Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Image 1

Familietur til Israel i høstferien
Opplev og oppdag Bibelens land

Avreisedato

28.09.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

17 950,-

Få plasser igjen

Familietur til Israel i høstferien

Vi bor bare på to hoteller på turen, 4 første nettene ved Genesaretsjøen og så 5 netter i Jerusalem. Herfra drar vi på dagsturer til kjente steder fra Bibelen. Det blir båttur på Genesaretsjøen, besøk på Saligprisningenes berg, vandring til sjøen der Jesus kalte sine disipler og møtte dem igjen etter oppstandelsen, naturvandring i en «Wadi» og vi får oppleve livet på Jesu tid i «Nazareth Village». På vei mot Jerusalem besøker vi «Paradisets forgård», Sachne og verdens eldste by, Jeriko. I Jerusalem fortsetter vi vandringen i Jesu fotspor og besøker Oljeberget, Getsemane, Betesdadammen, går deler av Via Dolorosa og har nattverdstund i Gravhagen. Det blir også besøk ved Vestmuren og i Yad Vashem, handling i basargater og tur til Betlehem og Dødehavet. Velkommen med på familietur til Israel med Waldemars!

Bat Pa Genesaret Sjoen 2

Dag 1

Fredag 28. september: Fra Norge til Israel

Vi reiser med Aeroflot fra Oslo via Moskva til Tel Aviv. (Gi beskjed på Påmeldingsskjemaet i tilfelle du ønsker tilslutnings-billett fra annen flyplass). Ved ankomst blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss til vårt hotell ved Genesaretsjøen i Galilea, hvor vi skal bo første del av turen.

Saligprisningensberg

Dag 2

Lørdag 29. september: På og ved Genesaretsjøen

I dag skal Søndagsskolefortellingene virkelig bli levende for oss! Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen, her hvor Jesus stilte stormen, gikk på vannet og ga disiplene en fiskefangst de aldri hadde sett maken til. Så blir det besøk på Saligprisningenes berg, hvor Han holdt sin Bergpreken og området som kalles Tabgha, hvor Han kalte flere av sine disipler og hvor Han møtte dem igjen etter oppstandelsen. Her i området skjedde også brødunderet. Resten av dagen til egen disposisjon og bading i Genesaretsjøen.

Nasaret Village Esel

Dag 3

Søndag 30. september: Nasaret, Golan og naturvandring

Vi begynner dagen i Jesu barndomsby Nasaret, den største arabiske byen i Galilea og kjører i bibelsk landskap der vi ser mange høyder, sletter og byer som omtales i bibelhistoriene. I Nasaret besøker vi stedet Nazareth Village, hvor vi opplever livet som det var her på Jesu tid og Jesu undervisning blir levendegjort for oss. Vi får også «bibelsk lunsj». Så kjører vi opp på Golan, høyden som er så viktig for Israels sikkerhet, opp på vulkantoppen Har Bental og har storslått utsikt bl.a. mot Syria. Så avslutter vi dagen med en naturvandring i et dalføre som heter Wadi Amud.

Boat Of Galilee

Dag 4

Mandag 1. oktober: Fridag

Dagen er til egen disposisjon og vi koser oss på vår kibbutz ved Genesaretsjøen.

Oasen Sachne

Dag 5

Tirsdag 2. oktober: Sachne, Jeriko og til Jerusalem og Oljeberget

Det er tid for å sette kursen mot Jerusalem. Vi gjør et stopp i Jordandalen, i paradiset Sachne, en fersk kilde som året rundt holder 27 grader. For de som ønsker det blir det mulig å besøke Kenguru Zoo (8 USD per pers), hvor man foruten å klappe og mate kenguruer bl.a. får hilse på en koala, papegøyer, og verdens farligste fugl. Vi fortsetter etter hvert til Jeriko, verdens eldste by. Her møtte Jesus både Sakkeus og den blinde Bartimeus. Så begynner vi oppstigningen til Jerusalem, som ligger 800 meter over havet. Vi kjører til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten over den Hellige by. Her kom Jesus ridende på et esel og herfra var det Han steg opp til Himmelen.

