Mensa Christi7

HØSTTUR TIL ISRAEL!
BLI MED FILADELFIAKIRKEN PÅ HØSTTUR TIL ISRAEL!

Avreisedato

25.09.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

19 950,-

HØSTTUR TIL ISRAEL!

Et besøk i «Landet der det skjedde» er et minne for livet. Bli med Filadelfiakirken på ti opplevelsesrike dager i «Jesu fotspor». Egil Svartdahl og Tore Deila vil med sine rike bibelkunnskaper og gode formidlingsevner gjøre bibelfortellingene levende for oss.

På denne rundreisen får du oppleve Galilea og området rundt Genesaretsjøen, Golanhøydene, Jordandalen, Dødehavsområdet, Jerusalem og Middelhavskysten. Vi gleder oss til innholdsrike dager med hyggelig reisefølge, fine opplevelser, møte med de bibelske stedene, sol, bad, fellessamlinger og litt tid på egenhånd.
Velkommen på tur!

Tel Aviv6

Dag 1

Tirsdag 25. september: Utreise; Norge – Israel

Velkommen med på høsttur til sol og varme i Israel! Vi reiser med Turkish Airlines (TK) fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Ombord serveres varm mat. På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss og guide som tar oss til Galilea og vårt hotell i Tiberias ved Genesaretsjøen. Turen tar ca. to timer.

Kapernaum4

Dag 2

Onsdag 26. september. Genesaretsjøen og områdene rundt

Vi starter reisen vår i områdene hvor Jesus virket aller mest. Dagen begynner i Jesu egen by; Kapernaum. Så fortsetter vi opp til Saligprisningenes berg, hvor Han holdt sin berømte Bergpreken. Herifra spaserer vi ned til Tabgha-stranden og stedet «Mensa Christi» (Kristi bord), hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten og møtte igjen Jesus etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen.

Nasaret Village
Nasaret Village

Dag 3

Torsdag 27. september. Karmelfjellet, Nasaret og Golanhøyden

I dag skal vi bli mer kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situasjonen her. Vi kjører mot kysten og til vakre Karmel. Oppe på høyden besøker vi stedet hvor Elias kjempet mot Baals profeter og ba om regn over landet. Herifra har vi storslagen utsikt, blant annet utover det som kalles Harmageddonsletten. Så fortsetter vi til Jesu barndomsby Nasaret. Her blir skriften levendegjort for oss i Nazareth Village, hvor lokale kristne lærer oss om livet på Jesu tid. Her blir det også «bibelsk lunsj». Vi ser den mektige kirken som er bygget over Marias hjem, hvor hun fikk budskapet om at hun skulle føde verdens Frelser. Dagen avsluttes med at vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost. Igjen har vi storslagen utsikt og kan se langt inn i Syria.

Kasser Al Yahud4

Dag 4

Fredag 28. september. Dåps-stedet, Jeriko og til Jerusalem

Vi forlater det frodige Galilea og setter kursen opp mot Jerusalem. Vi kjører Jordandalen og stopper på dåpsstedet Qasr El Yahud i Judea-ørkenen, hvor den smale Jordanelven er eneste grense mellom Israel og Jordan. Her i området virket Johannes døperen og her ble Jesus døpt. Så blir det besøk og lunsjstopp i verdens eldste by Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyre-område. Her ble både Sakkeus og Bartimeus liv forvandlet gjennom møtet med Mesteren. Så kjører vi opp til byen som hele verden har sine øyne rettet mot, Israels hoved-stad Jerusalem. Vi kommer til Oljeberget, og ser utsikten over den hellige by. Herifra går vi strekningen Jesus red på eselet, ned til Getsemanehagen, hvor vi minnes Jesu bønnekamp hvor svetten rant som blod. Her avslutter vi dagen og ankommer etter hvert vårt hotell i sentrum av byen.

