100 DAGERIGJEN
120 jesus veronika 0126 srgb

100 dager til premieren av Pasjonspillet

Publisert: 02.02.2022

3. februar var det 100 dager igjen til premieren av verdens største amatørforestilling, Pasjonsspillet i Oberammergau.

Det er ventet over en halv million gjester til den lille byen i Bayern for å se den 42. utgaven av spillet, som settes opp hvert 10.ende år.

Bakgrunn for spillet: I 1633, midt i 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i den lille byen Oberammergau ba til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen deres skulle de hvert 10. år fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og ingen flere døde. I 1634 holdt de derfor løftet sitt og fremførte spillet som de hadde lovet. Spillet ble fremført på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten.

Plussreiser har satt opp over 20 turer til Oberammergau, og salget har gått svært bra. Mange av turene er fulltegnet, og de resterende har bare noen få plasser ledig. Ønsker du å bli med må du derfor være rask med å melde deg på.

Alle våre turer til pasjonsspillet kombineres med ulike spennende opplevelser andre steder i Europa. Du kan velge mellom fjellturer i Dolomittene, kulturelle opplevelser i Mozarts fødeby Salzburg, naturskjønne opplevelser i Rhindalen, opera i Verona og mye mer.

Vi håper du er klar for å bli med på tur med oss for mektige opplevelser i den lille alpebygda helt sør i Tyskland.