passerer Svartisen, Glomfjord, Ørnes og Saltstraumen før vi ankommer Bodø. I Bodø skal vi overnatte på Scandic Havet Hotel, som ligger flott til rett på kaikanten i byen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

5. dag: Fredag 28. juni

Bodø – Svolvær

Vi starter dagen med ferjetur fra Bodø til Moskenes, og krysser den berømte Vestfjorden med sin spennende historie. Ytterst i Lofoten besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum i Å, et av de best bevarte og komplette gamle fiskevær i hele Norge. Deretter går turen til Reine og smeden i Sund. Smien ble grunnlagt av den lokale smeden Hans Gjertsen, og hans læregutt Tor vil demonstrere smedens håndverk slik det ble praktisert på starten av det 20. århundre. Vi fortsetter videre til det største tettstedet i Lofoten, Svolvær hvor vi skal bo i tre netter på Thon Hotel. Middag og samling på hotellet.

Frokost Middag

6. og 7. dag: Lørdag 29. og søndag 30. juni

Lofoten

Disse to dagene skal vi få se noe av det Lofoten har å tilby. Med utgangspunkt i Svolvær skal vi ha spennende utflukter. Nusfjord, et gammelt og godt bevart fiskevær som i dag er museum for besøkende med gammeldags landhandel, trandamperi, sagbruk og smie. Henningsvær, Lofotens mest kjente fiskevær. Havna her er fra gammelt av stedet å ta pulsen på Lofotfiske. Kabelvåg, det eldste fiskeværet i Lofoten. I tillegg får vi tid til å utforske Svolvær og den flotte naturen i området.

Frokost Middag

8. dag: Mandag 1. juli

Svolvær – Mo i Rana

Oppholdet i Lofoten er over og vi starter på turen sørover igjen. Vi tar ferje fra Svolvær via Skrova til Skutvik. Her setter vi oss i bussen og kjører sørover E6 forbi marmorbyen Fauske og videre over Saltfjellet. Vi tar et stopp på Polarsirkelsenteret fortsetter gjennom Dunderdalen og videre til Mo i Rana hvor vi sjekker inn på Scandic Meyergården Hotell igjen. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

9. dag: Tirsdag 2. juli

Mo i Rana – Trondheim

Turen går videre sørover gjennom Nordland og over grensa til Trøndelag. Vi passerer Steinkjer, Verdal og Stjørdal før vi ankommer Trondheim hvor vi skal bo denne natten. Middag på hotellet om kvelden.

Gjester som ønsker retur med fly fra Værnes, kan settes av på flyplassen, eller bli med inn til sentrum og overnatte sammen med gruppen til neste dag.

Frokost Middag

10. dag: Onsdag 3. juli

Trondheim – Oslo

Vi fortsetter videre sørover over Dovrefjell til Dombås. Her forlater gjestene fra Møre og Romsdal oss. (Tilpasset reiseopplegg fra Dombås til Møre og Romsdal). Turen går så gjennom Gudbrandsdalen og langs Mjøsa igjen til Oslo. (Avstigning for gjester fra Oslo) Overnatting og middag i Oslo.

Frokost Middag

11. dag: Torsdag 4. juli

Oslo – Kristiansand – Stavanger

Turens siste dag er kommet og vi kjører fra hotellet til Sentralbanestasjonen hvor gjestene fra Bergen forlater oss. Turen fra Oslo til Bergen går med tog. Bussen fortsetter sørover gjennom Vestfold og Telemark, langs Sørlandskysten til Kristiansand og videre til Stavanger. Korrespondanse med Kystbussen til Haugesund og Stord.

Frokost Middag

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Helgelandskysten og Lofoten (24.06) med Ragnar Ringvoll & Svein Bjarne Aase.