Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Beach Eilat
Jordan Petra 2
Jerusalem mindre pix

Vinterferie i Israel
Rundreise med fridager i Eilat

Avreisedato

08.03.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

20 490,-

Vinterferie i Israel

Vi inviterer deg med på en tur til Israel som kombinerer rundreise i landet til de kjente bibelske stedene, og rolige dager i Eilat ved Rødehavet.

I Eilat er det godt og varmt på denne årstiden med behagelig badetemperatur! I turen inngår besøk i Jeriko og overnatting i Betlehem, som hører til de palestinske selvstyreområdene. I Eilat blir det tilbud om en dagstur til Petra i Jordan (ikke inkl.).

European Bee eater Israel mindre pix

Dag 1

TIRSDAG 08. MARS

Utreise
Gruppen reiser med Turkish Airlines kl 11.30 fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Da flyet går kl.11.30 fra Oslo, er det mulig med tilslutningsbilletter med SAS uten ekstra overnatting fra mange steder i Norge.
Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv kjører vi med buss en liten time til Betlehem, til vårt hotell, hvor vi skal bo en natt.

Fødselskirken Betlehem mindre pix

Dag 2

ONSDAG 09. MARS

Betlehem
Om morgenen besøker vi Fødselskirken. Dette blir regnet som verdens eldste kirke. Deretter tar bussen oss med til hyrdemarkene. Lunsj denne dagen blir også i Betlehem, før vi setter oss i bussen og kjører til Eilat. Denne turen vil gå gjennom det sørlige Israel med store ørkenområder. Vi skal bo de neste fire nettene av turen på i Eilat.

Eilat11

Dag 3

TORSDAG 10. - LØRDAG 12. MARS

Fridager I Eilat
Eilat ligger ved Rødehavet og har et stabilt varmt klima. Her er lange, fine badestrender og vanntemperaturen er aldri under 20 grader. I tillegg til bading/soling er det mye annet man kan gjøre: Der er et stort undervannsobservatorium med tropiske fiskeslag, man kan låne snorkelutstyr for å se koraller eller dra på ørkensafari. Båtturer på Rødehavet finnes også. Fredagen vil det være mulig å reise til Petra i Jordan. Reiseleder vil være behjelpelig med å skaffe informasjon, og turen må bestilles og betales i Eilat senest torsdag morgen. (Pr. mai er prisen pr. person; ca. USD 280 pluss grenseavgifter på 130 USD og tips til sjåfør og guide på 9 USD). Det er rimeligst å betale turen kontant i dollar, men mot ekstra gebyr kan den også betales ved kredittkort eller i shekel. NB! Dollar kan man ikke ta ut i Eilat. I Eilat er ingen utflukter inkludert i turprisen. Om kveldene vil det være samlinger, for dem som ønsker det, som en forberedelse til turen videre.

Mann bader i dødehavet mindre pix

Dag 4

SØNDAG 13. MARS

Reise Eilat – Tiberias
Denne dagen skal vi reise fra Eilat til Tiberias. Turen går gjennom Aravadalen og Negevørkenen til Dødehavet. Der stopper vi for å ta et bad og kjenner hvordan det er å flyte i verdens salteste sjø. Underveis ser vi opp mot Masada - der kong Herodes bygde festning og der Selotene senere forskanset seg i kampen mot romerne, der de til slutt tapte i år 73. Ved nordenden av Dødehavet passerer vi også Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Vi kjører så videre mot Jeriko. Først kjører vi til dåpsstedet «Qasr el Yahud» på grensen mot Jordan der døperen Johannes hadde sitt virke og vi minnes Jesu dåp. Deretter kjører vi inn i Jeriko - verdens eldste by. Vi stopper ved Tel Jeriko og ser utgravningene der like ved Elisakilden, som forsyner Jeriko med friskt vann. Vi ser også opp mot «Fristelsens berg» og det kjente morbærtreet og minnes Sakkeus. Deretter fortsetter vi nordover mot Tiberias der vi skal bo i to netter.

Boat on sea of galilee2

Dag 5

MANDAG 14. MARS

På og rundt Genesaretsjøen
Hovedsaken denne dagen er å oppleve stedene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med båttur og deretter drar vi til Saligprisningenes Berg, et vakkert sted med en fantastisk utsikt over hele sjøen. Vi går ned til stedet ved strandkanten der Simon og Andreas ble kalt til å være menneskefiskere. Vi skal også se stedet der vi minnes at Jesus mettet 5000. Derfra drar vi videre til Jesu egen by; Kapernaum, og vi spiser lunsj i nærheten (som er inkludert). Siste del av dagen er satt av til tur opp på Golanhøydene før vi kjører tilbake til hotellet.