April Israel Gravhagen

Dag 5

Lørdag 29. september: Gravhagen og Gamlebyen

Denne morgenen fortsetter vår vandring i Jesu fotspor og vi kjører til østre delen av byen. Først besøker vi Gravhagen ved Gordons Golgata, hvor vi har vår egen nattverdstund ved en tom grav. Så kjører vi til Løveporten og går inn i Gamlebyen. Vi stopper ved Betesdadammen og opplever den utrolige akustikken i St. Anna kirken, en korsfarer-kirke bygget til minne om Marias mor. Her når menighetssangen nye høyder. Så vandrer vi deler av Via Dolorosa, lidelsens vei, til Gravkirken. Etter lunsj blir det tid til shopping i basargatene før vi sammen går til Vestmuren, det helligste sted for jødene, deler av vestre mur av tempelet som en gang stod her. I dag er det Klippe-dommen og Al Aksa moskeen som ligger på tempelhøyden. Vi avslutter dagen på Sionsberget med Nattverdsalen.

Cable Car Masada 2

Dag 6

Søndag 30. september. Dagstur til Masada og Dødehavet

Denne dagen reiser vi til verdens laveste sted, Dødehavet, som ligger ca. 420 meter under havets nivå. Vi besøker først fjellborgen Masada, og møter en spennende historie om de 960 jøder som forskanset seg her i år 70 og holdt stand mot den romerske hær i over tre år. Vi ser blant annet rester av Herodes sin overdådige borg. Så blir det et bad du aldri glemmer! I Dødehavet flyter man som en kork på grunn av havets høye saltinnhold, hele 33%. I tillegg har havet mange andre mineraler, som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Her slapper vi av og koser oss til det er tid å dra tilbake til Jerusalem.

Israel Betlehem 2

Dag 7

Mandag 1. oktober. Betlehem og fritid i Jerusalem

Vi besøker Jesu fødeby, Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem, i dag palestinsk selvstyreområde. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over grotten (stallen) der Jesus ble født og besøker Hyrdemarkene i landsbyen Beit Sahour like ved. Her spiser vi også deilig, lokal lunsj i restauranten «The Tent», som er som å spise i et stort beduintelt. Resten av dagen er fri til egen disposisjon i Jerusalem.

Israel Museum7

Dag 8

Tirsdag 2. oktober. Yad Vashem, Jerusalemsmodellen og til Tel Aviv

Vi avslutter vårt besøk i Jerusalem med å besøke Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble drept under andre verdenskrig, av de 1,5 mill. barn ... Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. Så ser vi modellen av Jerusalem på Jesu tid, som er bygget i Jerusalemsten og i målestokk 1x50. Den ligger ved Israels-Museet, ikke langt fra Israels nasjonalforsamling, Knesset. Etter dette setter vi kursen mot Tel Aviv, hvor vi skal bo de siste nettene. Vi besøker gamle Jaffa (bibelens Joppe) før vi kjører til hotellet.

Tel Aviv 01

Dag 9

Onsdag 3. oktober. Fridag i Tel Aviv

Denne siste dagen koser vi oss og slapper av på de flotte Middelhavsstrendene i Tel Aviv.

Barn Israel

Dag 10

Torsdag 4. oktober. Hjemreisedag

Det er tid for å si farvel til Israel for denne gang, bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Vi sier fred og på gjensyn; Shalom v’lehitraot.

Jaffa0
Kapernaum9
Kasser Al Yahud8
Mensa Christi4
Saligprisningens Berg
Golan Utsikt0

Priser og betingelser

Pris fra 19 950,-

Tillegg for enkeltrom: 7.120,-

Bosteder

25/9-28/9 Hotel Leonardo Tiberias, Tiberias

28/9-2/10 Hotel King Solomon, Jerusalem

2/10-4/10 Hotel Metropolitan, Tel Aviv

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1 705 (kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Bibelsk lunsj i Nazareth Village
 • Lunsj i «The Tent»
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide
 • Hodesett/guidesett

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på 70 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 7 120,-
 • Reiseforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.