Balatonsjøen Tihany Abbey shutterstock 1110108563
Shutterstock 85008562
Sykkel Balaton shutterstock 2164584411

Balatonsjøen rundt
Sykkeltur for mosjonister i Ungarn

Avreisedato

01.09.2024

Varighet

7 dager

Pris fra

15 950,-

Balatonsjøen rundt

Denne høsten kan du bli med oss på sykkeltur rundt Sentral-Europas største innsjø, Balatonsjøen. Lett terreng og godt utarbeidede sykkelveier innbyr til rolige og lette sykkeletapper på til sammen ca. 20 mil rundt sjøen.

Det blir fem dager med sykkeletapper på 35-54 km. Bussen frakter bagasjen vår fra hotell til hotell mens vi nyter fine dager på sykkelsetet. Balatonsjøen er kun ca. 12 m på det dypeste, og varmes derfor raskt opp. Dette legger alt til rette for gode og varme badeopplevelser underveis.

Høydepunkter på turen

 • 5 sykkeletapper i vakre omgivelser
 • Gode og varme badeopplevelser
 • Hyggelig felleskap og samhold
Last ned brosjyre (.pdf)
Balatonfüred
Balatonfüred

Dag 1

Søndag 1. september

Norge – Wien – Balatonfüred

Avreise med Norwegian fra Gardermoen kl 12.40. (Mulig med tilslutning til Oslo fra andre byer i Norge). Det er direktefly fra Oslo til Wien, ankomst kl 14.55. Her venter bussen vår på oss som tar oss over grensa til Ungarn og til vakre Balatonsjøen med sitt turkise vann. Vi skal bo første natten på Hotel Annabella i Balatonfüred på nordsiden av sjøen. Middag og velkomstsamling på hotellet.

Middag
Shutterstock 2180402067

Dag 2

Mandag 2. september

Balatonfüred – Siófok

Sykkeletappe: ca 48 km

Sykkeltur

Etter frokost får vi utlevert syklene og sykkelturen rund sjøen kan starte. Dagens etappe byr på en lettsyklet løype gjennom flere flotte badebyer rundt den nordøstre delen av innsjøen. Utpå ettermiddagen kommer vi til dagens etappemål, den største byen langs Balatonsjøen; Siófok. Overnatting på Hotel Balaton. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Balatonsjøen
Balatonsjøen

Dag 3

Tirsdag 3. septemeber

Siófok – Balatonfenyves

Sykkeletappe: ca 54 km

Dagens etappe fortsetter vestover i et lettsyklet landskap på sørsiden av sjøen. Vi triller gjennom små hyggelige ferielandsbyer, og får god anledning til rekreasjon og ett eller flere bad i sjøen. Vel framme i den lille koselige badebyen, Balatonfenyves sjekker vi inn på hotellet vårt, Hotel Hubertus-Hof og slapper av før middag. Hotellet har utendørs svømmebasseng.

Frokost Middag
Festetics Castle i Keszthely
Festetics Castle i Keszthely

Dag 4

Onsdag 4. september

Balatonfenyves – Heviz

Sykkeletappe: ca 33 km

I dag sykler vi gjennom det store våtmarksområdet «Kis Balaton» (Lille Balaton) i sørvestre enden av innsjøen, der titusentalls fugler hekker i vannkanten. På ettermiddagen anbefaler vi et stopp i markedsbyen Keszthely som kan dateres helt tilbake til romertiden, før vi sykler inn til Heviz. Overnatting og middag på Thermal Heviz Helth Spa Hotel. Hotellet har egen spaavdeling med basseng.

Frokost Middag
Shutterstock 2180402057

Dag 5

Torsdag 5. september

Heviz – Badacsony

Sykkeletappe: ca 35 km

Vi nyter en rolig morgen på hotellet før dagens rolige etappe på nordsiden av innsjøen. Vi sykler gjennom det som blant kunstnere ofte blir kalt for «Ungarns vakreste landskap». I Badacsony bor vi på Hotel Halaszkert. Middag på hotellet om kvelden. Også dette hotellet har basseng.

Frokost Middag
Tihany
Tihany

Dag 6

Fredag 6. september

Badacsony – Balatonfüred

Sykkeletappe: ca 42 km

Da gjenstår sjarmøretappen tilbake til Balatonfüred. På ettermiddagen anbefales også en avstikker ut på den vakre Tihany-halvøya før vi igjen triller inn til Balatonfüred og vårt Hotel Annabella igjen. Her kan vi slappe av å ta en dukkert i bassenget før vi møtes til middag og avslutningssamling om kvelden.

Frokost Middag
Fly

Dag 7

Lørdag 7. september

Balatonfüred – Budapest – Oslo

Det blir tidlig frokost på hotellet før vi blir hentet av bussen som tar oss til flyplassen i utkanten av Budapest. Flyavgang med Norwegian kl 12.30. Vi flyr direkte til Gardermoen, ankomst 15.00. (Mulig med tilslutning til andre byer i Norge fra Oslo)

Frokost
Balatonsjøen
Balatonsjøen
Tihany
Tihany
Shutterstock 2169372771
Badacsony
Badacsony
Tihany
Tihany
Badacsony
Badacsony

Priser og betingelser

Pris fra 15 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2 800,-

Tillegg for tilslutning med Norwegian fra Bergen og Stavanger tur/retur: kr 1 500,-

Tilslutninger fra andre byer på forespørsel.

El-sykkel på forespørsel.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Wien og Budapest – Oslo
 • 6 overnattinger i dobbeltrom med halvpensjon (frokost og middag)
 • Busstransport fra flyplass til hotell
 • Sykkelleige standard sykkel
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Reiseledertjenester fra Norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Mat på flyet
 • Drikke til måltidene
 • El-sykkel
 • Tips
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
01.09.2024 Oslo - Wien 12:40 14:55 DY 1632
07.09.2024 Budapest - Oslo 12:30 15:00 DY 1551
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.