MS La Boheme Rhin Lorelei profil Croisi Europe Paul Hilbert
Allemagne Rhin Cochem ruelle01 Frantisek Zvardon
France la Moselle bateau navigation Croisi Europe Croisi Europe

Elvecruise på Rhinen
Fra Cochem til Strasbourg

Avreisedato

15.08.2024

Varighet

6 dager

Pris fra

20 750,-

Elvecruise på Rhinen

Oppdag den naturskjønne og magiske Moseldalen og den romantiske Rhindalen. Elven slynger seg gjennom dalene forbi bratte dalsider med vinranker, slott, borger og middelalderbyer.

Bli med på et 5-dagers cruise med elvebåten MS La Boheme. Vi går om bord i den pittoreske middelalderbyen Cochem i Moseldalen, sør-vest i Tyskland. Vi seiler nordover Mosel til Koblenz der Mosel og Rhinen møtes, og fortsetter vider på Rhinen sørover via Rüdesheim og Mainz til Strasbourg i Frankrike. Her går vi i land og har en overnatting på hotell før vi flyr tilbake til Norge fra Frankfurt.

MS La Bohème er et standard elveskip som er 110 meter langt og 10 meter bredt. Det er plass til 158 passasjerer i 79 lugarer på 2 dekk. Lugarene er 10m2 og inneholder baderom med dusj og toalett, hårføner, TV, Safe og individuell air-condition. Skipet ble bygget i 1995 og renovert i 2011. Restauranten, hvor alle måltider serveres under cruiset, ligger på øvre dekk og har store vinduer som gjør det mulig å nyte panoramautsikten fullt ut. Salongen / baren ligger også på øvre dekk. På soldekk er det komfortable solsenger. Der er også stort skyggefullt område, det ideelle stedet å slappe av og beundre landskapet en flyter forbi.

Høydepunkter på turen

 • Cochem
 • Boppard
 • Rüdesheim
 • Maniz
 • Strasbourg
Last ned brosjyre (.pdf)
Cochem
Cochem

Dag 1

Torsdag 15. august

Norge – Frankfurt – Cochem

Avreise med Lufthansa fra Gardermoen kl 09.50. (Mulig med tilslutning fra andre steder i Norge) Vi flyr direkte fra Gardermoen til Frankfurt hvor vi lander kl 11.55. Her venter bussen på oss som tar oss til Cochem. En busstur på ca 2 timer. Utpå ettermiddagen går vi om bord i MS La Boheme og får tildelt lugarene våre. Informasjonsmøte med besetningen etterfulgt av velkomstmiddag.

Middag
Cochem
Cochem

Dag 2

Fredag 16. august

Cochem – Alken – Koblenz

Etter frokost er det tilbud om utflukt i Cochem: Guidet vandretur i Cochem (ikke inkludert i prisen)*.

Vi starter så på båtturen opp gjennom Moseldalen til den lille byen Alken. Her er det tilbud om bussutflukt etter lunsj: Bussutflukt til Thurant castle (ikke inkludert i prisen)*. Vi cruiser så videre opp gjennom Moseldalen til Koblenz der Mosel møter Rhinen. Middag og underholdning om bord om kvelden.

* Guidet vandring i Cochem (ca 1,5 time) kr 275

Vi går sammen med en lokalguide i den sjarmerende byen og får høre historien og se de største severdighetene der. Vi vandrer også over broen til Cochem in Cond, den gamle fiskerlandsbyen som ble knyttet sammen med Cochem med denne broen i 1927.

* Utflukt med buss fra Alken til Thurant Castle kr 650

Buss fra båten til Thurant slottsborg. Slottet er det eldste slottet i Moseldalen og står som et stolt symbol i regionen. Det var bygd i 1197, men var delvis ødelagt av franske tropper på slutten av 1600-tallet. Det har blitt gjenoppbygd og tar nå imot turister som kan nyte en fantastisk utsikt over Moseldalen fra terrassen.

Frokost Lunsj Middag
Utsikt fra Lorelei klippen i Rihndalen
Utsikt fra Lorelei klippen i Rihndalen

Dag 3

Lørdag 17. august

Koblenz – Boppard – Rüdesheim

Vi kaster loss om morgenen og fortsetter på Rhinen til Boppard. Her er det mulig å ta en vandretur i byen på egenhånd eller sammen med vår reiseleder. Turen går så videre gjennom Rhindalen mot Rüdesheim. På veien passerer vi den legendariske Lorelei klippen. En 132 meter høy klippe som ligger ved den smaleste delen av Rhinen. En svært sterk strøm og skjulte klipper i vannet var tidligere årsak til mange forlis her. Etter ankomst Rüdesheim er det mulig å bli med på en utflukt: Tur med minitog for å besøke vingårdene i området og et guidet besøk på Museum for mekaniske og selvspillende instrumenter (ikke inkludert i prisen)*. Etter middagen er det også mulig å oppleve Rüdesheim på egenhånd. En tur i Drosselgasse, den sjarmerende smale gaten gjennom gamlebyen er en opplevelse på kveldstid med folkeliv og musikk.


