Israel Jerusalem Kors

Vårtur til Israel
Med norkirken i Kristiansand

Avreisedato

11.04.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

20 850,-

Fulltegnet

Vårtur til Israel

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i naturen eller interessert i landets historie og kultur, troende eller ei. Sikkert er det at man kan regne med annerledes og eksotiske dager i et vakkert land med et behagelig klima.

På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp. Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er åsted for mange kjente bibelfortellinger. Det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen, gjorde de fleste av sine under, talte til folkemengden og mettet de sultne. Rundt Gennesaretsjøen opplever man naturen og stedene slik det var da Jesus vandret omkring. Her finnes det kirker og ruiner som går så langt tilbake som det første århundret. På denne reisen opplever vi Jerusalemsområdet, Galilea, Dødehavsområdet og Eilat ved Rødehavet.

Erik Albert og Knut Svein Dale vil reise sammen med gruppen fra Kristiansand. Begge har vært reiseledere i Israel tidligere.

Lurer du på noe, så ta gjerne kontakt med Erik Albert på telefon 488 95 891 eller epost: erik.albert@normisjon.no

For å sikre deg plass på turen ber vi om påmelding innen 1. oktober 2017.

Dag 1, onsdag 11. april   Utreisedag

Vi reiser med KLM fra Kristiansand via Amsterdam til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss direkte til Eyal hotel i Jerusalem for overnatting.

Reisedetaljer:
KL1210 Kristiansand – Amsterdam 1815 1940
KL 461 Amsterdam – Tel Aviv 2105 0235 (12/4)

Yad Vasheim
Yad Vasheim

Dag 2, torsdag 12. april   Jerusalem 

Vi tar det rolig i formiddag og starter programmet i Jerusalem med besøk i Gordons Golgata. Vi drar så til nybyen i vest og ser menoraen ved Knesset, Parlamentet, før vi besøker Yad Vashem, det nasjonale museet og minnesmerket over de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Kvelden bruker vi på torsdagsmarked i Gamlebyen.

Israel Jerusalem 04

Dag 3, fredag 13. april   Jerusalem, Gamlebyen og Oljeberget

Etter frokost kjører vi opp på Oljeberget og får panoramautsikt over Jerusalem. Herfra vandrer vi ned til Gråtekirken Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over Jerusalem. Vi fortsetter til Alle Nasjoners kirke i Getsemane og Kedrondalen. Vi går så gjennom muren til Gamlebyen og vandrer Via Dolorosa, Lidelsens vei fra Betesda dam og til Gravkirken, og stopper ved noen av stasjonene underveis. Før sabbaten setter inn tar vi turen til Vestmuren og opplever hvordan jødene feirer sabbaten.

Israel Bethlehem The Church Of The Nativity Of Jesus Christ

Dag 4, lørdag 14. april   Betlehem og fritid i Jerusalem

Vi drar til Betlehem om morgenen og besøker Fødselskirken og hyrdemarkene med Hyrdemarks-kapellet. Vi tar tid til å gå litt i butikker og spise lunsj før vi returnerer til Jerusalem. Bussen tar oss til Gamlebyen der vi får tid til å vandre litt rundt i de fargerike basargatene.

Israel Hyrder

Dag 5, søndag 15. april   Jerusalem – Tiberias

Vi forlater Jerusalem for denne gang og kjører til Nasaret og besøker Bebudelseskirken, den største kirken i Midt-Østen. Like ved skal vi også besøke Nazareth Village, en liten landsby som viser oss livet i Nasaret på Jesu tid. Vi tar lunsjen vår i Nasaret før vi kjører til badeparadiset Sachne i Jordandalen. Her kan vi slappe av i naturskjønne omgivelser og bade i varme kilder som året rundt holder 27 grader, før vi ender opp på Restal hotel i Tiberias.

Golanhøyden
Golanhøyden

Dag 6, mandag 16. april   På og rundt Gennesaretsjøen, Golan

Denne dagen starter vi med båttur på Gennesaretsjøen. Vi skal oppleve Kapernaum, Jesu egen by og senter for hans virke, Saligprisningenes berg hvor Jesus holdt Bergprekenen og Tabgha hvor brødunderet skjedde. Vi stopper på Kibbutz Ein Gev for lunsj der St. Petersfisk står på menyen. Etter lunsj går turen opp på Golanhøydene og Bentalfjellet, en nedlagt militær lyttepost med utsikt mot det snødekte Hermonfjellet og innover i Syria.

Dodehavet 3

Dag 7, tirsdag 17. april   Galilea – Dødehavet

Vi pakker koffertene i bussen og kjører til Magdala som ligger like nord for Tiberias. Her ser vi utgravningene av fiskerlandsbyen ved Gennesaretsjøen, og vi ser den flotte kirken som er bygd her (åpnet mai 2014) med de talende mosaikkene. Etter besøket går turen vår sørover Jordandalen til dåpsstedet, Qasr ElYehud. Vi ser de mest golde og mest fruktbare områdene i landet. Det var i dette området Johannes døpte og israelittene inntok landet igjen. Vi fortsetter sydover langs Dødehavet og passerer Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet og stopper ved fjellfestningen Masada. Her tar vi gondolen opp til toppen og guiden forteller historiene både fra Herodes den Store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Vi tar et stopp på Ahavas fabrikkutsalg før vi sjekker inn på hotellet. Det blir mulighet for et bad i det ramsalte og mineralholdige Dødehavet. En spesiell opplevelse å flyte som en kork. Vi bor på Daniel hotel, Dead Sea.

Eilat Restaurant

Dag 8, onsdag 18. april   Dødehavet – Eilat

Vi drar videre sydover mot Eilat for å ha noen gode fridager i ferieparadiset ved Rødehavet. Det er en flott kjøretur gjennom Negevørkenen. Ankomst Eilat ved lunsjtid, og resten av dagen er til fri disposisjon. Vi skal bo på Nova hotel i Eilat.

Isreal Eilat

Dag 9, torsdag 19. april   Fridag i Eilat

Dagen er til fri disposisjon for bading, soling og handling. Mulighet for dagsutflukt til Petra i Jordan eller andre småturer i området.

Eilat1

Dag 10, fredag 20. april   Fridag i Eilat, kjøre mot Tel Aviv

Denne dagen er også fridag i Eilat. Vi har rommene til kvelden. Pakker ferdig før middag kl. 18.00. Etter middag pakker vi koffertene i bussen og kjører gjennom Negev ørkenen mot Ben Gurion Flyplass utenfor Tel Aviv.

Dag 11, lørdag 21. april   Hjemreisedag

Vi har flyavgang tidlig på morgenen.

Reisedetaljer:
KL 462 Tel Aviv – Amsterdam 0445 0845
KL1207 Amsterdam – Kristiansand 0940 1105

Fra Saligpr Berg Singeltur 16
Israel Jerusalem 03
Israel Jerusalem 2
Dodehavet Fotter
Img 4503

Priser og betingelser

Pris fra 20 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr 5150,-

Prisen inkluderer

Prisen er basert på minimum 25 betalende deltakere.

 • Flyreisen til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 617,- (pr. juni 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i kibbutz Ein Gev
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.