Genesaretsjøen
Kameltur
Israel Jerusalem 2

"Landet der det skjedde"
En familievennlig tur til Israel

Avreisedato

26.06.2023

Varighet

11 dager

Pris fra

25 750,-

"Landet der det skjedde"

Velkommen med på en tur hvor Bibelen blir levendegjort. Vi begynner reisen i kjerneområdet for Jesu virksomhet i Galilea, fortsetter til Israels hovedstad Jerusalem og avslutter med badedager ved Middelhavet, i Tel Aviv. Det blir besøk i Nazareth Village, stedet som anskueliggjør livet som var her på Jesu tid. Et besøk i paradiset Sachne med sine varme kilder og videre til Jeriko, verdens eldste by. Her spiser vi lunsj hos kristne som driver arbeidet Seeds of Hope, det blir en fantastisk ørkendag der vi opplever Masada, en beduinleir og Dødehavet. Vi vandrer i Jesu fotspor i Jerusalem, besøke Betlehem, Jesu fødeby. Vi avslutter med en fridag ved Middelhavet i Tel Aviv.

Tiberias ved Genesaretsjøen
Tiberias ved Genesaretsjøen

DAG 1, MANDAG 26. JUNI

Utreisedag, Norge – Israel

Velkommen med på menighetstur til Landet der det skjedde! Vi reiser med SAS fra Haugesund til Oslo og videre med LOT fra Oslo, via Warszawa til Tel Aviv. Vel fremme på Ben Gurion flyplass, reiser vi direkte til vårt hotell i Tiberias ved Genesaretsjøen. Her skal vi bo de første nettene.

Nazareth Village
Nazareth Village

DAG 2, TIRSDAG 27. JUNI

Nasaret og båttur på Genesaretsjøen

Vi begynner turen vår med å reise til Jesu barndomsby Nasaret, som i dag er den største arabiske byen i Israel. Vi ser den mektige Bebudelseskirken som er bygget over stedet tradisjonen sier Maria bodde, og stedet Nazareth Village, som anskueliggjør livet som det var her på Jesu tid. Et sted drevet av lokale kristne arabere og messianske jøder. Så kjører vi tilbake mot Genesaretsjøen, hvor vi avslutter dagen med båttur! Her hvor Jesus stilte stormen og gikk på vannet.

Frokost Middag
Saligprisningensberg
Saligprisningensberg

DAG 3, ONSDAG 28. JUNI

Kapernaum, Saligprisningen, Mensa Christi og Har Bental

Vi er i det mest sentrale område for Jesu virksomhet og begynner dagen med å besøke Jesu egen by, Kapernaum, før vi fortsetter til Saligprisningenes berg, i området hvor Jesus holdt Bergprekenen. Vi går så ned til Genesaretsjøen og området som kalles Mensa Christi (Kristi bord). Her kalte Han fiskerne en gang til menneskefiskere, like bortenfor gjorde Han brødunderet og her ved stranden møtte Han sine disipler igjen etter oppstandelsen og spurte Peter; Elsker du meg Peter?

Vi fortsetter reisen opp på Golanhøyden, og får et nærmere møte med den politiske situasjonen Israel står overfor. Vi besøker en nedlagt militærpost på vulkanhøyden Har Bental, hvor man har en formidabel utsikt, bl.a. utover dalen der Saulus fikk sitt sterke møte med Veien, og ser langt innover Syria. Etter hvert vender vi tilbake til Tiberias.

Frokost Middag
Døpeplassen Qasr El Yehud
Døpeplassen Qasr El Yehud

DAG 4, TORSDAG 29. JUNI

Sachne, Jeriko, dåpsstedet, og til Jerusalem

I dag reiser vi fra det frodige Galilea mot Jerusalem. Vi stopper først i paradiset Sachne, og bader i kilder som året rundt holder 27 grader. Fortsetter gjennom Jordandalen og til den golde Judeaørkenen. Her stopper vi for lunsj i verdens eldste by, Jeriko, som i dag ligger i palestinsk selvstyreområde. Vi spiser lunsj hos kristne som driver stedet «Seed of Hope». Så besøker vi området hvor Johannes døperen holdt til ved Jordanelven, Qasr El Yehud, hvor Jesus mest sannsynlig ble døpt. Stedet er på grensen til dagens Jordan.

Så begynner vi stigningen opp mot Den hellige by, Jerusalem, 800m over havet, og kjører opp på Oljeberget og ser den storslåtte utsikten over verdens mest omtalte by, sentrum for tre verdensreligioner. Tempelet som Jesus skuet utover når Han stod her, ble ødelagt i år 70 e.Kr. I dag er det Klippedomen og Al Aksa moskeen som ligger her (siden 600-tallet), det tredje helligste sted i verden for muslimene. Her på høyden minnes vi Jesu inntog i Jerusalem, Hans Himmelfart og ser frem mot Hans gjenkomst. Vi har kommet til byen som David gjorde til jødenes hovedstad for over 3000 år siden.