* Utflukt med tog til vingårder og besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrument museum (ca 2,5 timer) kr 390

Utflukten starter med tur med turisttog og guide gjennom vindistriktet. Det blir stopp og besøk på en av vingårdene der en vin-maker går gjennom prosessen med tilbereding av vin med oss. Turen går videre til "Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett", et museum for mekaniske og selvspillende musikkinstrumenter.

Mainz
Mainz

Dag 4

Søndag 18. august

Rüdesheim – Mainz

Vi ankommer Maniz tidlig om morgenen. Etter frokost er det tilbud om utflukt: Guidet tur i Mainz og besøk i Gutenberg museum (ikke inkludert i prisen)*. Etter lunsjen så starter vi på siste etappe mot Strasbourg. Avslutningsmiddag/gallamiddag om kvelden.

*Guidet tur i Mainz og besøk i Gutenbergs museum (ca 2,5 timer) kr 385

Guidet byvandring til fots i byen Mainz som ble grunnlagt av romerne for over 2000 år siden. Et besøk i katedralen som ble påbegynt i 975 hører også med. Vi avslutter med et besøk i Gutenbergs museum, oppfinneren av boktrykkerkunsten var født i Mainz.

Frokost Lunsj Middag
Strasbourg
Strasbourg

Dag 5

Mandag 19. august

Strasbourg

Vi ankommer Strasbourg om morgenen og vi spiser siste frokosten om bord før vi sjekker ut og går i land.

Vi tar med bagasjen vår til hotel Ibis Strasbourg Centre Gare. Her møter vi guiden vår som tar oss med på en 2 timers guidet vandretur i hovedstaden i Alsace-regionen i Frankrike. Byen er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og kosmopoliske atmosfære. En av de mest kjente attraksjonene her er katedralen Notre-Dame de Strasbourg. Den pittoreske gamlebyen med sine brosteinsgater og bindingsverkshus må også besøkes under oppholdet her. Lunsj og tid for å utforske den sjarmerende byen på egenhånd før vi møtes til felles middag om kvelden.

Frokost Middag
Shutterstock 790546099

Dag 6

Tirsdag 20. august

Strasbourg – Frankfurt – Norge

Etter frokost blir vi hentet av buss på hotellet som tar oss nordover til Tyskland og flyplassen i Frankfurt igjen. Flyavgang med Lufthansa kl 16.05. Ankomst Gardermoen kl 18.00. (Mulig med tilslutning til andre steder i Norge)

Frokost
MS La Boheme
MS La Boheme
Rhinsalen
Rhinsalen
Strasbourg
Strasbourg
Rhindalen
Rhindalen
Cochem
Cochem
Båt på Rhinen
Båt på Rhinen

Priser og betingelser

Pris fra 20 750,-

Utflukter:

Det er tilbud om ulike utflukter om bord. Ved forhåndsbestilling (ved påmelding eller senest 1. juli) gjelder prisene oppgitt her i dagsprogrammet. Ved bestillinger etter 1. juli eller om bord i skipet er det andre og noe høyere priser som gjelder.


Tillegg:

Tilslutning fra andre byer på forespørsel.

Tillegg for enkelt-rom/lugar: kr 4 500

Tillegg for lugar på øvre dekk: kr 1 350 per person

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Frankfurt tur/retur
 • Elvecruise med opphold i dobbeltlugar på hoveddekket
 • Fullpensjon på elvecruiset inkludert drikke fra middag første dag til og med frokost siste dag
 • 1 overnatting i dobbeltrom med frokost i Strasbourg
 • Middag i Strasbourg uten drikke
 • Buss Frankfurt – Cochem og Strasbourg – Frankfurt
 • Guidet vandretur i Strasbourg
 • Reiseledertjenester fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (se priser i dagsprogrammet ovenfor)
 • Måltid på flyvningene
 • Lunsj i Strasbourg
 • Enkelt-rom/lugar
 • Lugar på øvre dekk
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.