Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem Gamle Mur

Vinterferie i Israel
Fridager ved Rødehavet

Avreisedato

06.03.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

19 650,-

Fulltegnet

Vinterferie i Israel

Har du lyst til å se «landet der det skjedde» og som du kjen-ner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen? Har du lyst på en opplevelsesferie? Mange inntrykk om dette vil denne turen gi!

I løpet av rundreisen får du bl.a. oppleve fine dager i Jerusalem, Nasaret, Karmel-fjellet, Caesarea, båttur på Genesaret-sjøen, Galilea, Dødehavet, Negev-ørkenen og 3 fridager ved Rødehavet i Eilat der det er godt og varmt på denne årstiden med behagelig badetemperatur! I turen inngår også besøk i Jeriko og overnatting i Betlehem, som hører til de palestinske selvstyreområdene. Fra Eilat vil det være mulig å reise på dagstur til Petra i Jordan for dem som ønsker det. Som reiseleder vil jeg legge til rette, men det inngår ikke i turprogrammet.
På rundturen vil en israelsk guide, som snakker skandinavisk, være med. Reisele-der, guide og sjåfør utgjør sammen et team som sørger for en trygg og trivelig tur. Dagsutfluktene foregår i moderne turistbuss.

Beach Of Eilat

Dag 1, onsdag 6. mars: Utreise

Gruppen reiser med Lufthansa fra Oslo via Frankfurt til Tel Aviv. Da flyet går kl. 1000 fra Oslo, er det mulig med tilslutningsbilletter uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv tidlig på kvelden reiser vi da videre til Eilat med buss. Denne turen vil gå gjennom det sørlige Israel med store ørkenområder. Vi skal bo de første fire nettene av turen på Nova Hotel i Eilat.

Israel Eilat 01

Dag 2–4, torsdag 7. - lørdag 9. mars: Fridager I Eilat

Eilat ligger ved Rødehavet og har et stabilt varmt klima. Her er lange, fine badestrender og vanntemperaturen er aldri under 20 grader. I tillegg til bading/ soling er det mye annet man kan gjøre: Der er et stort undervannsobservatorium med tropiske fiskeslag, man kan låne snorkelutstyr for å se koraller eller dra på ørkensafari. Båtturer på Rødehavet finnes også. Vi bor på et godt hotell nær stranden. En av dagene vil det være mulig å reise til Petra i Jordan. Reiseleder vil være behjelpelig med å skaffe informasjon, og turen må bestilles i Eilat senest torsdag morgen. Bestilles og betales i Eilat. (Pr. mai er prisen pr. person; USD 220 pluss grenseavgifter på 135 USD og tips til sjåfør og guide på 9 USD).

I Eilat er ingen utflukter inkludert i turprisen. Om kveldene vil det være samlinger, for dem som ønsker det, som en forberedelse til turen videre.

Dead Sea3

Dag 5, søndag 10. mars: Reise Eilat – Tiberias

Denne dagen skal vi reise fra Elat til Tiberias. Turen går gjennom Aravadalen og Negevørkenen til Dødehavet. Der stopper vi for å ta et bad og kjenne hvordan det er å flyte i verdens salteste sjø. Underveis ser vi opp mot Masada - der kong Herodes bygde festning og der Selotene senere forskanset seg i kampen mot romerne, der de til slutt tapte i år 73. Ved nordenden av Dødehavet passerer vi også Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Vi kjører så videre til Jeriko. Der skal vi se opp mot «Fristelsens berg». Utgravningene ligger like ved Elisakilden som forsyner oasen Jeriko med friskt vann. Vi ser også det kjente morbærtreet og minnes Sakkeus. Deretter kjører vi til dåpsstedet på grensen mot Jordan der døperen Johannes hadde sitt virke og fortsetter nordover mot Tiberias. I Tiberias skal vi bo ved stranden av Genesaretsjøen i to netter på Leonardo Hotel.

Saligprisningensberg

Dag 6, mandag 11. mars: På og rundt Genesaretsjøen

Hovedsaken denne dagen er å oppleve stedene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med båttur over til Kibbutz Ginnosar og derfra drar vi til Saligprisningenes Berg, et vakkert sted med en fantastisk utsikt over hele sjøen. Vi går ned til stedet ved strandkanten der Simon og Andreas ble kalt til å være menneskefiskere. Vi skal også se stedet der vi minnes at Jesus mettet 5000. Derfra drar vi videre til Jesu egen by; Kapernaum, og vi spiser lunsj i nærheten (som er inkludert). Siste del av dagen er satt av til tur opp på Golanhøydene før vi kjører tilbake til hotellet.