Frokost Middag
Dødehavet
Dødehavet

DAG 5, FREDAG 30. JUNI

Judeaørkenen m/Masada, beduinleir og Dødehavet

I dag venter en fantastisk ørkendag! Vi kjører tilbake i Judeaørkenen og til verdens laveste sted; Dødehavet. Først skal vi besøke Masada, en fjellborg i ørkenen. Her får vi møte historien om Herodes festning og om de jødiske selotene som slo seg ned her og holdt stand mot romerne helt til Masada falt år 73 e.Kr. Vi tar kabelbanen opp og går ned på baksiden, hvor bussen møter oss og tar oss videre in i ørkenen til beduinleiren Kfar hanokdim. Her blir det kameltur og lunsj på ekte beduinvis. Så kjører vi gjennom ørkenbyen Arad og ned mot sørspissen av Dødehavet, hvor det blir et bad man sent glemmer. Dødehavet er ca. 415m under havet, og her flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet, hele 33%. I tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Etter hvert setter vi kursen tilbake mot Jerusalem. I kveld begynner sabbaten.

Frokost Lunsj Middag
Gravkirken i Jerusalem
Gravkirken i Jerusalem

DAG 6, LØRDAG 1. JULI

Getsemane, Gamlebyen og Vestmuren

Denne sabbaten skal vi fortsette vandringen i påskens evangelium. Vi begynner med morgensamling i Getsemane, her hvor Jesus kjempet og ba. Så går vi opp mot Gamlebyen med alle sine basargater og ulike kvarter. Vi går inn gjennom Løveporten og besøker først Bethesdadammen, hvor Jesus helbredet på sabbaten. Vi opplever at lovsangen når nye høyder i St. Anna kirken, den mektige korsfarerkirken som ligger på stedet, og som har ti-sekunds akustikk. Så vandrer vi deler av Via Dolorosa, lidelsens vei, som skal minne oss om Jesu vandring, gjennom datidens basargater, mot Gravkirken. Det blir både lokal falafel og schwarma-lunsj og tid til shopping for de som ønsker det, før man møtes igjen og går sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk; Vestmuren, deler av tempelet som engang stod her. Så møter vi bussen utenfor Gamlebyens murer og kjører tilbake til vårt hotell.

Frokost Middag
Fødselskirken i Betlehem
Fødselskirken i Betlehem

DAG 7, SØNDAG 2. JULI

Yad Vashem og Betlehem

På formiddagen i dag besøker vi Holocaustmuseet Yad Vashem, minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig (av dem var det 1,5 mill. barn …), og som aldri fikk komme hit. Et sterkt møte med en ufattelig del av vår moderne historie. (For barna arrangeres tur til Biblical Zoo, ikke inkludert)

Så blir det besøk i Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10km fra Jerusalem. Her opplever vi Hyrdemarkene i Beit Sahur, med grotter hvor vi deler juleevangeliet, og den mektige Fødselskirken, bygget over stedet Jesus ble født.

Resten av dagen til egen disposisjon

Frokost Middag
Gravhagen JLM 9

DAG 8, MANDAG 3. JULI

Gravhagen og til Tel Aviv

Vi avslutter vårt opphold i Jerusalem med å besøke Gordons Golgata og Gravhagen. Et fredfylt, vakkert sted, med en tom grav. Her har vi vår egen nattverds stund sammen. Deretter setter vi kursen mot Tel Aviv, byen som aldri sover, hvor vi skal bo de siste dagene av turen. Vi kjører via Jaffa, bibelens Joppe hvor bl.a. Simon garveren holdt til, og ser utsikten over byen før vi innlosjerer oss på vårt hotell sentralt i byen med gåavstand til stranden.

Frokost Middag
Tel Aviv3

DAG 9 og 10, TIRSDAG 4. - ONSDAG 5. JULI

Fridager i Tel Aviv

De siste dagene er satt av til bade- og feriedager i Tel Aviv, med sine fantastiske Middelhavssteder. Reiselederne er behjelpelige med råd til hva som kan besøkes, som Karmel markedet, Dizengoff senteret, Immanuelkirken, The Jewish History museum eller annet.

Frokost Middag
Flybillett Israel

DAG 11, TORSDAG 6. JULI

Hjemreisedag

Det er tid for å si Shalom v’lehitraot (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi håper at alle drar hjem med ønske om å en dag komme tilbake. Vi har transfer til flyplassen om morgenen, og avgang fra Tel Aviv kl. 1040.

Underveis på turen vil det bli møter med lokale Jesus-troende, noe som vil gi oss et levende møte med Jesu disipler i landet i dag.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 24 400,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 8.480,- (begrenset antall)

Bosteder

26/6-29/6: Hotel Restal, Tiberias

29/6-3/7: Hotel Grand Court, Jerusalem

3/7-6/7: Hotel Grand Beach, Tel Aviv

Ved ønsker om tilslutning fra annen flyplass; gi beskjed på påmeldingsskjema.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen tur/retur Haugesund
 • Flyavgifter/oljetillegg på kr 2 250 (per okt-22, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj og kameltur i beduinleir
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på USD 80 per pers fra 13 år
 • Enkeltromstillegg NOK 8 480
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
26.06.2023 Haugesund - Oslo 06:45 07:35 SK 305
26.06.2023 Oslo - Warszawa 10:45 12:45 LO 482
26.06.2023 Warszawa - Tel Aviv 15:00 19:50 LO 155
06.07.2023 Tel Aviv - Warszawa 10:40 13:45 LO 156
06.07.2023 Warszawa - Oslo 16:50 18:55 LO 483
06.07.2023 Oslo - Haugesund 21.05 21:55 SK 320
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.