Jerusalem Ved Klagemuren

Dag 6

Onsdag 3. oktober: Getsemane, Betesdadammen, Via Dolorosa og Vestmuren

Vi fortsetter vandringen i Jesu fotspor. Vi begynner dagen i Getsemane hagen, hvor Han kjempet og ba og ble tatt til fange. Vi fortsetter inn til Gamlebyen og besøker Betesdadammen. Her ligger St. Anna kirken, som er bygget til minne om Marias mor Anna, en korsfarerkirke med enorm akustikk og barnesangen løftes til nye høyder. Så går vi gjennom basargatene og deler av Via Dolorosa, smertens vei mot Golgata. Dagen avsluttes ved jødenes helligste sted; Vestmuren eller Klagemuren. En del av vestre mur av tempelet som lå her til år 70 e. Kr. I dag er det Klippedomen og Al Aksa moskeen som ligger på det som en gang var Tempelplassen.

Israel Betlehem 2

Dag 7

Torsdag 4. oktober: Yad Vashem, Betlehem

Vi besøker Holocaustmuseet Yad Vashem, minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under 2. verdenskrig, - av dem var det 1.5 mill. barn. En ufattelig del av vår europeiske historie. (For barna arrangeres alternativt opplegg.)

Ettermiddagen bruker vi i Jesu fødeby Betlehem, hvor vi kan besøke både Fødselskirken, som er bygget over grotten der Jesus ble født, og Hyrdemarkene.

Dodehavet Fotter

Dag 8

Fredag 5. oktober: Dagstur til Dødehavet

En flott ørkendag ligger foran oss! Vi besøker en spennende fjellborg; Masada, og tar gondolbanen opp til den vel 400 meter høye klippen. Vel oppe får vi se utgravingene og høre den sterke historien om de jødiske selotene som holdt stand her i tre år mot den romerske hæren i år 70-73 e. Kr. Vi tar også en vandring i oasen Ein Gedi, hvor vi kan kjøle oss ned i kilden og kanskje også får se noen av steinbukkene eller klippegrevlingene som hører til her. Så blir det et bad du aldri glemmer! I Dødehavet flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet. Det er strengt forbudt å kaste seg ut i vannet, her setter man seg ned og flyter på ryggen. Vannet er hele 33% salt og inneholder mange andre mineraler som gjør det til et av verdens mest helsebringende sted å bade.

April Israel Gravhagen

Dag 9

Lørdag 6. oktober: Gordons Golgata og Gravhagen, fritid

Det er siste dagen vår og vi avslutter turen med et fint besøk ved Gordons Golgata og i Gravhagen. En fredelig, vakker hage i hjertet av byen, med en tom grav, som besøkes av evangeliske kristne fra hele verden. Her har vi vår egen takke- og nattverds samling.

Resten av dagen er fridag. På kvelden samles vi til avskjedssamling.

Masada4

Dag 10

Søndag 7. oktober: Hjemreise

Det er tid for å si farvel til Jerusalem og vi kjører til Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv, og reiser hjem til Norge. Vi takker for turen og sier SHALOM v’lehitraot (FRED og på gjensyn) til Israel og hverandre for denne gang.

Image
Ben Tal 1165Moh3
Mensa Christi7
Temareise Jerusalem10
Temareise Jerusalem17
Yad Vashem

Priser og betingelser

Pris fra 17 950,-

Tillegg for enkeltrom: 4.990,-

Bosteder

28/9 – 2/10 Ohalo Resort Sea of Galilee

2/10 – 7/10 Royal Wing hotel Jerusalem

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo-Tel Aviv
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 2160,- (per jan-18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 70 USD

Drikke til inkluderte måltider

Enkeltromstillegg; kr 4 990

Reiseforsikring.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.