Cana11

Dag 7, tirsdag 12. mars: Tiberias – Jerusalem

Fra Tiberias kjører vi mot Nasaret og vi passerer da byen Kana der Jesus gjorde sitt første tegn. I Nasaret besøker vi Bebudelseskirken- den største kirken i MidtØsten og deretter Marias brønn. Videre kjører vi over Jisreelsletten og opp på Karmelfjellet og frem til Muhraka: stedet der Elias kjempet mot Ba’al – profetene (1. Kongebok 18). Derfra fortsetter vi mot Middelhavet til Cæsarea ved havet. Der bodde Pontius Pilatus, Peter kom dit til Kornelius, og Paulus reiste derfra som fange til Rom. Turen går så videre opp til Jerusalem der vi skal bo i tre netter på Prima Royal Hotel.

Klagemuren5

Dag 8, onsdag 13. mars: Jerusalem

Denne dagen oppholder vi oss mye innenfor den gamle bymuren –også kalt Gamlebyen i Jerusalem. Vi kjører til Søppelporten (Dung Gate), og går opp på Tempelplassen. Der står El-Aksa moskeen og Klippedomen. Herifra går vi videre til Betesdadammen og St. Anne kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Midt i Gamlebyens basargater, skal vi også gå Via Dolorosa, eller «Lidelsens Vei», hvor vi stopper ved Antoniaborgen og Gabbata, samt ved noen av de 14 stasjonene underveis til Gravkirken eller Oppstandelseskirken. Den rommer både «Den Hellige Grav» og Golgata. Etter lunsj går vi til Vestmuren (eller Klage-muren, som vi ofte kaller den) - jødenes helligste sted. Deretter setter vi oss i bussen og kjører til nybyen i vest og avslutter dagen med Holocaustmuseet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdens-krig.

Israel Getsemane 1

Dag 9, torsdag 14. mars: Jerusalem

Vi kjører til Oljeberget og går «Palmesøndagsveien» ned mot Getsemanehagen. Der passerer vi også Dominus Flevit-kirken der vi minnes at Jesus gråt over Jerusalem.

I Getsemane besøker vi Alle Nasjoners kirke og tar også tid til å lese noen av bibeltekstene om det som skjedde der. Fra Getsemane kjører vi til Hanegalkirken og derfra til Sionsberget og besøker nattverdsalen. Etter lunsj er dagen fri og reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå alternative opplegg.

April Israel Gravhagen

Dag 10, fredag 15. mars: Gravhagen og Betlehem

Bussen tar oss til Garden Tomb - eller Gordons Golgata – som stedet også kalles. Der har vi en andaktsstund foran det som også minnes som Jesu grav. Deretter kjører vi til Betlehem og har lunsj der før vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Tid til litt innkjøp blir det, før vi kjører til Pilgrim Residence Hotel i Betlehem hvor vi skal bo en natt.

Direktefly Norge Israel

Dag 11, lørdag 16. mars: Hjemreisedag

Bussen tar oss fra Betlehem til flyplassen. Turen hjemover går fort, og vi har opplevd mye sammen.

Kapernaum9
Mensa Christi7
Cana10
Gamlebyen
Golan Utsikt
Israel Arava
Israel Div Jerusalem 5

Priser og betingelser

Pris fra 19 650,-

Tillegg for enkeltrom: 5.550,-

Bosteder
06/3 - 10/3 Nova Hotel, Eilat
10/3 - 12/3 Leonardo Hotel, Tiberias
12/3 - 15/3 Prima Royal Hotel, Jerusalem
15/3—16/3 Pilgrim Residence Hotel, Betlehem

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 2.710,- (pr. april –18, kan endres)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • En lunsj i Galilea
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 75 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 5.550,-
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
6. mars Oslo - Frankfurt 0935 1155 LH 859
6. mars Frankfurt - Tel Aviv 1405 1910 LH 694
16. mars Tel Aviv - Frankfurt 0800 1140 LH 695
16. mars Frankfurt - Oslo 1310 1510 LH 862
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/