Jerusalem Kors Tak

Rundreise i Israel - vårtur
i jubileumsåret 2018

Avreisedato

09.04.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

17 190,-

Fulltegnet

Rundreise i Israel - vårtur

Israel er et land de fleste av oss har hørt mye om, men som de færreste av oss har besøkt. Det bør det ikke være noen grunn til – Israel har mye mer å by på enn de fleste nordmenn er klar over. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i storbylivet, naturen, eller interessert i landets historie og kultur – troende eller ei. Sikkert er det uansett at man kan regne med en annerledes og eksotisk ferie i et vakkert land med et behagelig klima.

På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene selvsagte stopp på reisen. Et av de viktigste er Genesaretsjøen i Galilea, som er åsted for flere kjente bibelfortellinger – det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen. En båttur på Genesaretsjøen er fantastisk.

Rundt Genesaretsjøen finnes det mange kirker, og noen av ruinene stammer fra kirker som ble bygget allerede i det første århundret. Av kirker som må besøkes på en pilegrimsreise er fødselskirken i Betlehem, og Bebudelseskirken i Nasaret, hvor Jomfru Maria fikk vite at hun skulle føde Guds sønn.

Jerusalem er også et selvsagt stopp på reisen. Her finner man kjente bibelske steder som blant annet Oljeberget, Getsemanehagen og Via Dolorosa («Smertens vei»). Sistnevnte er navnet på veien hvor Jesus gikk til Golgata, og den ender med Gravkirken – hvor kristne i over 2000 år har feiret at Jesus døde og stod opp igjen.

Dag 1

Mandag 9. april: Reisedag

Vi reiser med Turkish Airlines fra Gardermoen via Istanbul til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass står guide og sjåfør og venter og tar oss direkte til Tiberias. Vi skal bo på Emily Hotel de første tre nettene.

Bat Pa Genesaret Sjoen 2

Dag 2

Tirsdag 10. april: På og rundt Gennesaretsjøen, Bet Shean

Vi skal se og oppleve mye i Galilea. I båt på Gennesaretsjøen får vi høre om de ulike fiskemetoder som har vært benyttet. Vi stopper motorene midt utpå Gennesaretsjøen og leser og forteller om det som skjedde med Jesus og disiplene på denne sjøen. Søndagsskolesangene passer godt inn her.
På Saligprisningsfjellet leser vi Bergprekenen som Jesus holdt her. Herfra er det fin utsikt over Gennesaretsjøen og området rundt. Ved Tabgha besøkes Brødunderkirken hvor vi minnes Jesu under her. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen, ligger Peterskirken. Vi leser noen av beretningene om Jesu virke i dette området før vi kjører til Kapernaum som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen og byen var senter og base for Jesu virke i Galilea. Vi spiser lunsj i Kibbutz Ein Gev. Dette er inkludert i turprisen. Petersfisk står på menyen. Vi kjører litt sydover i Jordandalen og besøker utgravningene i Bet Shean. Byen ligger i det fruktbare området sør for Gennesaretsjøen, der hvor Jisre’elsletten møter Jordandalen. Her ser vi blant annet det romerske amfiteateret som i dag er et av de best bevarte i landet.

Israel Golan

Dag 3

Onsdag 11. april: Golan og Safed

Vi tar med så mye som mulig av det planlagte programmet i Øvre Galilea / på Golan; Vi skal helt nord på Golan, til den Syriske grensen ved Quneitra. Fra Har Bental har vi flott utsikt inn i Syria og til Hermonfjellet. Videre drar vi til foten av Hermonfjellet hvor en av Jordanelvens kilder ligger ved det gamle Cæsarea Filippi, Banjas, et sted Jesus reiste gjennom, og som vi kjenner fra Peters bekjennelse, «Du er Messias!». Dersom det er tid til det vil vi også besøke Safed.

Haifa Bahai

Dag 4

Torsdag 12. april: Nasaret - Karmelfjellet - Jerusalem

Vi skal forlate Galilea og dra opp til Jerusalem. Vi skal besøke Nasaret med Bebudelseskirken, Midt-Østens største kirke. Vi fortsetter på Harmageddonsletten til Muhraqa, stedet hvor Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Her har vi flott utsikt over området. Vi kjører over Karmelfjellet og til Haifa og får med oss utsikten over Bahaihagene og Haifabukten. Vi kjører sydover på Sharonsletten og tar opp til Jerusalem Gate Hotel i Jerusalem hvor vi skal bo resten av turen.

Israel Jerusalem 03

Dag 5

Fredag 13. april: Oljeberget og Gamelbyen

Etter frokost kjører vi til toppen av Oljeberget, går nedover mot Getsemane via den tåreformede kirken, Dominus Flevit – Herren gråt. Vi gjør et stopp og minnes Jesus da han gråt over Jerusalem. Deretter kommer vi til Getsemane ved foten av Oljeberget, på østsiden. Vi besøker Alle Nasjoners Kirke og hagen med oliventrær og minnes bønnekampen nettopp her. Vi går inn i Gamlebyen til Betesda dam og leser om da Jesus helbredet den syke på sabbaten. I St. Anna-kirken prøver vi den fantastiske akustikken. Videre denne dagen skal vi gå Via Dolorosa som starter med Gabbata utenfor Antoniaborgen. På vår vandring mot Gravkirken skal vi stoppe ved noen av stasjonene underveis. Vi går inn til Klagemuren, eller Vestmuren som jødene vanligvis kaller den, et hovedsted for jøders bønnesamlinger. Like ovenfor ligger Tempelplassen, et sted hvor mange mennesker har møtt Guds herlighet. På Sionsberget med Øvresalen minnes vi påskemåltidet. Her på Sionsberget har vi også Kaifas’ hus. Vi skal også besøke Hanegalkirken. Her ser vi fangehullet, kirken og trappene fra Jesu tid – hovedveien fra Sionsberget til Jerusalem. Vi avslutter dagens program i Gordons Golgata, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var, med en hodeskalleformet klippe og gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme grav har vi en samling.

Dodehavet Fotter

Dag 6

Lørdag 14. april: Jeriko - Masada - Qumran - Dødehavet

På vei til Dødehavet stopper vi i Jeriko – verdens eldste og lavestliggende by hvor vi ser morbærtreet og minnes Sakkeus. Etter besøket i Jeriko skal vi til Massadafjellet hvor guiden forteller historiene både fra Herodes den Store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi stopper ved Qumran, som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Her hører vi om Qumransamfunnet og Esseerne før vi fortsetter på veien opp til Jerusalem. Denne dagen blir det anledning til å bade i Dødehavet, en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet.

Israel Lysestake

Dag 7

Søndag 15. april: Jerusalem og Betlehem

I den nye del av byen, i vest, ser vi Knesset (parlamentet) og den kjente, gigantiske, syvarmede lysestaken, menoraen. Vi skal til Israel Museum for å se Shrine of the Book (Dødehavsrullene) og modellen av Jerusalem på Jesu tid. Vi kjører så til vestsiden av Herzlhøyden, til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. I Betlehem er det tilrettelagt for et besøk til Fødselskirken med fødselsgrotten og hyrdemarkene.

Dag 8

Mandag 16. april: Hjemreisedag

Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn) til hverandre.
Buss henter gruppen på hotellet og kjører oss til flyplassen i Tel Aviv.

Priser og betingelser

Pris fra 17 190,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3500,-

Bosteder
09 – 12/4 Emily Hotel, Tiberias
12 – 16/4 Jerusalem Gate Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1.650,- (pr. oktober 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Kibbutz Ein Gev
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 75USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
9. april Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
9. april Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
16. april Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
16. april Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.