Aquaduct cesarea

Dag 6

TIRSDAG 15. MARS

Tiberias – Jerusalem
Fra Tiberias kjører vi mot Nasaret og vi passerer da byen Kana der Jesus gjorde sitt første tegn. I Nasaret besøker vi Bebudelseskirken - den største kirken i Midt-Østen. Videre kjører vi opp på Karmelfjellet og frem til Muhraka: stedet der Elias kjempet mot Ba’al – profetene (1. Kongebok 18). Derfra fortsetter vi mot Middelhavet til Cæsarea ved havet. Der bodde Pontius Pilatus, Peter kom dit til Kornelius, og Paulus reiste derfra som fange til Rom. Turen går så videre opp til Jerusalem der vi skal bo i tre netter på Leonardo Jerusalem Hotel.

Utsikt fra oljeberget JLM mindre pix

Dag 7

ONSDAG 16. MARS

Jerusalem
Denne dagen oppholder vi oss mye innenfor den gamle bymuren –også kalt Gamlebyen i Jerusalem. Vi kjører til Søppelporten (Dung Gate), og går opp på Tempelplassen. Der står El-Aksa moskeen og Klippedomen. Herifra går vi videre til Betesdadammen og St. Anne kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Midt i Gamlebyens basargater, skal vi også gå Via Dolorosa, eller «Lidelsens Vei», hvor vi stopper ved Antoniaborgen og Gabbata, samt ved noen av de 14 stasjonene underveis til Gravkirken eller Oppstandelseskirken. Den rommer både «Den Hellige Grav» og Golgata. Etter lunsj går vi til Vestmuren (eller Klage-muren, som vi ofte kaller den) -jødenes helligste sted. Vi besøker også Nattverdsalen før vi avslutter dagen med å besøke Garden Tomb -eller Gordons Golgata som ligger like ved vårt hotell.

Dag 8

TORSDAG 17. MARS

Jerusalem
Vi kjører til Oljeberget og går «Palmesøndagsveien» ned mot Getsemanehagen. Der passerer vi også Dominus Flevit-kirken der vi minnes at Jesus gråt over Jerusalem. I Getsemane besøker vi Alle Nasjoners kirke og tar også tid til å lese noen av bibeltekstene om det som skjedde der. Deretter setter vi oss i bussen og kjører til nybyen i vest til Holocaustmuseet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som ble drept under 2. verdenskrig. Etter lunsj er dagen fri og reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå alternative opplegg.

Fargerike skåler mindre pix

Dag 9

FREDAG 18. MARS

Hjemreisedag
Bussen tar oss fra Jerusalem til flyplassen. Turen hjemover går fort, og vi har opplevd mye sammen. Med ankomst Oslo 16.30 er det også gode muligheter for tilslutningsbilletter.

Priser og betingelser

Pris fra 20 490,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7400,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Overnattingsteder:
08.-09. mars - Pilgrims's Residence, Betlehem
09.-13. mars - Nova Hotel, Eilat
13.-15. mars - Leonardo Hotel, Tiberias
15.-18. mars - Leonardo Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1980,- pr. april 21, kan endre seg noe
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 80 USD pr. reisende
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
08.MARS 2022 OSLO-ISTANBUL 11.30 17.25 TK1752
08.MARS 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.35 19.25 TK788
18.MARS 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 07.25 10.45 TK811
18.MARS 2022 ISTANBUL - OSLO 14.35 16.30 TK1753
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • FORSLAG TIL UTFLUKTER FRA EILAT (IKKE INKL. I PRISEN)

  - Et stort undervannsobservatorium med topiske fiskeslag

  - Snorkling i Rødehavet for å se koraller

  - Ørkensafari i Negevørkenen

  - Båtturer på Rødehave

  - Dagstur til Petra i Jordan

  Reiseleder vil være behjelpelig med å skaffe informasjon, og turen må bestilles og betales i Eilat senest torsdags morgen. (Pr. mai 20 er prisen pr. person; USD 220 pluss grenseavgifter på 130 USD og tips til sjåfør og guide på 9 USD).

  Det rimeligste er å betale kontant i dollar, men mot ekstra gebyr kan den også betales ved kredittkort eller i shekel.

  VIKTIG! US - Dollar kan man ikke ta ut i Eilat.