Israel fra sør til nord
Dagens Israel & Bibelens land

Avreisedato

10.11.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

19 850,-

Høydepunkter på turen

 • Eilat: Bading eller opplevelser i Rødehavet
 • Dødehavet og fjellfestningen Masada
 • Jerusalem: Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa og Gravkirken
 • Jerusalem: Nattverd i Gordons golgata
 • Jerusalem: Holocaustmuseet Yad Vashem
 • Jerusalem: Tempelinnstituttet
 • Stå på Golanhøyden og se inn i Syria
 • Nazareth: Se hvordan det så ut på Jesu tid
 • Profeten Elias' Karmelfjell med utsikt til Armageddonsletten
 • Kaféliv og bading i urbane Netanya

En spennende historisk og dagsaktuell reise

Vi starter i den lille Israelske byen Sderot. Her kan vi se inn i Gaza. På vei sørover besøker vi Ben Gurions hjem i Sde Boker og ser på krateret i Mitzpe Ramon før vi ankommer Eilat. Her blir det mulighet for bading eller opplevelser på egenhånd. Fra Rødhavet setter vi kursen nordover, innom Timna Park hvor vi får se en gjenskapning av det første tabernakelet. På vei mot Dødehavet, hvor vi også skal stoppe, får vi se saltstøtten fra historien om Lots kone. Vi besøker Herodes den stores palass, Masada. Fjellfestningen forteller en gripende historie om romernes forfølgelse av jødene.

IMG_0896.JPG#asset:404462

I Jerusalem står opplevelsene i kø: Oljeberget, Getsemane, Via Dolorosa, Gravkirken, Klagemuren, Gordons Golgata (gravhagen), Tempelinstituttet og holocaustmuseet Yad Vashem. I tillegg vil det bli gitt mulighet for shopping.

På vår ferd videre nordover skal vi innom stedet ved Jordanelven som tradisjonelt blir regnet som plassen Jesus ble døpt av Johannes.

IMG_0783.JPG#asset:404461

Ved Galileasjøen, eller søndagsskolesjøen om man vil, skal vi få komme tettere på Mesteren og stedene hvor disiplene gikk i lære. Vi besøker Peters båthavn, Saligprisningens berg, Migdal og Kapernaum. Det blir også båttur på Genesaretsjøen. Uthvilt våker vi opp i byen Tiberias og setter kursen mot Golanhøyden. Her kan vi se inn i Syria og med egne øyne forstå hvor nært Israel er på urolighetene nord for dem. Det er kun 60 km til hovedstaden Damaskus. Sydover reiser vi til Nazareth og Nazareth Village, en gjengivelse av dagliglivet på Jesu tid. Vi får senere stå på Karmelfjellet, stedet hvor Elia utfordret Baal-profetene. Her ser vi rett ned på Armageddonsletta som er nevnt i Åpenbaringsboken.

Før vi reiser hjem lar vi opplevelsene synke inn med en rolig bade- og kafédag i Middelhavsbyen Netanya.

26547566498_7d3ed9f8f8_o-Netanya-Israeltoruist-photo-Eduard-Stern-Kopi.jpg#asset:404451

Velkommen til Israel! Dette blir en tur for minnebøkene.

I Eilat kan vi bade i Rødehavet
I Eilat kan vi bade i Rødehavet
På Golanhøyden kan vi se inn i Syria
På Golanhøyden kan vi se inn i Syria
Vi besøker Tempelinstituttet i Jerusalem
Vi besøker Tempelinstituttet i Jerusalem
Flere av kveldene har vi samlinger
Flere av kveldene har vi samlinger
Tur på Søndagsskolesjøen (Genesaretsjøen)
Tur på Søndagsskolesjøen (Genesaretsjøen)
Saligprisningens berg
Saligprisningens berg
Steinar Kristiansen (t.v.) tar gruppen med til Gordons Golgata
Steinar Kristiansen (t.v.) tar gruppen med til Gordons Golgata
Det blir båttur på Genesaretsjøen
Det blir båttur på Genesaretsjøen
John Edvard Olsen er reiseleder
John Edvard Olsen er reiseleder
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
10. novemberOslo - Istanbul11401735TK 1752
10. novemberIstanbul - Tel Aviv20352145TK 864
19. novemberTel - Aviv - Istanbul08451215TK 865
19. novemberIstanbul - Oslo14201620TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/